به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از شایعترین علتهای چاق شدن، مصرف غذاهای حاوی قند، آرد و ... است. این خوراکیها، سرشار از شیرینی مصنوعی است و متاسفانه هیچ ماده مغذی خاصی را وارد بدن نمیکند و زیادهروی در مصرف آنها عامل ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند سندروم متابولیک است.
جالب است بدانید که برخی مواد غذایی هم شیرینی طبیعی دارد وهم در صورت مصرف روزانه، میل شما به شیرینیهای مضر را کم میکند و مصرف به اندازه آنها با متعادل کردن سطح قند خون، خطر ابتلا به دیابت و دیگر شرایط خطرناک پزشکی را کاهش میدهد. از جمله این خوراکیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دارچین
این ادویه شگفت انگیز، درمان طبیعی دیابت نوع دو است. دارچین سطح قند خون را کاهش میدهد و باعث کاهش میل به شکر بعد از مصرف وعدههای اصلی غذایی میشود.
کدو حلوایی
سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر است و سطح قند خون را متعادل میکند. علاقهمندان به مصرف شیرینی، بیشتر در معرض انگلهای رودهای هستند. وجود این انگل ها، میل به شیرینی را افزایش میدهد، زیرا از منابع شیرین تغذیه میکنند. در این میان، مصرف دانههای کدو حلوایی یکی از قدیمیترین روشهای مبارزه با انگلهای روده محسوب میشود. کدو حلوایی را میتوانید هم به صورت پخته و هم به صورت خام در سالادها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
هویج
یکی از منابع غنی کربوهیدراتهای پیچیده است. قند کدو حلوایی هم مانند هویج به تدریج جذب میشود و میل به شیرینی را کاهش میدهد. متخصصان تغذیه مصرف هویج به صورت خام را برای کاهش میل به شیرینی، بیشتر توصیه میکنند.
سیب زمینی شیرین
این نوع سیب زمینی غنی از قندهای طبیعی است. سیب زمینی شیرین مادهای به نام پکتین دارد که جذب قند در بدن را کاهش میدهد. بهترین ساعت مصرف این نوع سیب زمینی، اوایل صبح یا در وعده ناهار است.
شکلات تلخ
شکلات یکی از رایجترین انتخابهایی است که افراد (به خصوص زنان) در زمان میل به مصرف شیرینی، به سراغش میروند. بهتر است زمانی که هوس خوردن شکلات به سرتان زد، شکلات تلخ بخورید. شکلات تلخ، شکلاتی است که بیش از ۷۰ درصد آن از کاکائو تشکیل شده باشد. همچنین شکلات تلخ سرشار از ترکیبات مفید گیاهی به نام «پلی فنل» است. برخی مطالعات نشان میدهند که خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی پلی فنلها میتواند شاخصهای مربوط به سلامت قلب را بهبود دهد. البته شکلات تلخ نیز مانند شکلات معمولی مقداری شکر و چربی دارد، بنابراین بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید.
منبع:روزنامه خراسان
انتهای پیام/