منصور شیشهفروش مدیرکل بحران استانداری اصفهان، در حاشیه هفتمین شورای هماهنگی مدیریت بحران در فرمانداری ویژه شهرستان کاشان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: از سازمان جنگلها و مراتع کشور درخواست میشود با توجه به اینکه یک میلیون هکتار دیگر برای اجرای طرح آبخیزداری مطالعه شدهاست ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اصفهان تخصیص دهد.
او با تاکید بر اینکه نزدیک به ۶۷ درصد مساحت استان اصفهان سیلخیز بررسی و پیشبینی شدهاست افزود: یکی از راههای پیشگیری از سیل در استان اصفهان اجرای طرحهای آبخیزداری در بالادست از جمله اجرای ۳۵ طرح در ۲۰ شهرستان با اعتباری بیش از ۳۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سطح ۱۲۷ هزار هکتار در سال ۹۹ است که ۱۰ درصد آن در کاشان اجراشد.
به گفته او مطالعات انجام شده در اجرای طرحهای آبخیزداری در چند سال گذشته در این استان ۷۸۹ حلقه چاه، ۱۳۵ چشمه، ۹ هزار هکتار مزرعه و ۴۹۲ کیلومتر راه را از سیلاب حفظ و سفرههای آب زیرزمینی را تقویت کرد.
نیاز سههزار کیلومتر رودخانه به تعیین حریم و بستر
مدیرکل بحران استانداری اصفهان اقدامات مطلوب در مورد پیشگیری از سیل در استان اصفهان را تاکیدکرد و گفت: ۳ هزار کیلومتر از رودخانهها نیاز به تعیین حریم بستر دارند که مطالعات ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن انجام شدهاست.
شیشه فروش تصریح کرد: امسال مطالعه تعیین حریم بستر ۶۸۰ کیلومتر از رودخانههای استان با اعتبار سه میلیارد تومان به پایان میرسد.
او انجام لایروبی ۶۲ کیلومتر از رودخانهها را نیز در سال ۹۹ در مناطق سمیرم، مبارکه، طالخونچه، برخوار، دهاقان و گازرگاه کاشان با هدف پیشگیری از سیل یادآور شد.
به گفته او همچنین در راستای حفاظت و آزاد سازی رودخانهها در سطح استان تا کنون ۲۱۵ هکتار اعم از اخطاریه، شناسایی تخلفات و توقف ادوات آزادسازی شدهاست.
مدیرکل بحران استانداری اصفهان با اشاره به نصب تابلوهای حد حریم بستر کنار رودخانهها و نشانهگذاری ۱۶۵ کیلومتر از حریم رودخانهها گفت: امسال ۳۲۰ تابلوی هشدار سیل در مناطق پرخطر رودخانهها برای جلوگیری از سیل نصب شدهاست.
شیشهفروش تصریح کرد: ۱۰ کیلومتر ساماندهی رودخانههای خوانسار، گلشهر، نطنز، چادگان، چمنور، کوهپایه و کاشان نیز به منظور اصلاح و حفاظت از مسیر رودخانهها، تثبیت بستر با هدف کنترل فرسایش رسوب و بهسازی آن در سال ۹۹ اجراشدهاست.
او اظهارداشت: امسال مطالعات مرحله دوم ساماندهی رودخانهها چهار کیلومتر در زایندهرود، ۵۰ کیلومتر در پلاسجان، پنجکیلومتر در میمه و هشت کیلومتر در روستای مرق و سادیان کاشان در حال اجرا است.
آزادسازی ۳۲ هکتاری بستر رودخانهها
به گفته او ۳۲ هکتار آزادسازی و تعیین حریم بستر رودخانهها به تعداد اجرای ۷ فقره اجرای حکم زمینهای تصرفشده نیز در سال جاری اجرا شدهاست.
مدیر کل بحران استانداری اصفهان افزود: همچنین ۶۴ کیلومتر رودخانههای دیگر نیز که مورد تصرف واقع شده بود توسط آب منطقهای شناسایی و آزادسازی شدهاست.
شیشهفروش، در خصوص پیشگیری و کنترل کانونهای ریزگرد و بیابانی در استان اصفهان با شناسایی حدود ۱۶ کانون گرد و غبار به وسعت یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار نیز گفت: ۶۰ پروژه با اعتباری بیش از ۲۸ میلیارد تومان در سال ۹۸ و ۹۹ اجرا شد که با اجرای این پروژهها ۲۰ هزار هکتار عملیاتهای مختلف در مناطق بیابانی انجام شد.
او اذعان داشت: این عملیاتها شامل ۲ هزار نهالکاری در عرصههای بیابانی برای تثبیت خاک و شنهای روان، ۳ هزار و ۲۵۰ هکتار مدیریت روانآب، هفت هزار هکتار جنگل دستکاشت، پنج هزار هکتار مقابله با موش، سه هزار هکتار آبیاری کانونها و ۶۰۰ کیلومتر بادشکن زنده با ایجاد درختان اطراف مزارع در جلوگیری از ورود گرد و غبار در مناطق بیابانی است. انجام تمامی این اقدامات مهم برای سال آینده نیز برنامهریزی شدهاست.
کشف یکهزار تن چوب بلوط از سودجویان
شیشهفروش در خصوص اقدامات سودجویان در قطع درختان جنگلهای بلوط در مناطق زاگرسی استان اصفهان نیز گفت: منابع طبیعی در دو سال اخیر یکهزار تن چوب بلوط قطع شده توسط سودجویان را کشف و ضبط کرد که متاسفانه این مقدار معادل با ۷۲ هکتار جنگل بود.
او کشت ۶۰۰ هزار اصله درخت و درختچه شامل پسته، سنجد، زیتون خوراکی، توت، گل محمدی و اکالیپتوس در سطح استان اصفهان همزمان با هفته منابع طبیعی را خبرداد و گفت: ۲۰۰ هزار اصله آن از جمله گیاهان تاغ، آتریپلکس و قرهداغ در مناطق بیابانی است که با هدف پیشگیری از کانونهای گرد و غبار کشت شد.
به گفته او بقیه این ۶۰۰ هزار اصله نیز برای ایجاد بادشکن زنده شامل کشت صنوبر، کاجها و سروهای گلدانی در اطراف مزارع تمام مناطق استانی کشت شد که ۳۰۰ هزار اصله آن سهم کاشان بود.
شیشهفروش ۴۷ پرواز عملیاتی منجر به انتقال و نجات ۵۴ مصدوم در استان اصفهان را از اول سال تاکنون بیان کرد و گفت: دو بالگرد هلالاحمر و فوریتهای پزشکی در سطح استان فعالیت دارد.
او پیشبینی و جانمایی ۵۲ سکوی فرود بالگرد را در مناطق سطح استان اصفهان خبر داد و گفت: ۱۴ مورد آن راهاندازی شده و ۱۰ مورد آن نیز برای کاشان در جلسه مدیریت بحران امروز شهرستان مصوب شد تا در سه ماه آینده اقدام شود.
به گفته او، با توجه به جبهه هوایی پیش رو نیز که هشت تا ۱۰ درجه سانتیگراد سرد میشود مشترکین گاز باید مصرف بهینه و صرفهجویی گاز و نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی را رعایت کنند.
مرگ خاموش ۱۵ نفر ناشی از گاز منوکسید
مدیر کل بحران استانداری اصفهان افزود: متاسفانه بر اساس آمار دریافتی ما از ابتدای سال جاری تا کنون بدلیل استفاده غیر استاندارد از لوازم گرمایشی و لوازم گازسوز شامل بخاری، پکیج، آبگرمکن و دودکشهای با مسیر بسته ۱۵ نفر فوت کردند و ۴۳۷ نفر مسموم در اثر استنشاق گاز منوکسیدکربن مسموم شدند که بیشترین آن در شهر اصفهان بود.
شیشهفروش در خصوص سرمازدگی نیز رعایت توصیههای جهاد کشاورزی را تاکید کرد و گفت: با ۲ مورد سرمازدگی از اول سال تاکنون در ۲ مقطع فروردین و مهرماه خسارت ۲۲۴ میلیارد تومانی به کشاورزان وارد شد که در اثر آن ۱۹ هزار هکتار زراعت و ۱۲ هزار هکتار باغهای آنها از جمله غلات، کلزا، محصولات باغی و همچنین ذرت سرمازدگی گرفت.
هفتمین نشست ستاد هماهنگی، پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کاشان با حضور مدیر کل بحران استانداری اصفهان و بررسی موضوعات عملکرد مدیریت بحران شهرستان کاشان، تعیین پدهای بالگرد، تدوین طرح نوروزی، مدیریت بحران کرونا و مخاطرات جوی شهر کاشان در سالن اجتماعات امام رضا (ع) فرمانداری ویژه شهرستان کاشان برگزار شد.
انتهای پیام/ی