سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان گزارش می دهد؛

اصفهان تامین کننده ۴۰ درصد از گوشت بوقلمون کشور + فیلم

کارشناس ماکیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ۱۱۹ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت ۸۰۵ هزار قطعه فعال است.

حسین تحسیری کارشناس ماکیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: در استان اصفهان ۱۱۹ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت ۸۰۵ هزار قطعه فعال است که سالیانه هزار و ۵۰۰ تن گوشت بوقلمون تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه این رقم حدود ۴۰ درصد از گوشت بوقلمون کشور است گفت: برای بهبود عملکرد تولید و پاسخ مناسب به نیاز بازار زنجیره سازی در این زمینه در دستور کار بوده است.

کارشناس ماکیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: از سه زنجیره فعال تولید گوشت بوقلمون در کشور، دو زنجیره در استان اصفهان قرار دارد و یک زنجیره جدید هم در حال شکل گیری است.

تحسیری درباره شرایط پرورش بوقلمون گفت: سه منطقه در استان تعریف کرده ایم که متقاضیان می‌توانند درخواست خود را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خود ارائه کنند تا در کارگروه تخصصی استان بررسی و مجوز‌های لازم به آنان اعطا شود.

زنجیره سازی گامی موثر برای حذف واسطه‌ها

زهرا فیضی جانشین معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، در گفت وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: برای تولید هر محصولی حلقه‌های مختلفی موثر هستند که می‌توان با هماهنگ کردن و یکپارچه سازی آن‌ها یک زنجیره ایجاد کرد که تولید تا مصرف را دربرگیرد.

او افزود: افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌ها و هدر روی انرژی، ایجاد تعادل بین تولید و عرضه و مهمتر از همه حذف واسطه‌ها از مزایای زنجیره سازی است.

جانشین معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: هم اکنون زنجیره‌های تولید بوقلمون، مرغ و شیر در استان اصفهان تشکیل شده، زنجیره تولید تخم مرغ هم در حال شکل گیری است و برای پرورش شترمرغ هم ظرفیت زنجیره سازی وجود دارد.

فیضی در خصوص زنجیره‌های بوقلمون اظهار کرد: کل حلقه‌های تولید شامل واحد‌های مادر، جوجه کشی، پرورشی، کشتارگاه، تولید نهاده ها، صنایع قطعه بندی و بسته بندی حلقه‌های زنجیره تولید گوشت بوقلمون را تشکیل می‌دهند.

او ادامه داد: توسعه زنجیره‌ها در اولویت اقدامات وزارت جهاد کشاورزی است و با پرداخت تسهیلات، اعطای مجوز لازم، حمایت از مصرف کنندگان و کمک به تولیدکنندگان تلاش می‌کنیم آن‌ها را به تشکیل زنجیره تشویق کنیم.


خودکفایی در تولید جوجه یک روزه بوقلمون

محمد ایوبی کارآفرین نمونه استان و موسس نخستین زنجیره تولید گوشت بوقلمون  گفت: در این واحد تولیدی ضمن اشتغال زایی برای ۳۲۰ نفر سالیانه بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ قطعه بوقلمون مولد تولید می‌شود.

او افزود: جوجه یکروزه بوقلمون گوشتی تا سال ۹۰ با هزینه سالیانه ۱۰ میلیون یورو از کشور‌های اروپایی وارد می‌شد، اما از آن سال با همکاری یک شرکت در استان گیلان تولید جوجه مولد را آغاز کردیم.

این تولید کننده بوقلمون در ادامه از خودکفایی در تولید جوجه یک روزه خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه امسال واردات به صفر رسیده و هیچ جوجه بوقلمون گوشتی وارد نمی‌شود.

ایوبی افزود: هم اکنون تولیدات ما به کشور‌های عراق، افغانستان، ارمنستان، آذربایجان و کویت صادر و در استان‌های تهران، مرکزی، قم، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و یزد هم عرضه می‌شود.

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی برای پرورش بوقلمون

او در تشریح چگونگی ایجاد واحد پرورش بوقلمون گفت: برای یک واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت پنج هزار قطعه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است و حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان هم سرمایه در گردش باید اختصاص یابد.

این صاحب زنجیره تولید بوقلمون ادامه داد: برای موفقیت در پرورش بوقلمون لازم است بهداشت محیط، میزان دما و رطوبت، همچنین سالن پرورش و تغذیه بوقلمون به دقت کنترل شود.

ایوبی گفت: افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی کیفیت و کاهش ۱۰ ردصدی قیمت تمام شده مزایایی است که در تولید بوقلمون در قالب زنجیره به آن دست یافته ایم.

او در خصوص مشکلات تولید گفت: مواد اولیه پرورش بوقلمون از جمله نهاده‌های ذرت، سویا، دارو‌ها و ریز مغذی‌ها همه وارداتی است که امسال در تامین آن‌ها مشکل زیادی داریم و ناچار به خرید آن‌ها با نرخ آزاد شده ایم آن هم در شرایطی که قیمت‌ها هم روزانه در حال افزایش است.

این صاحب زنجیره تولید بوقلمون افزود: مشکل دیگر ساخته نشدن دستگاه‌های جوجه کشی بوقلمون در ایران است که مجبوریم آن‌ها را در شرایط تحریمی به طریقی از اروپا خریداری و وارد کنیم.

با توجه به اینکه واسطه‌ها بزرگترین معضل در فرآیند تولید و عرضه محصولات دامی و کشاورزی هستند به نظر می‌رسد با تکمیل زنجیره سازی در بخش‌های مختلف بتوان دست دلالان را قطع کرد. اقدامی که هم به نفع تولیدکننده و هم مصرف کننده است.

گزارش از معصومه اکبری

 

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.