سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روش پخت نان توچری؛ نان محبوب ایل بختیاری در خانه

در گزارش زیر طرز تهیه نان توچری را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، توچری یه نون محلیه که با روغن محلی و شکر سرو میشه، این نون واسه بختیاریاست و اطراف مسجدسلیمان.

آموزش پخت توچِری

زنان ایل بختیاری شش نوع نان مختلف را طبخ میکنند: نان تیری، نان برکوه، نان بلوط، نان توچری، نان گرده، نان ور چاله‌ای
هر کدام از این نان‌ها طعم ومزه خاصی خود را دارند. نان در زندگی عشایر کوچنده نقش بسیار عمده‌ای را ایفا میکند. این ماده غذایی قوت غالب را در تغذیه جمعیت کوچنده تشکیل می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر با دلگرم همراه شوید.

مواد لازم جهت پخت توچری

تره کوهی ۲ قاشق غذا خوری
روغن حیوانی نصف لیوان
آرد: ۳۰۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذا خوری


ییشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از رمز و راز ترد شدن کتلت و فیله مرغ سوخاری خوشمزه در منزل تا ژله رولی ویترینی + تصاویر


طرز تهیه نان توچری

ابتدا ۲ لیوان آب به آرد اضافه نموده و خمیر درست میکنیم. خمیر حاصله را در تابه‌ای که قبلا داغ شده است قرار میدهیم.
صبر میکنیم تا ماده‌ای شبیه نان درست شود. سپس نان را ریز کرده و در کاسه میریزیم.
روغن حیوانی گرم شده که به حالت مایع در آمده را روی نان می‌ریزیم و سپس تره کوهی و شکر را اضافه میکنیم.
با دست چنگ میزنیم تا مواد به خوبی ترکیب شوند.
توچِری آماده است. لذت ببرید

توضیح مهم برای تهیه توچری نان

توچری یک میان وعده است که نزد بختیاری‌ها بسیار معروف و محبوب است.

منبع: دلگرم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
سها
۰۱:۳۷ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
منم بختیاری ام سالها پیش مادرم خدا بیامرز پخته بود وقتی خیلی کم سن و سال بودم 40 سال قبل.... همت کردم درست کنم ولی منم می دونم که خمیرش خیلی شل تر از خمیر نان هستش بهرجهت دستتون درد نکنه نوستالژیک بود.. روح همه مادران آسمانی شاد
ناشناس
۱۵:۵۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
من بختیاری و اهل ایذه هستم،یزد زندگی میکنم ایام عید رفتم ایذه مامانم درست کرد حسابی خوردم و کیف کردم، روش پخت درسته، تره کوهی رو با روغن محلی سرخ میکنیم میریزیم رو خرده های توچری با شکر میخوریم
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
در نون توچری زیره ورازیانه میریزند وداخل ان نبات کوبیده میریزند
محمد
۰۲:۰۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
توچیره نان بسیار خوشمزه ای است،یادش بخیر،روش پخت هم صحیح توضیح دادند
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام..من خودم مسجد سلیمانی م بله درسته با تره کوهی درس میکنیم عااالی میشه و همون توچری میگیم اسمشو..
ناشناس
۰۰:۲۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام..من خودم مسجد سلیمانی م بله درسته با تره کوهی درس میکنیم عااالی میشه و همون توچری میگیم اسمشو..
ناشناس
۰۰:۰۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام من لرم ولی بختیاری نیستم اسم این نان چورک روغن که یا چزنک .
ناشناس
۲۳:۲۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
بعد از چند سال ،چند هفته پیش درست کردیم ،خیلی بهم چسبید......
آمین
۱۹:۰۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
خیلی خوشمزه است.
amin
۱۵:۱۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چ کسی این روش رو به شما گفته ؟ اشتباه محض ب هیچ عنوان این روش پخت نون توچری نیست.
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام در منطقه بلوچستان بهش میگند چنگال ولی به جای شکر خرما له شده اضافه میکنیم و نیاز به تره کوهی نمیباشد ضمنن آرد باید شل باشه بعد روی تابه که بهش تین میگیم بصورت نازک میریزیم که تبدیل به لواش میشه
یوسف
۱۳:۳۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
چک مال یا چنگ مال خودمونه. هرچه بخواهی میتونی بهش اضافه کنی. نون داغ مغزدار با روغن زرد گوسفندی وادویه ...... خراسان جنوبی
آرام
۱۳:۰۰ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام بنده با اینکه یه بختیاریم تقریبا تا کامل متن رو نخوندم نفهمیدم این چه نونیه چون به لهجه ما چهار لنگ هستیم بهش میگیم تَوِکِزی روش طبخشم اینه که آرد رو باید با آب بیشتری مخلوط کنیم تا شل بشه خمیرش بعدشم روی تابه های نون پزی میریزند و پهنش میکنن وقتی پخت برشش میدن و با شکر و روغن محلی( که اسم محلیش به لهجه مامیشه: خَش یا خومونی) مخلوط میکنن وبا بسم الله نوش جان میکنن
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
خیلی خوشمزه هس
احمد
۱۱:۱۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
در کهگیلویه و بویر احمد هم درست می شود و به آن نان شلشلی می گویند.
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
نان توچری مخصوص ایلات بختیاری است ولی طرز تهیه آش را درست بیان نکردید باید خمیر شل درست کنید و روی تابه داغ بریزید بعد نازکش کنید تا خوب باز بشه روی تابه بعد از برشته شدن توی ظرفی قرار میدم وروش. روغن حیوانی فرد اعلا می ریزند و بعد کمی شکر روش می پاشند ومیل می کنند
بختیاری
۱۲:۲۷ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
احسنت
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام من بختیاری هستم نان توچری ،اصلا نیاز به تره کوهی نداره
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
لرهای بویراحمد همه این نانها رو درست میکنن
ناشناس
۰۶:۱۸ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دلم خواست من باردارم
کرامت
۱۵:۴۶ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
دوست عزیز طرز تهیه‌اش خیلی ساده اس میتونی به راحتی بدرستی
ناشناس
۱۷:۰۹ ۱۳ فروردين ۱۴۰۰
تو خونه درست کن.