سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس مرکز بهداشت خوزستان:

مرگ بیماران کرونایی در پس مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی رقم می‌خورد/ کرونای انگلیسی شوخی ندارد

علوی گفت: مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی و درگیری ۷۰ درصدی ریه افراد به ویروس کرونا سبب مرگ آن‌ها می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، سید محمد علوی رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: ۳۴ درصد بیماران کرونایی که جانشان را از دست می‌دهند، بسیار دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و یا زمانی به بیمارستان می‌روند که ۷۰ درصد ریه آن‌ها درگیر بیماری شده است.

او افزود: پیک بیماری در بهمن و اسفندماه طولانی‌تر از پیک تابستان است و شرایط سخت تری را سپری می‌کنیم به نحوی که پرستاران و پزشکان ما به شدت تحت فشار و بخش‌ها و تخت‌های آی سی یو بیمارستان‌ها پر از بیمارانی هستند که با زجر تنفس می‌کنند، به همین دلیل از همه مردم استدعا می‌کنم به توصیه‌های بهداشتی عمل کنند.

علوی بیان کرد: در حال حاضر واکسنی که ارائه شده در دسترس همگان نیست، پس چاره‌ای جز رعایت کردن اصول بهداشتی و پیشگیری نداریم، همه باید جدا از حضور در اجتماعات و به ویژه بازار‌ها خودداری کنند، درست است که در روز‌های آخر سال قرار داریم، ولی انتظار داریم که مردم از حضور در بازار‌ها و اماکن شلوغ اجتناب کنند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۷۲ درصد از جمعیت استان را پوشش می‌دهد، اظهار داشت: از اول آذرماه طرح شهید قاسم سلیمانی در استان اجرایی شد که طرح بسیار مفید و ارزشمندی است و توانستیم به واسطه آن، بیماری را مهار کنیم و تعداد موارد ابتلا را کاهش دهیم، همچنین در برخی از روز‌ها اصلا بستری کرونایی و یا فوتی نداشتیم.

او تصریح کرد:، ولی در پی ورود ویروس جهش یافته انگلیسی به خوزستان، موارد بیماری در استان بالا رفت. با توجه به تغییر رفتار در ویروس باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم. این ویروس به شدت واگیردار و دوره نهفته بیماری آن کوتاه است، میزان واگیری ویروس انگلیسی ۱۰ برابر ویروس چینی است، همچنین میزان بستری آن ۹ برابر و موارد فوتی آن ۷ برابر ویروس قبلی است، به همین دلیل با روش‌های قدیم نمی‌توان با این ویروس مبارزه کرد.

او با اشاره به اجرای فاز دوم طرح شهید قاسم سلیمانی با نام "تشدید بیماریابی" از فردا، بیان داشت: با استفاده از این طرح می‌توان بیماران مخفی را شناسایی و در خانه قرنطینه کرد که این موضوع باعث می‌شود موارد بستری در بیمارستان‌ها کاهش پیدا کند، ضمن اینکه در چند روز اخیر میزان تست گیری خود را افزایش دادیم، بطوریکه در ۲ روز گذشته ۱۶ تا ۲۰ هزار تست انجام شده، در حالی که در فاز قبلی روزانه ۳ تا ۴ هزار تست داشتیم.

علوی با بیان اینکه در طرح شهید قاسم سلیمانی بیماران بیشتری را شناسایی کرده و کار درمانشان را در خانه انجام می‌دهیم، ادامه داد: در حال حاضر به ازای هر بیمار بستری ۱۱ بیمار سرپایی را شناسایی می‌کنیم که این موضوع باعث کاهش موارد مرگ شده است، در حالیکه اگر این کار را نمی‌کردیم موارد فوت ما ۱۰ برابر اکنون بود.

او میزان مرگ کرونا ویروس انگلیسی را ۷ تا ۱۰ برابر قبلی دانست و اظهار کرد: در ویروس قبلی ۱۲ روز طول می‌کشید تا بیمار بدحال شود، اما اکنون ظرف ۴۸ ساعت بیمار، بدحال می‌شود که باید فورا به مراکز درمانی مراجعه کند، البته یکی از مشکلات موجود در استان، دیر مراجعه کردن مردم به مراکز درمانی است و حدود ۳۴ درصد افرادی که جانشان را از دست می‌دهند، بسیار دیر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند و یا زمانی به بیمارستان می‌روند که ۷۰ درصد ریه آن‌ها درگیر بیماری شده است.

علوی افزود: مردم تصور می‌کنند اگر به مراکز منتخب بهداشتی مراجعه کنند، کرونا می‌گیرند در حالی که اینگونه نیست. برخی از بیماران خوددرمانی کرده و از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می‌نمایند، در حالی که اگر به موقع درمان شوند جلوی مرگشان گرفته می‌شود.

او تصریح کرد: با توزیع واکسن و اثربخشی آن این امید وجود دارد که با فراوانی واکسن بیماری ریشه کن شود، اما در شرایط فعلی واکسنی که ساخته می‌شود کفاف جمعیت جهان را نمی‌دهد، از طرفی کشور‌هایی که تولیدکننده واکسن هستند جنبه‌های اخلاقی را رعایت نکرده و کمتر به کشور‌های دیگر واکسن می‌دهند.

رییس مرکز بهداشت استان ادامه داد: امیدواریم با ورود واکسن ایرانی به فاز انسانی، در خرداد ماه سال آینده همه مردم ایران واکسینه شوند. مجموع واکسنی که تاکنون وارد استان شده ۵ هزار دوز است که سهم دانشگاه علوم پزشکی اهواز ۳ هزار و ۹۵۰ دوز بود و در مرحله اول پرستارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه فعالیت می‌کنند واکسینه شدند، همچنین در مرحله دوم پرسنل اورژانس بیمارستان‌های درگیر کرونا و جانبازان نخاعی بالای ۵۰ درصد این واکسن را دریافت کردند.

درخواست افزایش سهمیه کیت تشخیصی را داده ایم

او با اشاره به اینکه وزارت بهداشت قول تامین واکسن بیشتر برای خوزستان را داده و هفته آینده محموله جدید واکسن وارد استان می‌شود، گفت: همچنین از وزارت بهداشت تقاضا داریم سهمیه کیت‌های تشخیصی را بیشتر کند، در ۳ سال اخیر به دلیل سیل و کرونا هیچ یک از کسبه و بازاری‌ها شب عید نداشتند و ما این موضوع را بار‌ها در ستاد استانی مطرح کردیم. ما می‌توانستیم با ۲ هفته تعطیلی (از اواخر بهمن ماه) از پیک بیماری خارج شویم، اما ستاد ملی کرونا با این موضوع موافقت نکرد و همه مسئولان استانی موافق تعطیلی بودند، اما ستاد ملی کرونا نپذیرفت.

علوی اظهار داشت: با وجود اینکه از تعداد مشاغل گروه یک کم کردیم، ولی مردم رعایت نمی‌کنند و همه مغازه‌ها باز هستند. ما انتظار داریم که مردم رعایت کنند تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم، البته هم اکنون درصد بالایی از مردم شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، اما ۳۰ درصد کسانی که این موضوع را نادیده می‌گیرند باعث انتشار ویروس می‌شوند، بنابراین اگر همه مردم رعایت نکنند حتی اگر هزار پروتکل جدید را لحاظ کنیم هیچ فایده‌ای ندارد.

او بیان کرد: حد مطلوب ما در رعایت اصول بهداشتی ۹۵ درصد است و تا زمانی که این میزان رعایت نشود، نمی‌توان جلوی انتشار بیماری را گرفت. سطح سواد مردم در رعایت شیوه نامه‌ها ۷۸ درصد است و مابقی اقشار جامعه توجهی به این بیماری ندارند در حالیکه ما بار‌ها از طریق رسانه‌ها معضلات کرونا را مطرح کردیم.

سید محمد علوی گفت: بررسی‌های میدانی چند روز اخیر ما نشان می‌دهد، در یکی از بازارچه‌های میوه و سبزیات اهواز درصد استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی ۳۰ درصد بود همچنین در یکی دیگر از بازارچه‌های مرکز شهر میزان رعایت پروتکل‌ها ۶۰ درصد بود. در منطقه‌ای دیگر از مرکز شهر تنها ۳۴ درصد مردم ماسک می‌زدند که این‌ها وضعیت بسیار خطرناکی را برای کل جامعه رقم می‌زند.

او ادامه داد: رعایت اصول بهداشتی از سوی مردم بسیار پایین و عادی انگاری در همه افراد رسوخ پیدا کرده است. رابطه مستقیمی بین عدم رعایت قوانین بهداشتی و موارد بیماری وجود دارد و تا زمانی که مردم رعایت نکنند، وضعیت به همین منوال است.

در حال حاضر ۱۱ شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز شیوع کرونا و ۸ شهرستان در وضعیت نارنجی هستند.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.