سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخن روز ؛

تپیدن قلب‌ها برای نیازمندان

کرونا ویروس با همه دردسر‌ها و بدی‌هایش، خالق صحنه‌های بدیع، ناب، زیبا و فراموش نشدنی شد و آن چیزی نیست جز سیل خروشان مهربانی، همدلی و نوع دوستی هموطنان.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، امسال کرونا ویروس برطبل حضورش بی دریغ می‌کوبد، شیوع این ویروس منحوس علاوه بر اینکه بسیاری از خانواده‌ها را در غم از دست دادن عزیزان خود سوگوار و مصیبت زده کرده، زندگی را هم برای بسیاری دیگر به علت از دست دادن شغل، سخت دشوار کرده است.

اما در ایران قلب‌ها برای کمک‌های مومنانه می‌تپد، کرونا ویروس با همه دردسر‌ها و بدی‌هایش، خالق صحنه‌های بدیع، ناب، زیبا و فراموش نشدنی نیز شده و آن سیل خروشان مهربانی، همدلی و نوع دوستی هموطنان از جمله مردم استان چهامحال و بختیاری در این روز‌های سخت است.


بیشتر بخوانید


«مواسات» در دوران کرونا چگونه تعریف می‌شود؟

در اندیشه نیاز‌های دیگران بودن، گره گشودن از کار مردم جامعه و خدمت به دیگران از وظایف اساسی هر مسلمانی است، موضوعی که این روز‌ها در راستای فرمان رهبر انقلاب به انجام کمک مومنانه شاهد و ناظر آن در بین هم‌وطنان هستیم.

تعریف و اهمیت مواسات چیست؟

کارشناس فقه مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی می‌گوید: مواسات در لغت به معنى کمک کردن به یکدیگر است. همدردى با دیگران و شریک ساختن آنان در بهره‌گیری از مواهب زندگى، از آن جهت که نوعى درمان و اصلاح اجتماعى است، «مواسات» نامیده می‌شود. در اسلام به‌اندازه‌ای دربارۀ مواسات تأکید شده است که مى‌توان آن را به‌عنوان یک قانون اخلاقى معرفى کرد.

حجت‌الاسلام امیر صالحی ادامه می‌دهد: مواسات در فرهنگ اسلامی و سیره نبوی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است، از نظر حضرت رسول (ص) تکافل و یاری کردن برادران دینی و اهتمام به امور آنان و مواسات با ایشان از والاترین عبادت‌ها و نشانه کمال بندگی حق است تا آنجا که ایمان حقیقی را در گرو مواسات می‌داند و می‌فرماید: من واسی الفقیر و النصف الناس من نفسه فذلک المؤمن حقاً. کسی که با فقیر مواسات کند و با مردم از جانب خود انصاف نماید، او مؤمن حقیقی است.

او با بیان اینکه انفاق مصداق بارز مواسات است گفت: راز اینکه اسلام در مورد انفاق تأکید فراوان کرده، این است که می‌خواهد همه امت مسلمان با هم برادر و همدل باشند و در مشکلات و گرفتاری‌ها یار و غمخوار هم باشند و به مواسات با یکدیگر بیندیشند.

قدم برداشتن در مسیر تقرب به خدا

نماینده، ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری گفت: نوعدوستی و یاری رساندن به نیازمندان و آسیب‌دیدگان یک ضرورت است و باید در ایام پایانی سال این امر پررنگ‌تر باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام نماینده، ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در جلسه کمک مومنانه با تاکید بر اهمیت حمایت از فقرا، نیازمندان و آسیب دیدگان ناشی از شیوع ویروس کرونا در آستانه سال نو اظهار داشت: کمک مومنانه و رزمایش همدلی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.

او بر مستمر و ادامه‌دار بودن کمک‌های مومنانه، قدم برداشتن در مسیر تقرب به خدا و حمایت از آسیب‌دیدگان کرونایی تا پایان شیوع ویروس تاکید کرد و افزود: همه افراد جامعه باید برای کمک و حمایت از آسیب‌دیدگان و نیازمندان تلاش کنند.

حجت‌الاسلام و المسلمین نکونام اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا و وضعیت اقتصادی مردم باعث نشد که احسان و نیکوکاری و کمک مومنانه کاهش پیدا کند و همه باید بر رفع مشکلات مردم به خصوص فقرا و نیازمندان نگاه ویژه داشته باشند.

او ادامه داد: در شرایط امروز که همه به نوعی درگیر مشکلات مختلف هستند، یک عزم همگانی و ملی برای رفع مشکلات نیازمندان و آسیب‌دیدگان باید به صورت مستمر فعال باشد تا بتوان مشکلات را کم کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین نکونام گفت: احسان و کمک مومنانه، نوعدوستی و یاری رساندن به نیازمندان و آسیب‌دیدگان یک ضرورت است و باید در ایام پایان سال این امر پررنگ‌تر باشد.

او افزود: در ایام نوروز امسال که مانند سال‌های عادی نیست، باید برای کمک‌رساندن به نیازمندان از تمام ظرفیت‌ها استفاده کرد تا بتوان امدادرسانی بیشتر و گسترده‌تر در سطح استان اجرا شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین نکونام اضافه کرد: افزایش امید و امیدآفرینی در جامعه به خصوص در قشر ضعیف یک ضرورت است و باید به صورت منسجم‌تر و بهتر در قالب قرارگاه به نیازمندان کمک کرد.

او به جمع‌آوری بیش از ۸۵۰ میلیارد ریال کمک از سوی مردم در استان اشاره کرد و گفت: جمع آوری و توزیع این میزان کمک در استان قابل تقدیر است و امید است بتوان در ایام پایانی سال نیز با جمع‌آوری کمک‌های بیشتر مشکلات نیازمندان را برطرف کرد.

توزیع ۸۵۰ میلیارد ریال کمک مومنانه در چهارمحال و بختیاری

سردار علی محمد اکبری فرمانده سپاه قمربنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری در جلسه قرارگاه کمک مومنانه با اشاره به فعال شدن قرارگاه کمک مومنامه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان گفت: از ابتدای فعال شدن این قرارگاه تاکنون ۸۵۰ میلیارد ریال کمک مومنانه در استان جمع‌آوری و بین نیازمندان و آسیب دیدگان توزیع شده است.

او افزود: با توجه به نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال، اجرای مرحله سوم رزمایش کمک مومنامه با همکاری دستگاه‌های خدمت‌رسان از جمله کمیته امداد امام، بهزیستی، هلال‌احمر و سایر نهاد‌های حمایتی برگزار خواهد شد.

اکبری اضافه کرد: در راستای اجرای طرح سردار شهید سلیمانی نیز از اواخر آبان‌ماه تاکنون یک هزار و ۵۰۰ تیم تشکیل شده است و فعالیت این تیم‌ها در استان بیش از ۸۰ درصد در کاهش تلفات و کنترل بیماری تاثیرگذار بوده است.

او به فعال شدن سپاه در حوزه مسکن، محرومیت‌زدایی و اشتغال با همکاری کمیته امداد امام و سایر نهاد‌های حمایتی اشاره کرد و گفت: این استان جز پنج استانی است که تفاهم‌نامه همکاری بین کمیته امداد و سپاه برای اشتغال منعقد شده است.

اکبری افزود: تاکنون ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه مشاغل زودبازده در استان توسط بسیج و کمیته امداد امام انجام شده است.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.