به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بِعثَت به برگزیده شدن حضرت محمد (ص) به پیامبری و آغاز رسالت او اشاره دارد که بنا بر نقل مشهور، در ۲۷ رجب سال چهلم عام الفیل روی داده است. از این رو در فرهنگ شیعی ۲۷ رجب، به عنوان «عید مبعث» گرامی داشته میشود. روزی که در آن پیامبر (ص) به نبوت برگزیده شد.
بعثت پیامبر سرآغاز دین اسلام و مقدمه برچیده شدن بتپرستی از حجاز و همچنین مهمترین فراز از تاریخ اسلام است که بهعنوان حادثهای بزرگ و عظیم نقش مهم و تأثیرگذاری در سرنوشت انسانها داشت.
بیشتر بخوانید:
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی سخنران و پژوهشگر دینی در گفت و گو با خبرنگار ما، درباره اهمیت شب مبعث گفت: امام جواد (ع) اهمیت ایام مبعث را این گونه مطرح میکنند که همانا خورشید بر سر جنبندگان، اولیای الهی، دریاها و همه مخلوقات در نظام آفرینش میتابد و شب مبعث از این حالت آفتاب برای مخلوقات ارزشش بیشتر است.
وی ادامه داد: ابن بطوطه در یک داستان تاریخی میگوید، به نجف اشرف مشرف شدم و زمانی رسیدم که بیست و هفتم رجب گذشته بود؛ اما با مطلبی بسیار مهم مواجه شدم. مشاهده کردم که مردم شب ۲۷ رجب را احترام میگذارند؛ به خاطر «لَیْلَةُ الْمَحْیا» بودن آن. اعراب به مبعث بیشتر به دلیل لَیْلَةُ الْمَحْیا بودن آن احترام میگذاشتند و مسلمانان چه سالم و چه مریض و حاجتمند همگی از شهرهای و کشورهای مختلف، دور و نزدیک خودشان را به نجف اشرف میرساندند و نیمههای شب در حرم امیرالمومنین (ع) حاجت خود را طلب میکردند.
وی در پایان افزود: ابن بطوطه گوید من خود را وقتی به نجف رساندم که از «لَیْلَةُ الْمَحْیا» عبور کرده بود، اما دیدم چند نفر مریض و زمینگیر در مکانی اتراق کردهاند. هنگامی که علت را از آنان جویا شدم گفتند دیر رسیدیم و این شب بزرگ را از دست دادیم. به همین دلیل از امشب نشستیم تا سال آینده «لَیْلَةُ الْمَحْیا» را درک کنیم و بتوانیم از اهل بیت (ع) شفای خود را بگیریم.
در ادامه شما میتوانید صحبتهای حجت الاسلام سید احمد حسینی را مشاهده کنید:
انتهای پیام/
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ وَأَتَوَجَّهُ إِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ نَبِيِّ الرَّحْمَةِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، يَا أَبَا الْقاسِمِ، يَا رَسُولَ اللّٰهِ، يَا إِمامَ الرَّحْمَةِ، يَا سَيِّدَنا وَمَوْلَانَا إِنَّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ إِلَى اللّٰهِ وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَيْ حَاجاتِنا، يَا وَجِيهاً عِنْدَ اللّٰهِ اشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللّٰهِ؛
خدایا از تو میخواهم و بهسویت روی آوردم به وسیله پیامبرت، پیامبر رحمت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) ای ابا القاسم، ای فرستاده خدا، ای پیشوای رحمت، ای آقا و مولای ما، به تو رو آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم و به سوی خدا به تو متوسل شدیم و تو را پیش روی حاجاتمان نهادیم، ای آبرومند نزد خدا، برای ما نزد خدا شفاعت کن؛
(فرازی از دعای توسل)
والسلام و صلوات التماس دعا .
والسلام و صلوات التماس دعا .
فقط به خدا اعتماد کنید
یا قاضی الحاجات