سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به خاطر حفظ جان؛

هرگز سوار این خودروها نشوید!

نیمی از خودروهایی که در سطح کشور، تردد دارند، فرسوده هستند و به نوعی بلای جان مردم محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای به ‌عنوان یکی از عوامل شایع مرگ در بسیاری از مناطق به ویژه کشور‌های در حال توسعه به شمار می‌رود. تصادفاتی که بیشتر به علت فرسودگی خودرو رخ می دهد، نقصی که اگر به موقع رفع می شد، آن تصادف رخ نمی داد و تعداد کشتگان کم می شد.

مراکز معاینه فنی، وظیفه دارند خودروهای فرسوده را تشخیص دهند و اگر خودرویی دچار نقص فنی بود، آن را مرجوع و راننده مجبور به تعمیر آن است،

اما دبیر انجمن مراکز اسقاط ادعا دارد که این مراکز کار خود را به خوبی انجام نمی دهند و افراد تنها برای اخذ معاینه فنی، وسیله یدکی به خودرو نصب میکنند و پس از نصب را باز می کنند و عملا گویی هیچ معاینه ای انجام نشده و خودرویی رفع نقص نشده و به راحتی معاینه فنی گرفته است.

استانداردهای معاینه فنی قدیمی است

سید امیر احمدی دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: نیمی از خودروهایی که در سطح کشور، تردد دارند، فرسوده است. به دلیل اینکه از خودروها خوب نگه داری و بهره برداری نمی شود، متاسفانه عمر خودروهای سواری به نصف و عمر خودروهای سنگین به یک سوم و عمر موتورسیکلت به یک چهارم تقلیل پیدا می کند. 

او بیان کرد: اگر از این خودروها خوب نگه داری شود، می توانند خودروهای سواری تا 2 برابر، خودروهای سنگین تا 3 برابر و موتورسیکلت ها تا 4 برابر عمر کنند اما به دلیل اینکه از آنها بد نگه داری می شود در زمان های کوتاه تر به آلایندگی و نقص در سامانه فنی و ایمنی می رسند. چطور می توان جلوی آن را گرفت؟ 

دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور بیان کرد: قانون می گوید استاندارد اجباری باید رعایت شود، این استاندارد برای 20 سال پیش است. یک بازنگری انجام شده است اما استانداردهای abs  و obd و ایربگ و دیگر امکاناتی که به خودرو اضافه شده است، نیست. 130 بازدید در آن استاندارد است، از این تعداد بازدید مراکز معاینه فنی 15 تای این بازدیدها را انجام می دهند و مابقی را انجام نمی دهند.

احمدی گفت: اتفاقی که می افتد، خودرویی که روی جک می رود، روغن زدگی چرخ ها، ساییدگی و غر شدگی لوله ها و زیر خودرو و سامانه انتقال سوخت و سامانه های دیگر باید چک شود، بد عمل شدن فرمان و بسیاری از موارد باید به مالک گفته شود. اکنون خودروها با ایمنی پایین معاینه فنی می گیرند و تست های مکانیکی و ایمنی به خوبی انجام نمی شود و در  نتیجه خودروها زودتر به سن فرسودگی می رسند. 

او ادامه داد: اکنون 36 میلیون وسیله نقلیه شامل خودرو و موتور سیکلت، در سطح شهر است وکه 18 میلیون آن فرسوده است. نکته این جاست که باید پلیس، استانداری و شهرداری ها و وزارت راه به وظایف خود عمل کنند، مراکز معاینه فنی را مجبور به تست تمام مراحل کند.

دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور تشریح کرد: متاسفانه ستادهای معاینه فنی چه در شهر و چه شهرستان به خوبی به وظایف خود عمل نمی کنند و می گویند تعداد مراکز نباید زیاد شود. معاینه فنی یک خودرو باید 30 دقیقه زمان ببرد اما اکنون در 5 دقیقه این کار انجام می شود که باید 20 برابر شود یعنی باید یک ساعت شود.  

او گفت: در نتیجه خودروها به خوبی معاینه فنی نشدند، در حالی که این خودرو کلی بازدید دارد. تعداد مراکز فنی باید به 20 برابر برسد یعنی 3 دقیقه معاینه فنی باید 20 دقیقه شود. از طرفی رانت خواری صورت می گیرد که به دلیل انحصاری شدن مراکز معاینه فنی و بعضا واگذاری این امتیاز به شهرداری ها یا مجموعه های وابسته به شهرداری هاست که مخالف با قانون است و باید این مراکز مستقل باشند و از طرفی باید دقیق تر شود زمان انجام، مراکز اگر افزایش یابد از این انحصار دور می شوند. 

احمدی گفت: کسی نمی تواند متوجه شود که این خودرو ناایمن بوده، می گویند راننده حواس راننده پرت بوده و فاصله ایمنی را با خودرو جلویی حفظ نکرده است و دیگر راننده ای نیست که از خود دفاع کند و بگوید مقصر خودرو ناایمن بوده است. اینکه ترمز خودرو نگرفته است، ترمز خودرو گرفته شده است اما خودرو به خاکی کشیده شده است، اینجا کسی نیست که بگوید ترمز خودرو مشکل فنی داشته است. 

او ادامه داد: وسیله یدکی می دهند، معاینه فنی را می گیرند و بعد از گرفتن برگه معاینه فنی وسیله یدکی را باز می کند، نصف تصادفات به دلیل خودروهای فرسوده و نا ایمن است چرا که به خوبی معاینه فنی گرفته نشده است، در حالی که اصل معاینه فنی بحث ایمنی و مکانیک خودرو است. 

نیمی از خودروهای کشور فرسوده است

دبیر انجمن مراکز اسقاط و بازیافت کشور گفت: اکنون نصف خودروها فرسوده است و مردم با معاینه فنی متوجه می شوند که خودروهایشان نا ایمن است، معاینه فنی مانند طبیب ارزان عمل می کند و اگر تشخیص را به درستی انجام دهند و  به مراکز تخصصی معرفی کنند و می توان روی آن اعتماد کرد و به سفر رفت. 

علت اصلی تصادفات ما، به دلیل خودروهای فرسوده است که از آن بد نگه داری شده است. اکنون خودروهای خوبی تولید می شوند و استاندارد های 85 گانه را دریافت می کند.اما مشکل بد نگه داشتن از آن است، هر وسیله ای را بد نگه می داریم، چه خودرو، چه موتورسیکلت، چه ناوگان سنگین را، این مدیریت نگه داری اگر درست انجام شود، که معاینه فنی مهم ترین بخش آن است، مطمئن باشید وسایل نقلیه ایمن با امر 2 برابری خواهیم داشت. 

چرا موتورسکلت سواران نصف کشته ها را تشکیل می دهند؟ چون موتورهای ما با یک چهارم عمر کار می کند و وزارت کشور خط معاینه فنی موتورسیکلت را فعال نمی کند، موتورسیکلت ها هیچ کدام امنیت ندارد. در سال های گذشته خط مراکز معاینه راه اندازی شد اما به آن توجه نمی شود، موتورسیکلت ها خیلی به معاینه فنی نیاز دارند و یکی از دلایل کشت و کشتار هستند. باید تلاش شود آنچه به معاینه فنی می رود، اگر عیب داشت، عیب آن رفع شود ،اگر عیب تشخیص داده شد و هزینه بالا بود، خودرو اسقاط شود

در تمام دنیا ملاک اسقاط معاینه فنی، است ،یعنی اگر  رفع ایراد خودرو ارزش نداشته باشد، باید اسقاط شود، سه سال روزی هزار کیلومتر برود، یک و نیم میلیون کیلومتر است این عدد بزرگ نیست و می تواند اسقاط شود. اگر مراقبت خوب باشد همین وسیله نقلیه می تواند باز کار کند به شرطی که خوب فعالیت کند. 

در این رابطه حسین مقدم مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران گفت: بیش از ۵۰۰ مرکز معاینه فنی در سراسر کشور و ۱۰ مرکز نیز در استان تهران فعال است و در وهله نخست باید متولیان امر نظارت بر مراکز خود داشته باشند تا تخلفی انجام نشود.

مقدم افزود: ستاد معاینه فنی تهران تنها ستادی است که تشکیلات متمرکزی دارد اما متاسفانه در برخی شهرستان های اقماری تهران ستادی وجود ندارد و نظارت ها به دلیل نبود ساختار، به طور قطع سست تر است.

او با بیان اینکه ستاد معاینه فنی تهران نمی تواند نظارت و اثری خارج از مناطق ۲۲ گانه پایتخت داشته باشد، اضافه کرد: ۲ کیلومتر از شهر تهران که خارج می شویم مراکز معاینه فنی شروع می شود و امکان تخلف هم در هر حوزه ای می تواند وجود داشته باشد؛ البته که معدود مراکزی دقت لازم را ندارند و از این رو، راه برای افراد سودجو در این زمینه باز می شود.

مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران می گوید که از آگهی های معاینه فنی بدون "گیر" در برخی سایت ها باخبر است و در این مورد توضیح می دهد: چندی پیش مطلع شدیم که یک نمایشگاه خودرو در خیابان مطهری با مرکز معاینه فنی خارج از تهران در ارتباط بود و در ازای پرداخت ۳۰۰ هزار تومان معاینه فنی صادر می شد.

جالب اینجاست در دنیا همان مراجعات دوره گارانتی ،معاینه فنی هم انجام می شود چون مراکز معاینه فنی همان مراکز خدمات پس از فروش است، هیچ تجهیزات اضافی هم نیاز ندارد و به راحتی این کار را می توان انجام داد، اینها بدون هزینه اضافی انجام خواهد شد و هم ایجاد شغل می کند و باعث ایجاد امنیت در کشور می شود. نظام خودرو و حمل و نقل اگر باشد، جامعه ای ایمن خواهیم داشت. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
از روزی ایران خودرو موتور سه استوانه ای رونمایی کرده و قرار ۲ سال دیگر روی لگن ایرانی نصب شود تا همین الان ژاپن چند مدل جدید خودرو طراحی کرده
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
تمامی دست اندر کاران خودشان اوراق واسقاط شدن اول یه فکری به حال آنها بکنید بقیه مشکلات خودش حل میشود
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
تمامی دست اندر کاران خودشان اوراق واسقاط شدن اول یه فکری به حال آنها بکنید بقیه مشکلات خودش حل میشود
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
تمامی دست اندر کاران خودشان اوراق واسقاط شدن اول یه فکری به حال آنها بکنید بقیه مشکلات خودش حل میشود
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
تمامی دست اندر کاران خودشان اوراق واسقاط شدن اول یه فکری به حال آنها بکنید بقیه مشکلات خودش حل میشود
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
از خودروهای شما بهتره
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
واقعا؟
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
واقعاچه هوشی دارین که گفتین باشه قبول قیمت ماشین رابیارین پایین حقوق رابالاببرین قول میدیم سوارماشین جدیدبشیم اخه خدابیامرزوقتی یه پراید۱۳۰میلیون قیمتشه په جوری ماشین نوبخریم نفستون جای گرم بلندمیشه
ناشناس
۱۰:۵۵ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
پس سوار چی بشوم
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
اولا که ملت پول ندارن ماشین خوب بخرن
دوما این انحصار خودرو باعث شده که از ماشین های ایمن و خوب دنیا محروم باشیم
سوما، اکثر تصادفات به دلیل رانندگی بد و خطرناک راننده هاست که به دلیل ضعف نظارت پلیس اتفاق می افتد
برای نظارت سخت بر روی رانندگی توسط پلیس دو کار می شود انجام داد، یکی اجبار به نصب dashcam یا دوربین در قسمت جلو و عقب ماشین برای ثبت تمام لحظات رانندگی و دوم گشت های کاملا نامحسوس پلیس در خیابان ها و جاده ها.
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
اولا که ملت پول ندارن ماشین خوب بخرن
دوما این انحصار خودرو باعث شده که از ماشین های ایمن و خوب دنیا محروم باشیم
سوما، اکثر تصادفات به دلیل رانندگی بد و خطرناک راننده هاست که به دلیل ضعف نظارت پلیس اتفاق می افتد
برای نظارت سخت بر روی رانندگی توسط پلیس دو کار می شود انجام داد، یکی اجبار به نصب dashcam یا دوربین در قسمت جلو و عقب ماشین برای ثبت تمام لحظات رانندگی و دوم گشت های کاملا نامحسوس پلیس در خیابان ها و جاده ها.
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
دوست نداریم سوار شیم ولی مگه چاره دیگه ای هم داریم.
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
فقط خودروها فرسوده هستند ؟ هواپیماها چطور ؟ بیمارستانها چطور ؟ جاده ها چطور ؟ کامیونها چطور ؟ خونه ها چطور ؟ میشه بگین چی تو ایران فرسوده نیست !
توسعه کشور یک امر فراموش شده است .
ناشناس
۱۰:۲۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
مگه میشه سوار نشد.وقتی نیمی ازخودروها فرسوده وامنیت ندارن.فقط بلدیدصورت مساله رو پاک کنید.فقط ادعا و ادعا.طبل های توخالی
محمد.ن.ک
۱۰:۱۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
هرگز سوار این خودروها نمی شویم و اما هرگز و هیچ وقت سوار اون خودروها هم نمی تونیم بشیم.(خودروهای خوب خارجی) و باید به اجبار سوار این خودروها بشویم.(پراید و پژو)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
ممنون از خبر خوب
عمار
۰۹:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
بنام خداوند جان و خرد :
خودروهای تولیدی جدیدتون را ارزان قیمت کنید و با اقساط طولانی مدت بدون سود نزول بانکی به ملت بدهید سریعا بدون قرعه کشی مسخربازیهای تازتون تا ملت سوار اینگونه خودروهای فرسوده غیر استاندارد نشوند اول خودروهای فرسوده تولیدات داخلی خودتون رو جمع آوری کنید بخرید از ملت و جایش خودروی استاندارد اقساطی طولانی مدت بدهید به ملت کارتون فقط شده شعار دادن بدون عمل خردمندانه . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
همون خودرو های نوی هم که تولید می شوند هم بلای جان مردمند شما زیاد سخت نگیر.
ناشناس
۰۹:۵۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
چقدر خبر خوبی بود
مصطفی
۰۹:۳۷ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
شما ماشینا رو ارزون کنید ما قول میدیم هر 5 سال یک صفرشو بخریم
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
شما ماشین هارو گرون کردین مردم هم نمی تونن ماشیناشون رو عوض کنن پس فرسوده میشوند
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
ما هم دلمون نمیخاد سوار خودروی فرسوده بشیم اما چاره ای نداریم نه خودرو اسقاط میکنن نه خودر وارد میکنن نه دیگه زورمون میرسه ماشین صفر بخریم (پراید)هیچ وقت هم صدامون به جایی نمیرسه
قنبری
۰۹:۲۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
با سلام انگار خودروهای صفر ما استاندارد جهانی رو دارن که فرسوده ها هم داشته باشن.یه شرکت خودرو سازی خودرویی رو پیش فروش کرده و الان میخواد بده به مشتری تاییدیه استانداردو نگرفته میخواد با مدل 98 بده بیرون!!!!
ناشناس
۰۹:۲۱ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
چرا آخه دروغ میگین من با کادیلاک زدم به همین سمند محکم شما کامپوت من جمع شد با سرعت 60 ولی نصف ماشین بنده خدا له شد.......
فقط خدا
۰۹:۲۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
خیلی راحت متنو نوشتی خیلی راحت دستوری دادی مثل اینکه حالیتون نمیشه مردم چطور بطونن خرج مخارج خونوادشونو بدن اونوقت میگی خرج خودروی فرسوده کنن لااقل بگو خودرو فرسوده با نو عوض بشن خبر و دستور بی حد و نصاب نفرمایند بجاش چیزی رو بگن که مشکل معیشتی خودرو حل کنن نه اینکه خرج تو دست مردم بزارن هیچ وقت چنین خیال باطل دستوری نفرمایند
ناشناس
۰۹:۱۷ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
خودروی ایمن و نو گرونه، خیلیا نمیتونن بخرن
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
طبیعی است مدیر فرسوده = کالا فرسوده
ناشناس
۰۸:۵۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
طبیعی است مدیر فرسوده = کالا فرسوده
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
آره شرف داره این خودرو های فرسوده به هزار پراید شما
کیا
۰۸:۳۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
عالی