سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناتوانی ذهنی دومین عامل مهم در مرگ ناشی از ویروس کرونا

محققان در تازه‌ترین مطالعه خود دریافتند افرادی که دچار ناتوانی ذهنی هستند بیش از سایرین در معرض مرگ ناشی از کووید-۱۹ هستند.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ناتوانی ذهنی در افراد مبتلا به کووید-۱۹ یکی از بزرگترین عوامل خطر برای مرگ و میر است. در مطالعه جدیدی که موسسه جفرسون هلث انجام و مورد بررسی قرار داده است، در مورد اینکه که چگونه همه گیری کرونا بر این گروه از افراد تاثیر می‌گذارد، بحث شده است. این مطالعه که در مجله نیوانگلند منتشر شد، نشان داد ناتوانی ذهنی بعد از عامل سن، مهمترین فاکتور در مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ است.

به گفته محققان این مطالعه احتمال مرگ ناشی از کووید-۱۹ در افراد دارای ناتوانی فکری و ذهنی بیشتر از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، کلیوی و ریوی است. آن‌ها ۶۴ میلیون بیمار را از ۵۴۷ سازمان مراقبت‌های بهداشتی بین ژانویه ۲۰۱۹ تا نوامبر ۲۰۲۰ مورد بررسی قرار دادند تا تاثیر همه گیری کرونا را بر بیماران دارای معلولیت ذهنی درک کنند. آن‌ها متغیر‌هایی مانند کووید-۱۹، ناتوانی ذهنی یا سایر شرایط بهداشتی و همچنین عوامل جمعیت شناختی مانند سن را شناسایی کردند. نتایج نشان داد که معلولان ذهنی ۲.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار داشته و حدود ۲.۷ برابر بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند و ۵.۹ برابر احتمال مرگ در آن‌ها بیشتر است.

وندی راس، پزشک متخصص اطفال و مدیر مرکز اوتیسم مرکز بهداشت جفرسون می‌گوید: عدم موفقیت ما در محافظت از این افراد به شدت آسیب پذیر، باعث تاسف ماست. من معتقدم اگر بتوانیم سیستمی را طراحی کنیم که برای افراد دارای معلولیت ذهنی ایمن و در دسترس باشد، به نفع همه ما خواهد بود.

بر اساس اظهارات محققان، بیماران کم توان ذهنی ممکن است توانایی کمتری در انطباق با استراتژی‌هایی که خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهد، مانند استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی داشته باشند. علاوه بر این محققان نشان دادند که این بیماران دارای شرایط جسمی متفاوتی هستند که باعث تشدید بیماری در این افراد می‌شود. نتایج مطالعه چگونگی پیچیده شدن این مسائل را در این جمعیت نشان می‌دهد.

دکتر گلیسون عضو دیگر این تحقیق می‌گوید: ما باید درمورد آنچه در این بیماران اتفاق می‌افتد بیشتر بدانیم. من معتقدم که این بیماران و مراقبان آن‌ها باید در اولویت واکسیناسیون و خدمات مراقبت‌های بهداشتی قرار بگیرند. ما باید درمورد اینکه چرا این جمعیت آسیب پذیر را شکست داده‌ایم و اینکه چگونه می‌توانیم در این بحران بهداشتی و در آینده به آن‌ها بهتر خدمت کنیم، تامل کنیم. حتی قبل از همه گیری، افراد دارای معلولیت ذهنی نتایج بهداشتی ضعیفی داشته‌اند. ما باید اقدامات بسیار بهتری انجام دهیم.

محققان پیشنهاد می‌کنند برای مراقبت بیشتر از این افراد، آن‌ها باید در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.