حجت الاسلام و المسلمین احمد بصیری سخنران و کارشناس مذهبی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در ابتدا به هدف رسالت انبیا اشاره کرد و گفت: تعبیری که خداوند در قرآن کریم درباره رسالت انبیاء الهی و مبعث پیامبر (ص) آورده این است که میفرمایند، پیامبر آمده غل و زنجیر را از پای انسانها بردارد. این غل و زنجیر در واقع همان افکار و اندیشههایی است که میتواند جلوی حرکت انسان را در مسیر رشد بگیرد.
بیشتر بخوانید
وی افزود: به عبارتی خداوند میفرماید دین نیامده برای شما مانع ایجاد کند، بلکه آمده موانع را از جلوی پای انسان بردارد. در نتیجه انسان مسیر را بر پایه فطرت میتواند پیدا کند، اما جهت دادن به فطرت و پیدا کردن مسیر رستگاری را خداوند در قالب رسالت انبیاء تعریف میکند. جهان امروز که عصر بسیار مهمی برای بشریت است، نسبت به گذشته تفاوتهایی دارد؛ ما انسانها روزگاری در جهل قرون وسطایی بودیم و امروز در جهل مدرن قرار گرفتیم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر سوال شود که امروز دشمن اصلی رسالت پیامبر و دین الهی چیست؟ در یک جمله میتوان گفت عقل؛ اما کدام عقل؛ عقلی که خودش را بی نیاز از عالم وحی و دستورات الهی میداند. این عقل امروز در قالبهای مختلف خودش را نمایان و فتنه گری میکند، دچار سحر زدگی انسان شده است.
حجت الاسلام بصیری در پایان روایتی از پیامبر (ص) مطرح کرد و گفت: در تایید این مطلب که دین برای آزادی انسان و رفع موانع آمده، پیامبر اکرم (ص) روایتی نقل است که میفرمایند: «کودک را تا هفت سال آزاد بگذارید». زیر بنای شخصیت کودک زیر ۷ سال شکل میگیرد و امروز در حوزه روانشناسی کودک برای بشر ثابت شده است که سه رشد حواس، عقلی و کلامی کودک زیر هفت سال شکل میگیرد. این فقط نمونهای از آموزههای دینی ماست که رسالت پیامبر و انبیاالهی برای برداشتن موانع رشد آدمی است.
در ادامه شما میتوانید صحبتهای حجت الاسلام احمد بصیری را مشاهده کنید:
حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان سخنران و کارشناس مذهبی در گفتوگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، هدف بعثت پیامبر اکرم (ص) را بیان کرد و گفت: مبعث رسول خدا (ص) نتیجهاش یک جمله است؛ «انَّما بُعِثتُ لِاُتَمّمَ مَکارِمَ الاخلاق»؛ به راستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده ام. در روایات متعدد و مستند نقل شده است که اگر کسی بد اخلاق یا کج خلق باشد اعمال عبادی از او پذیرفته نیست.
وی ادامه داد: حضرت محمد (ص) پیامبر اخلاق و رحمت بودند. در این ایام اگر نمیتوانیم از نظر مالی به کسی کمک کنیم، چقدر خوب است که روش و اخلاقمان الگو گرفته از پیامبر (ص) باشد. در روایتی از امام حسن مجتبی (ع) نقل است که میفرمایند وقتی رسول خدا (ص) وارد خانه میشدند، اوقات زندگی را به چند قسمت تقسیم میکردند. قسمتی را به اهل خانه، بخشی را برای عبادت و بخش دیگری را برای مراجعان اختصاص میدادند. هنگامی که سوال شد در منزل چرا به مراجعات مردم پاسخ میدهید، ایشان فرمودند: خداوند این روش را دوست دارد.
در ادامه شما میتوانید صحبتهای حجت الاسلام سید جلال موسویان را مشاهده کنید:
انتهای پیام/
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ وَأَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، يَا أَبَا الْقاسِمِ، يَا رَسُولَ اللّٰهِ، يَا إِمامَ الرَّحْمَةِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلَانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
خدایا از تو میخواهم و بهسویت روی آوردم به وسیله پیامبرت، پیامبر رحمت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) ای ابا القاسم، ای فرستاده خدا، ای پیشوای رحمت، ای آقا و مولای ما، به تو رو آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم و به سوی خدا به تو متوسل شدیم و تو را پیش روی حاجاتمان نهادیم، ای آبرومند نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن؛
(فرازی از دعای توسل)
والسلام و صلوات التماس دعا .