سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رودخانه قره‌سو رودخانه ای بین آب شرب و آب فاضلاب

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت : زمانی از آب رودخانه قره‌سو برای شرب شهر استفاده می‌شد که متاسفانه الان با ورود فاضلاب وضعیت بغرنجی دارد و به جزو مشکل تامین اعتبارات، مشکلی برای ساماندهی آن نداریم.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،فریدون یاوری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت : آلودگی رودخانه قره‌سو ممکن است صنعتی، کشاورزی و آلودگی ناشی از فاضلاب‌های خانگی باشد.

او گفت : در حوزه صنعت، صنایع اطراف رودخانه را بررسی کرده‌ایم، یکی از این صنایع پالایشگاه کرمانشاه است که خوشبختانه در حال حاضر جریان آلوده‌ای به داخل رودخانه ندارد.

یاوری افزود: چندین سال است که پالایشگاه با استفاده از علم بیوتکنولوژی و با به کارگیری باکتری‌های نفت‌خوار، پساب‌های نفتی کاملا تصفیه می‌شود و خروجی آن کاملا استاندار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه افزود: در این محدوده چند واحد صنعتی دیگر هم داریم که پرونده آن‌ها در دستگاه قضایی باز است، البته فاضلاب این واحد‌های صنعتی هم مستقیما درون رودخانه قره‌سو تخلیه نمی‌شود و در فاصله‌ای از رودخانه قرار دارند، اما در زمان بارندگی، روان آب سطحی این جریانات به رودخانه ورود پیدا می‌کند.

او آلودگی بیشتر رودخانه را ناشی از فاضلاب‌های خانگی دانست و ادامه داد: دبی رودخانه نیز به دلیل خشکسالی‌های سال‌های اخیر به شدت کاهش داشته و خودپالایی طبیعی رودخانه هم دچار اختلال شده است.

یاوری افزود: اعتبارات برای ساماندهی این رودخانه به صورت قطره‌چکانی است که با آن نمی‌توان کاری را پیش برد.

۱۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی فاضلاب کرمانشاه نیاز است

علی‌رضا کاکاوند مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: زمانی از آب این رودخانه برای شرب شهر استفاده می‌شد که متاسفانه الان به این وضعیت بغرنج در آمده است.

او از رودخانه قره‌سو به‌عنوان یک ظرفیت خدادادی در بحث گردشگری و زیباسازی شهر برای استان یاد کرد و افزود: بحث ساماندهی این رودخانه برای مسئولان در اولویت است.

کاکاوند هم آلودگی رودخانه قره‌سو را ناشی از فاضلاب‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی دانست و گفت: از ۱۹ نقطه فاضلاب وارد این رودخانه می‌شود.

او ادامه داد: در شهر کرمانشاه حدود یک‌هزار و ۲۶۰ کیلومتر طول شبکه و خطوط انتقال است که تقریبا ۸۵۰ کیلومتر (۷۰ درصد) آن مدرن و مابقی به صورت سنتی است.

کاکاوند ادامه داد: برای ساماندهی رودخانه قره‌سو به‌جزء بحث اعتبارات مشکلی نداریم در مجموع برای برای جمع‌آوری بهداشتی فاضلاب شهر کرمانشاه به یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در سال گذشته ۳ میلیارد تومان و در سال ۹۹ حدود ۴۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

او افزود: این مسئله در اکثر سفر‌های مسئولان ملی از جمله سفر مقام معظم رهبری مطرح و اعتباراتی هم تخصیص داده شد که بیشتر در بحث جمع‌آوری فاضلاب در مناطق کم‌برخوردار شهر بود که البته کار‌های خوبی هم در آن مناطق صورت گرفته است.

کاکاوند گفت: بحث گرفتن وام از بانک آسیایی و جهانی را برای این تامین اعتبار داشتیم که تا مرحله آخر پرداخت هم پیش رفتیم، ولی با اعمال تحریم‌های ظالمانه و ناحق در حق جمهوری اسلامی ایران، روند پرداخت متوقف شد.

او گفت: تک‌تک نقاط انفصال به قره‌سو را شناسایی کرده‌یم و در سفر نوبخت معاون رئیس جمهور یه استان این مورد را جزء مصوبات مطرح کردیم که قول‌های داده شده و امیدواریم با تحقق آن‌ها مشکل بخشی از این ۱۹ نقطه انفصال حل شود.

کاکاوند افزود: در تمامی استان‌ها به جزو کرمانشاه بحث تبصره ۳ را داریم که متاسفانه در این استان متوقف شده که با اعمال آن می‌توانیم مشکلات نقاط انفصال را از همین محل برطرف کنیم.

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.