سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی در فر و بدون نیاز به فر برای عید

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه یک شیرینی خوشمزه و راحت را به شما آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر چه به عید نوروز و حال و هوای آن نزدیک‌تر می‌شویم، پختن شیرینی هم بیشتر می‌چسبد. از قدیم رسم بوده که شیرینی‌های عید از نوعی انتخاب شوند که ماندگاری بالایی داشته باشند. از طرفی، طرز تهیه آن‌ها هم خیلی پیچیده و سخت نباشد. همین سادگی و طعم همه پسند شیرینی‌های نوروزی هم باعث شده است که این شیرینی‌ها برای سال‌های طولانی، همراه سفره‌ها و مهمانی‌های عید نوروز باشند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این شیرینی خوشمزه و راحت را به شما آموزش دهیم تا به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. شیرینی قندی را هم در فر و هم در تابه می‌توانید درست کنید.

یکی از شیرینی‌های ساده و در عین حال بسیار خوشمزه عید، شیرینی قندی است. اصالت شیرینی قندی به قزوین بر می‌گردد، ولی در زنجان و تبریز هم با دستور پخت مشابه تهیه می‌شود. البته با نان قندی هم فرق می‌کند. شیرینی قندی، به عنوان شیرینی عید و حتی مهمانی‌های عادی و به عنوان یک دسر که می‌تواند نقش یک عصرانه را بازی کند، مصرف می‌شود.

طرز تهیه شیرینی قندی خانگی در فر

مواد لازم

کره یا روغن جامد: ۱۲۵ گرم

پودر قند: ۱۲۵ گرم

آرد: ۲۰۰ گرم

پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری

بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری

پودر کاکائو: ۱ قاشق چای خوری (در صورت دلخواه)

زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری (در صورت دلخواه)


مواد لازم با پیمانه:

بهتر است از ترازو برای اندازه گیری آرد و پودر قند استفاده کنید تا مواد کم یا زیاد نباشند و خمیر سفت یا شل نشود. اما اگر ترازو در دسترس نداشتید و می‌خواهید از پیمانه کمک بگیرید. در این صورت موادتان را به این اندازه انتخاب کنید:

روغن: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی، آرد: ۱ لیوان دسته دار، پودر قند: ۱/۲ لیوان دسته دار، پودر هل: ۱/۲ قاشق چای خوری، پودر کاکائو: به میزان دلخواه (در حدی که خمیرتان قهوه‌ای شود)، زعفران دم کرده: ۱ قاشق چای خوری.

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی، کره یا روغن جامد را به مدت حداقل ۱۵ تا ۲۰ در دمای محیط قرار دهید. وقتی نرم شد، پودر هل و پودر قند را به آن اضافه کنید. با همزن تا جایی هم بزنید که حسابی سبک شود و حالت پفکی و پوک به خودش بگیرد. در این مرحله باید رنگ مایه به دست آمده هم کمرنگ شود. معمولا ۷ تا ۸ دقیقه برای هم زدن کافی است.

آرد را با بیکینگ پودر، مخلوط و ۲ بار الک کنید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را به ظرفی که در آن کره، پودر هل و پودر قند را مخلوط کرده اید، اضافه کنید.

برای مخلوط کردن مواد از لیسک کمک بگیرید. با هم زن برقی این کار را انجام ندهید. می‌توانید خمیر را با دست و نوک انگشتانتان هم ورز دهید. ولی از ورز دادن زیاد خودداری کنید.

این بخش از طرز تهیه شیرینی قندی را می‌توانید حذف کنید. ولی اگر می‌خواهید به شیرینی تان تنوع بدهید و طعم‌های دیگر را هم تجربه کنید، خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید.

به یک قسمت از آن، زعفران دم کرده اضافه کنید. به یک قسمت پودر کاکائو و قسمت سوم را دست نخورده بگذارید یا می‌توانید از وانیل هم استفاده کنید.

هر قسمت را ورز دهید تا پودر کاکائو و زعفران به خوبی با مواد مخلوط شوند. دقت داشته باشید زعفرانی را که در طرز تهیه شیرینی قندی زعفرانی استفاده می‌کنید، خیلی غلیظ باشد.

خمیر را زیاد ورز ندهید، در حدی که مواد به خورد هم بروند، کافی است.

بعد از اینکه خمیر (یا خمیرها) را آماده کردید، روی آن‌ها را سلفون بکشید یا در پلاستیک زیپ دار بگذارید و در دمای محیط قرار دهید. ۳ تا ۴ ساعت خمیر را استراحت دهید.

فر را از ۳۰ دقیقه قبل روشن و روی دمای ۱۷۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود.

بعد از این که خمیر آماده شد و استراحت کرد، آن را از سلفون بیرون بیاورید و دوباره کمی با دست ورز دهید.

به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و بین دستانتان گلوله کنید. همه خمیر‌ها را به همین شکل درآورید. (می توانید از قیف با سر ماسوله هم برای شکل دادن به خمیر‌ها استفاده کنید.)

خمیر‌ها را در سینی فر بچینید. نیازی به گذاشتن کاغذ روغنی یا چرب کردن کف سینی نیست، ولی اگر کاغذ روغنی بگذارید، بهتر است.

روی خمیر شیرینی قندی آماده شده را در این مرحله، تخم خرفه یا کنجد بپاشید. می‌توانید از خلال پسته یا بادام هم برای تزیین روی شیرینی قندی استفاده کنید.

بعد از این که همه خمیر‌ها را چیدید، روی آن‌ها را با چاقو، علامت مثبت (+) بزنید. این طرح معمول شیرینی قندی است. بعد از پخت، این طرح شکل گل شکفته به شیرینی می‌دهد.

سینی فر را در طبقه وسط قرار دهید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید که کاملا شیرینی بپزد. در این مدت در فر را باز نکنید.

بعد از اینکه کف شیرینی‌ها کمی طلایی شد، آن را از فر خارج کنید. اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند سپس آن‌ها را از سینی خارج کنید و در ظرف مناسب بچینید.

می‌توانید شیرینی قندی را برای طولانی مدت در یخچال نگه دارید. البته به شرط این که آن‌ها را در ظرف در بسته قرار دهید.

 

طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی بدون فر

یک تابه یا قابلمه تفلون را با سایز مناسب انتخاب کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید. کف آن را دو لایه کاغذ روغنی بیندازید. زیر قابلمه یا تابه را شعله پخش کن قرار دهید تا کف قابلمه در مجاورت شعله مستقیم نباشد.

خمیر‌های شیرینی قندی را به همان صورتی که شکل داده اید، به آرامی کف قابلمه بچینید. بین شیرینی‌ها را کمی فاصله بدهید. سپس در قابلمه را روی آن قرار دهید و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شیرینی قندی به خوبی بپزد.

بعد از این که شعله را خاموش کردید، در قابلمه را بردارید و اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند. بعد از خنک شدن شیرینی ها، آن‌ها را به آرامی از کاغذ روغنی، جدا و در ظرف در بسته نگهداری کنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی

*در طرز تهیه شیرینی قندی قزوینی، سعی کنید از همان روغن جامد یا کره استفاده کنید. روغن مایع برای این کار مناسب نیست. در ضمن از ذوب کردن کره یا روغن جامد هم بپرهیزید. بگذارید دمای محیط باعث نرم شدن شود.

 

*اگر می‌خواهید یک خمیر لطیف و نرم داشته باشید، بعد از اینکه کمی آن را با دست ورز دادید، یک بار از چرخ گوشت عبور دهید. با این روش، خمیرتان نرم و بدون ترک خواهد شد.

 

* هر وقت از آرد در تهیه هر نوع شیرینی یا کیک استفاده می‌کنید، قبل از مخلوط کردن، حداقل ۲ مرتیه آن را از الک ریز عبور دهید. این کار باعث می‌شود هر ناخالصی که در آرد وجود دارد، گرفته شود.

 

*آرد را یک باره به مخلوط هل، کره و پودر قند اضافه نکنید. بعد از هر بار اضافه کردن هم مواد را به هم بزنید تا گلوله نشوند.

 

*نباید خمیر شیرینی قندی را زیاد ورز بدهید. اگر روغن خمیر جدا شود، شیرینی قندی بافت سفتی پیدا می‌کند و خشک شود.

 

*خمیر‌های شیرینی را با کمی فاصله از هم در سینی فر بچینید.

 


اصول نگهداری شیرینی قندی

*تا وقتی شیرینی قندی‌ها در سینی فر حرارت بالایی دارند، به آن‌ها دست نزنید. بافت شیرینی قندی قزوین بسیار نرم است و احتمال خرد شدن شیرینی‌ها وجود دارد.

*یکی از راه‌های جدا کردن شیرینی قندی قزوینی از کاغذ روغنی، بدون آسیب دیدن این است که یک پارچه نم دار و خیس را روی کاغذ روغنی زیر شیرینی‌ها بکشید و بعد از جدا شدن کاغذ، شیرینی قندی را از آن جدا کنید.

*برای این که شیرینی قندی باب طبع بچه‌ها هم قرار بگیرد، می‌توانید بعد از پخت، شکلات ذوب شده هم روی آن‌ها بریزید.

*اگر می‌خواهید شیرینی‌ها را در ظرف روی هم بچینید، بهتر است بین هر لایه را یک کاغذ روغنی بیندازید تا به هم نچسبند.

*میزان انرژی شیرینی قندی قزوین حدودا ۷۰ کالری است.

*شیرینی قندی قزوینی با دستور پخت مشابه شیرینی بهشتی تهیه می‌شوند. با این تفاوت که شیرینی بهشتی اصالتا به شهر اصفهان تعلق دارد و شکل و شمایل آن هم تا حدی متفاوت است.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
عالیه