به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدعلی مفاخریان از اصلاح روشها و ساختارهای مدیریت و نظارت بر کیوسکها شهر تهران خبر داد و گفت: از اوائل دهه ۷۰ و همزمان با جانمایی این کیوسکها ابتدا فعالیت آنها در حوزه مطبوعات بود، ولی با گذشت زمان و تحول در رویکرد مطبوعات و حرکت آنها به سمت دیجیتالی شدن، کاربری آنها به سمت فروش تنقلات و دخانیات تغییر پیدا کرد.
مفاخریان، درباره عرضه کالاهای ممنوعه در کیوسکهایی که در قالب واحد تجاری فعالیت میکنند، گفت: طی سالهای گذشته در کیوسکها سیگار عرضه میشد که این از دیدگاه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد قاچاق کالا و ارز ممنوع است و تخلفات مربوط به کیوسکها از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود.
به گفته او، عرضه و فروش دخانیات از منظر قانونی برای افراد زیر ۱۸ سال ممنوعیت دارد و شهروندان میتوانند در صورت مشاهده عرضه دخانیات در کیوسک ها، شکایات خود را به شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران اطلاع دهند تا برخورد لازم در این زمینه صورت گیرد.
مفاخریان افزود: برای ساماندهی و برخورد با کیوسکهای متخلف نیازمند همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی و نیروی انتظامی هستیم.
او در ادامه از فعالیت یکهزار و ۲۰۰ کیوسک مجاز در تهران خبرداد و گفت: از این تعداد حدود ۱۵۰ دستگاه کیوسک گل و مابقی کیوسک مطبوعات هستند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با اشاره به اقدامات این سازمان در جهت ارتقای منظر و سیمای شهری و در نهایت کیفیت کیوسکها گفت: با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران و سازمان زیباسازی شهر تهران طرح نوسازی کیوسکها در حال انجام است و پروژه وارد فاز طراحی شده است.
او از رونمایی از ماکت اولین طرح کیوسکهای شهری در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: به تدریج نمونههای جدید جایگزین کیوسکهای قدیمی میشود. جایگذاری اولین کیوسک از خیابان ولیعصر آغاز میشود، در ادامه خیابانهای اصلی تهران و پس از آن کیوسکهایی که نیازمند ارتقاء کیفیت بدنه هستند به ترتیب نو میشوند. در همین زمینه قرار است کیوسکهای موضوعی با کارکردهای مختلف از جمله بازیافت، دوچرخه، اطلاع رسانی، فناوری اطلاعات در سالهای گذشته در تهران راه اندازی شود.
او همچنین به طراحی نرم افزار کیوسک برای ساماندهی و ارائه آمار دقیق از کیوسکهای شهری گفت: برای هر کیوسک بارکدهایی ثبت و نصب خواهد شد. در حال حاضر در دو منطقه از شهر تهران این طرح عملیاتی شده است.
مفاخریان در ادامه با بیان اینکه بارکدها دو جنبه شهروندی و نظارتی دارند، اضافه کرد: در بخش اول شهروندان میتوانند شکایات و تخلفات و حتی قدردانی خود از خدمات مربوط به کیوسکها را از طریق بارکدها اعلام کنند و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران میتوان این گزارشات را دریافت کند. بخش دوم مربوط به حوزه نظارتی است که توسط شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل در زمینه جابه جایی کیوسک و اجاره بهای آنها کنترل میشود. هر کدام از کیوسکها در سه مرتبه، درجه بندی میشوند و بر مبنای این درجه بندی و کارکرد برایشان اجاره بها تعریف میشود.
انتهای پیام/