سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیانیه وزارت خارجه سوریه در واکنش به موضعگیری جدید ضدسوری اتحادیه اروپا

وزارت خارجه سوریه در واکنش به موضعگیری جدید ضدسوری اتحادیه اروپا، سیاست این اتحادیه و داعش را دو روی یک سکه خواند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)،  ایمن سوسان، معاون وزیر امور خارجه سوریه در واکنش به موضعگیری جدید ضدسوری اتحادیه اروپا گفت: همچنانکه استعمار از سوریه رفت و هرگز برنخواهد گشت اتحادیه اروپا نیز از سوریه رفت و سیاست اتحادیه اروپا و داعش دو روی یک سکه هستند.

 ایمن سوسان بیانیه وزارت خارجه سوریه را در خصوص موضع اتحادیه اروپا خواند. در این بیانیه آمده است هر از چند گاهی برخی مقامات اروپایی ظاهر می‌شوند و سخنانی درباره نقش اتحادیه اروپا و شروط اساسی اش در ارتباط با بازسازی و روابط با سوریه مطرح می‌کنند. با توجه به تکرار این سخنان که این عده از مقامات اروپایی بر اساس توهمات یا رؤیاهایشان مطرح می‌کنند و به روشنی نشان دهنده نبود درک و فهم آنان از رویداد‌های سوریه و منطقه است؛ وزارت امور خارجه مایل است مواردی را روشن کند.

سوریه معتقد است نهاد اتحادیه اروپا با سیاست‌های اعمالی اش به دنبال ادامه استعمار البته به شیوه‌ای نوین و جدید است. این نگاه سوریه به اتحادیه اروپا هرگز بر مبنای سیاسی یا ایدئولوژیکی یا از روی انفعال نیست بلکه ناشی از تجارب حقیقی است که سوریه با اتحادیه اروپا پیش از جنگ و در طول جنگ تروریستی داشته است و این جنگ تروریستی نیز ثابت کننده این نگاه بود.

نکته اول: آنچه اتحادیه اروپا به سوریه ارائه کرده است هیچ گاه بخشش نبوده بلکه وام‌هایی است که از پول مردم سوریه بازپرداخت می‌شود.

نکته دوم: سوریه ده‌ها سال قبل از جنگ با نهاد اتحادیه اروپا برای ساختن و سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها یا تأسیسات در بخش‌های متعدد مانند برق و نفت و گاز و خرید تجهیزات متعدد پزشکی و بهداشتی و خدماتی و ... توافق کرد که الان همه آن‌ها به سبب محاصره تحمیلی این اتحادیه به سوریه و تحریم‌های تحمیلی اش متوقف شده و همین به افت شدید در خدمات ذکر شده در بالا منجر شده است که بر شهروندان سوری تأثیر گذاشته و به افزایش مرگ و میر‌ها در کشور انجامیده است.

نکته سوم: اگر سوریه به ده‌ها سال پیش باز می‌گشت و همین تجهیزات را از منابع دیگری می‌خرید وضع ملت سوریه به مراتب صد‌ها بار بهتر بود، زیرا هر طرف دیگری با ملت سوریه به صورت اخلاقی و انسانی رفتار می‌کرد و به قرارداد‌ها و تعهداتش احترام می‌گذاشت و به ارائه تعهداتش به این کشور بر اساس قرارداد‌هایی که امضا کرده است، ادامه می‌داد.

علاوه بر آنچه گفته شد روابط قدیمی که به ظاهر خوب به نظر می‌رسد، نتوانسته است از منافع سیاسی سوریه به خصوص در مسئله استرداد اراضی اشغالی سوریه گرفته تا همکاری‌های دو جانبه؛ هیچ فایده‌ای برای این کشور داشته باشد. این همکاری‌ها شامل تأمین هرگونه تجهیزات یا مواد یا هرگونه تقاضای خریدی است که سوریه ارائه بدهد البته به شرط آنکه دولت آمریکا موافقت کند و بزرگترین برهان نیز برای آن ناتوانی نهاد اتحادیه اروپا در خرید هواپیما برای سوریه است در صورتی که این هواپیما‌ها ساخت اروپاست.

همه آنچه گفته شد باعث می‌شود بپرسیم اگر اتحادیه اروپا حتی در شرایط طبیعی در تعاملش با سوریه به رویکرد منفی نزدیکتر است و اگر تعاملش هم اکنون با سوریه، آمیخته‌ای از محاصره و حمایت از تروریسم و اطاعت کامل از تصمیمات آمریکاست؛ بنابراین مقامات اتحادیه اروپا با چه چیزی ما را در سوریه امیدوار می‌کنند؟ ما به این مقامات تأکید می‌کنیم به خوبی عبرت گرفته ایم و به محض آنکه این نهاد به فکر بازگشت به سوریه بیفتد به معنای آن است که ما به دست خودمان مین‌هایی کار گذاری می‌کنیم که هر لحظه امکان دارد در قلب سوریه منفجر شود. سوریه با وجود خطرناک بودن کاری که نهاد اتحادیه اروپا انجام می‌دهد، اما تأکید می‌کند بین آنچه این نهاد انجام می‌دهد و بین آنچه برخی کشور‌های عضو آن انجام می‌دهند تفاوت قائل است. شمار زیادی از کشور‌های اروپایی در قبال آنچه در سوریه رخ می‌دهد مواضع واقعگرایانه‌ای اتخاذ کرده اند و به تازگی کوشیده اند صدایشان را برای لغو محاصره سوریه بلند کنند، اما نهاد اتحادیه اروپا جلوی این کار را گرفته و موانعی را در مسیر لغو محاصره گذاشته است و این نشانگر نقش تخریبی این نهاد است.

بنابراین به خاطر اهتمام به وقت گرانبهای مقامات اتحادیه اروپا! و خلاصه کردن تلاش‌های بزرگ آنان! به این نهاد تأکید می‌کنیم این نهاد از سوریه کوچ کرد همچنانکه استعمار از این کشور کوچ کرد و دیگر تحت هیچ عنوانی هرگز باز نخواهد گشت. نه روند سیاسی آن را راضی می‌کند نه انتخابات رؤیا‌های آنان را محقق می‌کند، زیرا کسی که از در بیرون رانده شده است اجازه نخواهیم داد از پنجره بازگردد و اگر قرار باشد شرط و شروطی گذاشته شود این سوریه است که باید شرط و شروط بگذارد و این شرط الزام آور برای همه طرف‌ها آن است که باید فقط از طریق دروازه حاکمیت و منافع سوریه بازگردند.

در پایان امیدواریم مقامات اروپایی وقتشان را صرف تدوین بیانیه‌هایی که فقط دربرگیرنده توهمات و رؤیاهایشان است، نکنند و از نظر سوریه سیاست اتحادیه اروپا و سیاست د اعش دو روی یک سکه است و آن سکه نیز سکه آمریکاست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
احسنت