سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اعلام کرد؛

اجرای سند توسعه صادرات با هدف‌گذاری کالایی و کشوری

رئیس سازمان صمت خراسان رضوی گفت: امسال اجرای سند توسعه به‌طور ویژه‌ای با هدف‌گذاری کالایی و کشوری و با تاکید بر توسعه صادرات به کشور‌های همسایه و اوراسیا در حال انجام و رصد است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ارتقاء زیرساخت‌های مرزی، تقویت مسیر‌های ترانزیتی جدید به آسیای میانه با توجه به مشکلات حمل و نقلی ترکمنستان، شناسایی کالا‌های دارای مزیت صادراتی و جلوگیری از خام فروشی محصولات صادراتی از جمله اقداماتی هستند که توسعه صادرات خراسان رضوی و بهبود فعالیت‌ها در این حوزه را رقم می‌زنند.

مس فروش رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از فرهنگ‌سازی در عرصه صادرات، ترویج و تسهیل تجارت، بهبود مبادلات مرزی با کشور‌های همجوار و سیاستگذاری در جهت توسعه صادرات به کشور‌های همسایه و همچنین حوزه اوراسیا و نیز توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی، به عنوان محور‌های اجرای سند توسعه صادرات یاد کرد و گفت: تمامی این محور‌ها هم اکنون در حال انجام و پیگیری است.

او درباره اقداماتی که امسال به منظور اجرای این محور‌ها انجام شده است، افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی متناسب به هر شهرستان در شهرستان‌های استان، برگزاری دوره‌ها و وبینار‌های آموزشی با مشارکت و همکاری اتاق بازرگانی، تالیف کتب، مقالات و جزوات آموزش و بررسی مسائل مرزی در بازدید‌های میدانی از مرز‌های خراسان رضوی از جمله اقداماتی هستند که امسال صورت گرفته است.


بیشتر بخوانید



رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی به ارتقاء زیرساخت‌های مرزی به منظور اجرای سند توسعه صادرات خراسان رضوی اشاره  کرد و ادامه داد: صدور مجوز برای پایانه انرژی دوغارون، تصویب احداث سردخانه چند منظوره در دوغارون و انبار مکانیزه در مرز لطف آباد از جمله این زیرساخت‌ها بوده است.

مس فروش از انجام فعالیت‌های کارشناسی برای ایجاد و تقویت مسیر‌های ترانزیتی جدید به آسیای میانه از طریق افغانستان و دریای خزر (امیرآباد به اکتائو)، برگزاری بیش از ۱۰ میز تخصصی کشوری، کالایی و صنفی امسال، برگزاری وبینار آموزشی تخصصی صادرات خدمات فنی و مهندسی به افغانستان و پیگیری صدور ضمانتنامه توسط صندوق ضمانت صادرات برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی به افغانستان به عنوان برخی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای اجرای سند توسعه صادرات خراسان رضوی نام برد.

آثار چالش رقابت‌های منفی در بازار صادراتی بین صادرکنندگان ایرانی

او رقابت منفی صادرکنندگان را یکی از مشکلات موجود در این حوزه دانست و تصریح کرد: این رقابت منفی که با قیمت‌شکنی به خاطر نیاز صادرکنندگان به نقدینگی اتفاق می‌افتد، حوزه صادرات را با مشکل مواجه می‌سازد. این رقابت برای کاهش قیمت‌ها به‌خصوص در حوزه تولیدات ساختمانی و کشاورزی نه تنها باعث افزایش سهم ایران در آن بازار‌ها نخواهد شد؛ بلکه موجب ایجاد ذهنیت منفی برای کیفیت اقلام صادراتی می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: در صورتی که صادرکنندگان ایرانی با یکدیگر هماهنگی و همکاری داشته باشند و نهادی هم بر کیفیت تولیدات ایرانی برای صادرات نظارت داشته باشد و توزیع کالا و خدمات و تعامل سازنده با وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های دیگر را به عهده بگیرد، بسیاری از این مشکلات برطرف خواهد شد.

مس فروش درباره راه‌حل‌های پیشنهادی برای برون‌رفت از این شرایط اظهار کرد: برای رفع این چالش باید نسبت به فرهنگ‌سازی، تشدید نظارت‌ها و در ادامه برخورد با کسانی که با این شیوه باعث ایجاد خدشه در اعتبار صادرات کشور می‌شوند، اقدام کرد، به همین منظور امسال کمیته پایش رفتار‌های تجاری با مشارکت استانداری، گمرگ و اتاق بازرگانی در خراسان رضوی تشکیل شده است. این کمیته به بررسی عملکرد تجار و بازرگانان در زمینه‌های مختلف از جمله تعهدات ارزی، رفتار‌های غیرحرفه‌ای و... می‌پردازد و قطعا موارد و گزارش‌های بازرگانان درخصوص رقابت منفی تجار در کشور‌های هدف، با ارائه اسناد و مدارک، قابل بررسی و پیگیری خواهد بود.

مزیت نسبی در صادرات کالا‌های صنایع غذایی و صنایع دستی

شناسایی کالا‌های دارای مزیت صادراتی نقش مهمی در توسعه صادرات هر خطه دارد.

او درباره اقدامات انجام شده در این حوزه افزود: برای آگاهی از مزیت‌های نسبی دراغلب بخش‌های اقتصادی به‌ویژه صنعت، تحقیقات گسترده‌ای انجام گرفته و مزیت‎‌های صنایع ۹ گانه صادراتی مورد ارزیابی و سنجش قرار گرفته است. این موارد با مزیت‌های نسبی سایر کشور‌های رقیب نیز مقایسه شده است؛ نتایج حاصل از این مقایسه نشان می‌دهد که ایران در صادرات کالا‌های صنایع غذایی و صنایع دستی از مزیت‌های نسبی آشکار برخوردار بوده و در سطح جهانی جایگاه مطلوبی دارد. همچنین، ما در صادرات اقلام صنعتی همچون مصالح ساختمانی، محصولات شیمیایی، پتروشیمی، صنایع نساجی (مانند فرش و موکت)، صنایع معدنی و... دارای مزیت هستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه  داد: باتوجه به ظرفیت‌های خراسان رضوی به خصوص در بخش‌های ذیل هدف‌گذاری توسعه، صادرات به ۱۵ کشور همسایه از ابتدای امسال در سطح کشور برنامه‌ریزی شده و در حال انجام است. استان ما هم اکنون قطب اول صادرات زعفران (بیش از ۸۷ درصد) در ایران و جهان به شمار می‌آید. همچنین این خطه، قطب دوم صادرات پسته کشور نیز است و رتبه‌های دوم و سوم در صادرات برخی صنایع، محصولات کشاورزی و صنایع دستی را دارا بوده و از تنوع مطلوبی در سبد صادراتی خود برخوردار است.


چگونه از خام فروشی محصولات صادراتی جلوگیری کنیم؟

مس فروش از روی آوردن به صادرات کالا‌های با ارزش‌افزوده بالاتر و اصطلاحا «صادرات کالا‌های پیچیده و با تکنولوژی برتر»، توجه ویژه به صنایع دانش‌بنیان و بهره‌مندی از تکنولوژی روز در تولید و فرآوری محصولات مختلف، به عنوان راهکار‌های جلوگیری از خام فروشی محصولات صادراتی نام برد.

او تصریح کرد: با ایجاد ممنوعیت یا محدودیت برای صادرات مواد خام از جمله وضع عوارض برای صادرات این مواد و نیز برقراری مشوق صادراتی برای صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر، می‌توان از صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر و ترغیب تجار به این امر حمایت کرد.

راهکار‌های اجرا شده برای حل مشکلات مربوط به رفع تعهدات ارزی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص  مشکلات مرتبط با موضوع رفع تعهدات ارزی (اعلام شده از سوی کمیته پایش)، که چه سرنوشتی در روند پیگیری خود در وزارت صمت داشته است، تاکید کرد: بعد از الزام صادرکنندگان به ایفای تعهدات ارزی، برگزاری دوره‌های آموزشی برای اطلاع فعالان این حوزه با مشارکت اتاق بازرگانی را در دستور کار قرار دادیم. همچنین یک بررسی کارشناسی نیز بر روی بخشنامه‌های صادره توسط اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت انجام شد و جلساتی با فعالان اقتصادی به همین منظور برگزار گردید که ماحصل آن، احصاء مشکلات از منظر بخش خصوصی و تدوین گزارشی کارشناسی بود. خوشبختانه بخش زیادی از این موارد پس از انعکاس، با صدور بخشنامه‌های جدید منجر به حصول نتیجه شده است.

پارسال یکی از راهکار‌هایی که برای رفع تعهدات ارزی مطرح شد، موضوع تهاتر کالا با کالا بود.

مس فروش درباره این موضوع و اینکه تا چه میزان عملیاتی شده است، اظهار کرد: با توجه به مشکلات انتقال ارز به دلیل تحریم‌های بانکی و نیز هزینه زیاد انتقال ارز از طریق صرافی‌ها، تهاتر کالا با کالا به عنوان یکی از راهکار‌ها توسط دستگاه‌های مرتبط مطرح و اقدامات لازم برای اجرای آن صورت گرفته است. در حال حاضر، امکان ثبت سفارش کالا از محل تهاتر در سامانه جامع تجارت برای واردات برخی از اقلام مورد نیاز وجود دارد و متقاضی می‌تواند محل تامین ارز را از محل تهاتر انتخاب کند.

 

انتهای پیام//ف.ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۹ اسفند ۱۳۹۹
صادرات قوت بگیره الهی