سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت علوم در خرداد ۹۹؛

از حذف نشدن سهمیه‌های کنکور تا ممنوعیت جذب اساتید مرد در دانشگاه‌های تک جنسیتی

وزارت علوم در خرداد ۹۹ با اخباری همچون حذف نشدن سهمیه‌های کنکور تا ممنوعیت جذب استادان مَرد در دانشگاه‌های دخترانه گذشت.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت علوم در سال ۹۹ با وقوع ویروس کرونا شکل دیگری در آموزش به خود گرفت و همچون دیگر دستگاه‌های کشور اتفاقات پر فراز و نشیب بسیاری را پشت سر گذاشت که سعی داریم در قالب یک بسته خبری به طور ماهانه مهم‌ترین وقایع مربوط به این وزارتخانه را بررسی کنیم.

حذف سهمیه‌ها به کنکور سراسری ۹۹ نمی‌رسد

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشوردرباره آخرین مهلت ساماندهی سهمیه های کنکور گفت: چند ماه قبل سهمیه های کنکور ساماندهی و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.

او افزود: از ارسال این لایحه به شورا هیچ نتیجه عملی ندیدیم، به همین دلیل سهمیه های کنکور در دفترچه راهنمای ثبت نام آورده شده است. با توجه به این شرایط، حذف سهمیه‌ها به کنکور سراسری ۹۹ نمی‌رسد.

دغدغه‌های دانشجویان؛ از آرزو شدنِ داشتن پراید تا استخدام زنان به شرط باردار نشدن!

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دیروز با رهبر انقلاب ۳ ساعت جلسه مجازی داشتند و دغدغه‌های خود را مطرح کردند.

سوغات کرونا برای دانشجویان دکتری/معضل مدرک زبان چه زمانی حل می‌شود؟

در همان روز‌های اول شیوع ویروس کرونا خبر لغو آزمون‌های بین المللی و آزمون EPT دانشگاه آزاد را شنیدیم و بعد از آن هم سایر دانشگاه‌ها خبر از به تعویق افتادن آزمون جامع زبان دکتری دانشجویان دانشگاه‌های خود دادند. تا زمان نگارش این گزارش هنوز خبری از برگزاری آزمون‌های بین المللی نشده و دانشگاه‌ها نیز برگزاری آزمون‌های زبان برای دانشجویان دوره دکتری را به چند ماه بعد موکول کرده اند.

شاید تصور شود که هیچ مشکلی وجود ندارد و این آزمون مثل سایر آزمون‌ها به تعویق افتاده و در موعد مقرر برگزار می‌شود، اما تمام ماجرا این نیست و این مسائل از یک سو برای داوطلبان کنکور دکتری و از سوی دیگر برای دانشجویان دکتری مسئله ساز شده است. مسئله‌ای به نام مدرک زبان.

سرانجام متجانس سازی حذفیات کنکور ۹۹

سخنگوی سازمان سنجش و آموزش کشور به بیان توضیحاتی درباره سرانجام متجانس سازی حذفیات کنکور ۹۹ بین داوطلبان نظام قدیم و نظام جدید پرداخت.

زرین آمیزی در پاسخ به این سوال که آیا منابع درسی نظام قدیم حذف خواهند شد یا خیر، گفت: داوطلبان نظام قدیم منابع و محتوای درسی را خوانده اند و سازمان سنجش متجانس سازی بین این دو نظام را بر اساس روش های سنجش و آماری که برای تراز نمرات دارد انجام می دهد.

مثلث کنکور، کرونا، سربازی؛ سه ضلعی که کنکوری‌های مشمول را سردرگم کرد

با شیوع کرونا و تعویق آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری مشکلاتی برای داوطلبانی که مشمول سربازی هستند، ایجاد شده است.

محدودیتی برای جذب اساتید مرد در دانشگاه‌های تک جنسیتی نداریم

رضوان طلب رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم ضمن واکنش به اظهار نظر دانشگاه الزهرا (س) مبنی بر محرومیت اساتید آقا در جذب دانشگاه‌های دخترانه تاکید کرد: مرکز جذب اعضای هیات علمی طرح و برنامه‌ای مبنی بر انتقال، خروج و یا محدودیت جذب اساتید مرد در دانشگاه‌های دخترانه را در دستور کار خود ندارد و موارد مطروحه در سایر رسانه‌ها را تفسیر و برداشت ناصحیح بیان کرد.

پیشنهاد دو وزارتخانه برای حذف سهمیه‌های کنکور

سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه یکصد و سی و یکمین جلسه ستا نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت حذف برخی سهمیه‌های دانشگاهی تصریح کرد: این موضوعی است که مجلس در خصوص آن تصمیم گیری کرده است و خود مجلس می‌تواند دوباره راجع به آن اعمال نظر و تصمیم گیری کند.

او ادامه داد: حذف سهمیه‌های دانشگاهی می‌تواند با یک تعامل کارشناسی بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی انجام شود. دو وزارتخانه علوم و بهداشت در لایحه‌ای پیشنهاد حذف ۱۶ مورد سهمیه را به این شورا ارائه داده اند که این نیازمند همکاری مجلس شورای اسلامی است.

تاریخچه شکل‌گیری آموزش مجازی در دانشگاه‌های ایران

علی اکبر صفوی، رئیس کارگروه سیاست گذاری و نظرات تخصصی آموزش‌های الکترونیکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاریخچه شکل‌گیری آموزش مجازی در دانشگاه‌های کشور، گفت:  تقریبا از اواخر سال ۷۹ و اوایل دهه ۸۰ بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات در دنیا شروع به اوج گرفتن کرد. در ایران سال ۱۳۸۱ اولین طرح جامع توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات کشور اعلام شد. از این مقطع به بعد جنب و جوشی برای کاربرد‌های فناوری در مفهوم‌های آموزش الکترونیک، تجارت الکترونیک، دولت الکترونیک و ... به صورت جدی مطرح شد.

بازگشایی دانشگاه‌ها به معنی برگزاری کلاس حضوری نیست

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری اظهار کرد: از شنبه، ۱۷ خرداد شرایط برای حضور دانشجویان فراهم شده است، اما این موضوع به معنای برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری نیست.

دوره رسیدگی به پرونده‌های عضویت هیئت ‌علمی، دو ماه افزایش یافت

محمدرضا رضوان طلب، رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره علت افزایش مدت زمان رسیدگی به پرونده های جذب هیئت علمی در فراخوان بهمن ۹۸ گفت: به منظور پوشش دادن به خلاء حاصل از دوره قرنطینه خانگی، ۶۰ روز به دوره رسیدگی به پرونده‌های متقاضیان عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها افزوده شد.

رضوان طلب ادامه داد: جدول زمانی ۹۰ روزه توقف پرونده‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات به ۱۵۰ روز افزایش داده شد. بر حسب جدول زمانبندی جدید، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می‌توانند حداکثر پرونده‌های متقاضیان عضویت در فراخوان بهمن ۹۸ را تا تاریخ ۹۹/۰۵/۰۳ تکمیل و به مرکز جذب اعضای هیئت علمی ارسال کنند.

وزارت علوم بازگشت دانشمند ایرانی در بند آمریکا را تبریک گفت

اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی آزادی سیروس عسکری دانشمند ایرانی زندانی در آمریکا و بازگشت وی به وطن را تبریک گفت. در این پیام آمده است: «آزادی عسکری، استاد دانشگاه صنعتی شریف را که پژوهش‌ها و دستاورد‌های علمی شایانی در حوزه متالورژی داشته، تبریک می‌گوییم و بازگشت عزتمندانه ایشان به کشور را گرامی می‌داریم».

فراز و نشیب جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها/ بازنشسته‌ها مجال فعالیت به جوانان نمی‌دهند

با وجود اعلام مخالفت وزیر علوم در به کارگیری بازنشسته‌ها، گویی شرایط کنونی به گونه‌ای است که همچنان بازنشسته‌ها در صدر هستند و علی رغم پیر شدن، قوانین هر روز برای آنها جوان تر می‌شوند، در صورتی که باید به جوانان فارغ التحصیل بیشتر توجه شود اما قوانین و مصوباتی که هر روز پرده برداری می‌شوند گویای سنگ‌هایی هستند که جوانان به هیچ وجه از پس برداشتن آنها برنمی آیند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.