سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۵ نوع خطرناک آنفلوآنزا در تاریخ که از کرونا بدتر بودند

با وجود جدی بودن ویروس کرونا، در گذشته انواع خطرناک آنفلوآنزای اسپانیایی، روسی و آسیایی گسترش یافته و باعث مرگ میلیون‌ها نفر شده بود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسکای نیوز، زمستان ۲۰۱۹-۲۰۲۰ یکی از بدترین فصولی بود که طی یک دهه گذشته افراد به آنفلوآنزا مبتلا شدند. طبق گزارش مرکز کنترل بیماری ها، از ۱۹ تا ۲۶ میلیون نفری که از ماه اکتبر به آنفلوآنزا مبتلا شده اند، حدود ۱۰ هزار نفر تا ۲۵ هزار نفر از آن‌ها فوت کرده اند.

در این گزارش ۵ نوع آنفلوانزای خطرناکتر از «کرونا» در تاریخ معرفی می‌شود:

۱- آنفلوآنزای اسپانیایی

بین سال‌های ۱۹۱۸-۱۹۱۹ جهان شاهد یک اپیدمی شناخته شده به عنوان «آنفلوآنزای اسپانیایی» بود، به گونه‌ای که این بدترین اپیدمی ثبت شده در تاریخ بود و علت آن ویروس H۱N۱ بود. طبق گزارش مرکز کنترل بیماری‌ها در آمریکا، موارد شیوع این اپیدمی در حدود ۵۰۰ میلیون نفر تخمین زده شده است، یعنی یک سوم جمعیت جهان به این ویروس خطرناک آلوده شده و بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر به دلیل آن جان خود را از دست داده‌اند.

فقط ایالات متحده به تنهایی ۶۷۵ هزار مرگ را ثبت کرده است. این اپیدمی می‌توانست به مکان‌های بسیار دور رسیده و ارتش‌های جنگ جهانی اول را آلوده کند. علاوه بر این هیچ واکسنی برای جلوگیری از انتشار ویروس در آن زمان وجود نداشت و آن‌ها فقط باید دستان خود را می‌شستند و از اجتماعات عمومی جلوگیری می‌کردند.

۲- آنفلوآنزای روسی

در سال ۱۸۸۹ آنفلونزای روسی در این کشور، به ویژه در شهر "سن پترزبورگ" شیوع یافت، اما به سرعت در سراسر اروپا و جهان گسترش یافت. این اپیدمی یکی از اولین اپیدمی‌هایی بود که در آن زمان به موضوع روز مطبوعات تبدیل شد و روزنامه‌ها توانستند در مورد شیوع محلی این بیماری صحبت و در مورد اوضاع با دیگر کشور‌های دور بحث و گفت‌وگو کنند.

۳- آنفلوآنزای آسیایی

ویروس آنفلوآنزا "H۲N۲" اولین بار در فوریه ۱۹۵۷ در سنگاپور ظاهر و به آنفلوآنزای آسیایی معروف شد؛ پس از آن در سراسر چین گسترش یافت و تقریباً ۱.۱ میلیون مرگ در سراسر جهان از جمله حدود ۱۱۶ هزار مرگ را در آمریکا به ثبت رساند.

بیشترین موارد ابتلا به این ویروس در کودکان، سالخوردگان و زنان باردار بود و علی رغم اینکه یک اپیدمی کشنده بود و بسیاری را به کام مرگ می‌کشاند، تا سال ۱۹۵۸ ادامه داشت تا اینکه واکسن‌های این اپیدمی تولید و در دسترس قرار گرفتند.

۴- آنفلوآنزای هنگ کنگ

در سال ۱۹۶۸، ویروس "H۳N۲" شیوع یافت و آن را آنفلوآنزای هنگ کنگی نامیدند و تا سال ۱۹۷۰ ادامه داشت. اعتقاد بر این است که این ویروس دچار جهش شده و به گونه‌ای از آنفلوآنزای ثبت شده در سال ۱۹۵۷ از طریق تغییر ناگهانی ویروس‌های سطحی تبدیل شد.

از آنجا که بشر مقابل این ویروس‌ها ایمنی ندارد، این عامل منجر به گسترش سریع این اپیدمی شد. طبق گزارش مرکز کنترل بیماری‌ها، نزدیک به یک میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل این اپیدمی از جمله ۱۰۰ هزار نفر در ایالات متحده جان باختند.

۵- ویروس H۱N۱ (آنفلوآنزای مرغی)

در سال ۲۰۰۹، نوع جدیدی از ویروس‌ها به نام H۱N۱  در ایالات متحده ظاهر شد و از ابتدای پیدایش آن به عنوان آنفلوآنزای مرغی شناخته می‌شد و به سرعت بیش از ۵۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان مبتلا کرد. از آنجا که این ویروس، ویروسی متفاوت از بقیه انواعی ویروس‌های H۱N۱ بود، تا زمانی که بیماری به اوج شیوع خود نرسید، واکسنی اطمینان بخش برای آن ارائه نشد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۱۹:۳۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
والا ما هم همین را گفتیم ،
گفتیم اگر این کرونا خطرناک نباشه لااقل از انفولانزا ها و بیماری اپیدمی مرگبار گذشته خطرناکتر نیست اما کو گوشه شنوا فضا را امنیتی و تنبهی کردند،اقتصاد را لگد مال کردند، کار را به جای رساندند که امروز به یک معتاد مواد مخدر به شکل یک بیمار نگاه می کنند اما یک بیمار کرونای را بعنوان زامبی و خوناشام نگاه می کند و با او رفتار می کنند،انقدر سیر این اپیدمی را مختل کردندکه حالا با این همه جهش در این ویروس به اطمینان نمی توانند بگویند که ایا واقعا واکسن مأثر است یا خیر
سلام
۱۸:۴۹ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
باسلام. آنفلوآنزای سالهای ۱۹۱۸ و ۱۹۱۹، را آنفلوآنزای نیویورکی میدانند. چرا که ابتدا در جزیره نزدیک نیویورک شروع شد و سربازان آمریکایی که برای جنگ به اروپا رفتند با خود به اروپا برده و از آنجا به نقاط مختلف دنیا منتشر شد. به همین دلیل، اصل این است این نوع را آنفلوآنزای نیویورکی بدانیم. به افتخار آمریکا که با روشهای مختلف مردم دنیا را کشتار کرده است.
ناشناس
۱۵:۴۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
کرونا خطرناک تر هست, جدی بگیرید
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۲ اسفند ۱۳۹۹
وقتی اینجوری میگید چرا مردم مسافرت نرن ؟