سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

سهم ۹۲ درصدی آب شیرین کن‌ها برای ۴ استان گرفتار بحران آب!

مدیر کل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت و مدیر واحد PMU شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بیش از ۹۲ درصد حجم تولیدی آب شیرین کن‌های ما در استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان قرار دارد.

فریبا گلریزان مدیر کل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت و مدیر واحد PMU شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به خرید تضمینی آب از آب شیرین کن ها توسط سرمایه گذاران گفت: آب نمک زدایی شده همیشه به عنوان آب جایگزین به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان مورد توجه قرار می‌گیرد با توجه به کشورمان که در منطقه خشک و نمیه خشک از نظر اقلیمی شناخته می‌شود مورد توجه قرار گرفته است.

او ادامه داد: در حال حاضر ما بیش از گذشته به توسعه آب شیرین کن‌ها در مناطقی که به آب دریا دسترسی دارند توجه می‌کنیم و باتوجه به پیشرفت‌هایی که در گذشته صورت گرفته و کاهش مستمر هزینه‌های بهره برداری که پیش بینی می‌شود ظرف ۱۰ سال آینده صورت بگیرد این توسعه‌ها هم روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

مدیر کل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت و مدیر واحد PMU شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: ما ۹۳ پروژه نمک زدایی با ظرفیت ۵۸۰ مترمکعب در شبانه روز در کل کشور داریم که یک سرمایه گذاری حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص داده است و از این تعداد ۷۰ قرار داد در دست بهره برداری داریم که این هم ظرفیت ۳۱۰ میلیارد متر مکعب در شبانه روز را شامل می‌شود.

گلریزان بیان کرد:  ۹۳ دستگاه نمک زدایی که در کل کشور وجود دارد در ۴ استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان واقع شده اند که به این دلیل این استان‌ها با توجه به همجواری با دریا و دسترسی به منابع آب دریا بخشی از نیاز منابع آبی مردم را جبران کنند.

او افزود: بیش از ۹۲ درصد حجم تولیدی آب شیرین کن‌های ما در استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان قرار دارد و ظرف چند سال اخیر هم توسعه‌های زیادی در بخش آب شیرین کن در این استان‌ها صورت گرفته است 

مدیر کل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت و مدیر واحد PMU شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: به هر حال مدیریت کم آبی و حوادث وابسته به آب در شرایط خشکسالی و تامین آب پایدار و با کیفیت برای مردم و ظرفیت‌های خوبی که در بخش خصوصی آب شیرین کن‌ها در کل کشور به وجود آمده است و همچنین محدود کردن تقاضای روز افزون آب با توسعه فناوری‌های آب شیرین کن‌ها  باعث شده که شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیش  از گذشته به موضوع آب شیرین کن‌ها و استفاده از این فناوری در کشور تمرکز کند.

گلریزان گفت: امیداوریم با برنامه ریزی‌های انجام شده و در صورت تامین اعتبار از طریق سازمان برنامه و بودجه این توسعه هم همانند گذشته ادامه  داشته باشد.

او بیان کرد: در بخش پرداخت‌های صورت گرفته با توجه به اینکه خرید تولید آب شیرین کن‌ها که قیمت یک متر مکعب آب شیرین کن‌ها بسیار گران‌تر از تعرفه‌ای است که ما از مشترکان دریافت می‌کنیم،  وزارت نیرو یک ردیفی را در پیوست قانون بودجه سنوات کشوری باز کرده است که آب تولیدی از سرمایه گذران در بخش خصوصی را تضمین می‌کند که در شرایطی که در مناقصات ذکر شده خریداری کند.

مدیر کل دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت و مدیر واحد PMU شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته تا به امروز تمام ظرفیت‌های ذکر شده خرید تضمینی آن انجام شده است و در حال حاضر با توجه به افزایش قیمت‌ها در حوزه آب شیرین کن‌ها ما مشکل خاصی برای خرید تضمینی آب تولید از سرمایه گذاران بخش خصوصی نداریم.

او ادامه داد: از سال ۹۶ تا ۱۲۸ میلیارد تومان برای خرید آب از سرمایه گذاران بخش خصوصی دادیم و این اعتبارات همه ساله تقویت شده به طوری که این رقم در سال ۹۷ به عدد ۳۴۵ میلیارد سال ۹۸، ۳۸۳ میلیارد  و امسال هم با هماهنگی و تعامل بسیار خوبی که در چند سال گذشته با سازمان برنامه و بودجه انجام شده و همچنین با تخصیص صد در صدی برای این ردیف اختصاص دادند تا به امروز چیزی بالغ بر ۵۱۰ میلیارد تومان برای خرید آب از سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه آب شیرین کن پرداخت شده است.

گلریزان بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال هم بخشی از بدهی‌ها به این سرمایه گذاران پرداخت می‌شود، تاخیرات ما در زمینه پرداخت مطالبات سرمایه گذاران بسیار کاهش پیدا کرده است که امیدواریم این روند بهبود پیدا کند و امید داریم با هماهنگی سازمان‌های بیرونی البته برنامه و بودجه، بانک مرکزی، وزارت صمت و دیگر نهاد‌ها انجام می‌شود روز به روز این شرایط تسهیل پیدا می‌کند و مردمان ما در حوزه حاشیه جنوبی خلیج فارس از نعمت آب پایدار و با کیفیت بهره‌مند شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.