به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به راحتی سبزه عید را خودتان درست کنید و زیبایی سفره هفت سین را دو چندان کنید.
۱. اول ظرف سبزه را انتخاب کنید و مقدار گندم رابر اساس اون، مثلا ۱ پیمانه، داخل یه کاسه خیس کنید. فقط کافی روزی ۲ تا ۳ بار آب کاسه رو خالی کنید و دوباره روش آب سرد بریزید.
۲. بعد از روز دوم، میبینید که گندمها کمی از پوستشان جدا شدن. حالا وقتشه که مرحله دوم رو انجام بدید. گندمها رو داخل دستمال نخی مرطوب نگه دارید تا جوونه بزنه و کمی سبز بشه. حالا وقتشه بذر رو داخل ظرف مورد نظر بریزید. برای این که کف ظرف رطوبت مورد نیاز برای رشد سبزه رو حفظ کنه، کمی پنبه نازک کف ظرف بذارید. گندمهای خیس شده رو داخل ظرف پخش کنید و یه لایه نازک پارچه نخی سبک نمدار روش بندازید. این کار باعث میشه رطوبت مورد نیاز سبزه همیشه تامین باشه. فقط حواستون باشه که همیشه پارچه رو مرطوب نگه دارید تا سبزه خشک نشه. برای این کار میتونید روزی ۱ یا ۲ بار با اسپری آب روی پارچه رو کاملا خیس کنید.
۳. طولی نمیکشه که میبینید سبزهها جوونه زدن. از این به بعد مراحل رشد سریعتر پیش میره. اما همچنان باید پارچه نخی سبک مرطوب روی سبزه باشه تا رطوبتش حفظ بشه. بعد از این که جوونههای سبزه کمی بلندتر شد، حالا وقتشه که پارچه رو از روش بردارید تا خودش رشد کنه. این بار دیگه باید هر روز خود سبزه رو با اسپری آب بدید تا خشک نشه.
۴. به این ترتیب بعد از ۱۰ روز میبینیم که سبزه کاملا آمادس که سفره هفت سینمون رو قشنگتر بکنه.
بیشتر بخوانید
نکات مهم در سبز کردن سبزه:
– بیش از روزی دو بار به سبزه آب ندید. این کار باعث میشه سبزه بگنده و خراب بشه. سعی کنید با توجه به خشک بودن یا نبودن ظاهر سبزه رطوبت مورد نیازش رو تامین کنید.
– دمای اتاق هم برای رشد سبزه مهمه که خیلی سرد یا خیلی گرم نباشه. اگه هوای شهر شما خیلی سرد و خشک نیست، گذاشتن سبزه در محیط آزاد میتونه به رشدش کمک کنه. البته اگر این کار رو میکنید روی سبزه توری بذارید، چون پرندهها به دانهها خیلی علاقه دارن!
– دقت کنید نور به همهی قسمتهای سبزه گندم برسه. اگرنه سبزه کج رشد میکنه.
– اگر موقع آب دهی سبزه احساس کردید آب زیاد ته ظرف مونده، آب اضافه رو خالی کنید.
– بعد از تحویل سال، سبزه رو رها نکنید! سعی کنید تا پایان تعطیلات به آبیاری ادامه بدید، چون در غیر این صورت سبزه زرد میشه.
– بهترین روش برای آبیاری سبزه، آبپاشی با اسپریه. اما بعد از سبز شدن سبزه میتونید برای هر بار آبیاری، سبزه رو زیر شیر آب سرد بگیرید و آبش رو خالی کنید.
– در کاشت سبزه استفاده از ظروف سفالی و چینی بهتر است.
– هر چه پنبه کوتاهتر باشد عمر سبزه بیشتر میشود.
– آبی که برای سبزه گندم استفاده میکنید باید ولرم باشد.
– اگر در محیط گرم و خشک زندگی میکنید تا مرحلهای که جوانهها هنوز به یک سانتیمتری نرسیده اند، همچنان از پارچه مرطوب استفاده کنید.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/
سبزهبهار نارنج بخرید که هم غذا نیست و هم یکی ا اونها رو بکاریم ونهال بشه ارزش آبی که براش مصرف شده رو داره.
ما هرسال ، به بهانه سبزه هفت سین ، میلیونها تومان ، از ثروت کشور را ؛
در این اوضاع اقتصادی ، دور می ریزیم !
با یک حساب ساده و در خوشبینانه ترین حالت ، اگر تعداد خانوار ایرانی را حداقل 10 میلیون درنظر بگیریم و هرخانوار ؛ حداقل 100 گرم گندم را سبز کند ، درکل کشور ؛ حداقل 1000 تن ( یک میلیون کیلو) گندم ، صرف این کار گردیده و در نهایت نیز دور ریخته می شود .
این در حالی است که ما وارد کننده گندم بوده و هزینه زیادی را بابت واردات آن می پردازیم .
آیا بهتر نیست که به خودآییم و اسراف را کنار گذاشته و به جای گندم و... ، از سبزه مصنوعی ، که در سال های بعد هم قابل استفاده می باشد ، در سفره هفت سین استفاده کنیم ؟
بی باده گلرنگ نمی باید زیست
این سبزه که امروز تماشاگه ماست
تا سبزه خاک ما تماشاگه کیست
خیام نیشابوری
ممنونم که نظرات رو درج می کنید !!!
:)
یه نظر که میدیم باید چندین ساعت صبر کنیم تا درج بشه.
گاهی وقتا هم که یکی دو روز طول میکشه.
تا اون موقع ما اصلاً یادمون رفته برای کدوم خبر، نظر دادیم !!!
* کلمه ی اونها فارسی اصیل باشه (مثلاً ساعت قبول نیست چون عربیه)
* دارای ریشه ی گیاهی باشند (مثلاً سکه و ... قبول نیست چون گیاهی نیستند)
* قابل خوردن باشند (مثلاً سماور قبول نیست چون خوردنی نیست)
* کلمه ی اونها ترکیبی نباشه (مثلاً سیب زمینی قبول نیست چون از ترکیب دو کلمه ی «سیب» و «زمینی» ساخته شده)
و خلاصه، هفت سین اصلی اینهاست:
سیب - سیر - سُماغ (یا سُماق) - سرکه - سمنو - سبزه - سنجد
هر چقدر هم بگردید، کلمه دیگه ای پیدا نمی کنید که تمام ویژگی های این هفت کلمه رو داشته باشه !!!
سکنجبین = سرکه + انگبین (نوعی شهد بوده)
بنابراین چون کلمه ی ترکیبی هست، قبول نیست !!!
اما سبزه تقریباً همون جوانه ی گندم هست و قابل خوردن هم هست اما چون رسم شده، اونها رو سیزده به در دور می اندازند !!!
اما باز هم سکنجبین حدس خوبی بود؛ هر چی فکر کردم به ذهن خودم نرسید!!!
اگر جستجو کنید، میبینید که روش های مختلفی مثل تهیه سالاد یا نوشیدنی برای خوردن سبزه ی عید وجود داره !!!
تازه میگن سرشار از ویتامین و فیبر و مواد مغذی هم هست.
پس بهتره به جای دور انداختن سبزه های عید، چیکار کنیم...؟؟؟
.
.
.
معلومه دیگه؛ سبزه ها رو بخوریم ... !!!
به جای سبزهی گندم از سبزهی دانههای غیرخوراکی استفاده کنید.
ماهی قرمز رو هم از سفرهی هفتسین حذف کنید، مطمئناً زمان هخامنشیان ماهی قرمز سر سفره نمیگذاشتند! سین هم که نداره پس اول سال نو، یه موجود زنده رو آزار ندیم تا در سال نو آزار نبینیم.
فقط عمل .
سالانه ایام نوروز میلیون ها تن گندم به خاطر سبزه دور ریخته میشود
یک تُن = ۱۰۰۰ کیلوگرم
یک میلیون تُن = ۱۰۰۰,۰۰۰ × ۱۰۰۰ کیلوگرم = ۱۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ کیلوگرم !!!
یعنی:
یک میلیون تُن = یک میلیارد کیلوگرم !!!
آیا واقعاً اینقدر گندم دور ریخته میشه؟؟!!!
بعد از چند روز خاکشیرها سبز میشن. البته بجز کوزه، روش های خلاقانه ی دیگری هم برای سبزه خاکسیر هست که باید جستجو کرد و یاد گرفت.
ظاهرشون قشنگه ولی جرئت ندارم بهشون دست بزنم !!!
ناقلا شاید پارتی داره !!!
کاشت سبزه عید ، جز از بین بردن غلات سود دیگری ندارد .
لطفا بجای آموزش کاشت سبزه ، به فکر فرهنگ سازی کاشت نهال باشیم و از تبلیغ بی مورد در خصوص اکاشت انواع سبزه پرهیز کنیم.باتشکر
کجا نهال بکاریم؟
سبزه هم اگه کوچیک باشه بد نیست. ده پونزده تا گندم (!!) بندازیم توی ظرف تا یه "مینی سبزه" درس بشه !!!!