سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در عجیب‌ترین موزه‌های جهان + تصاویر

انسان همواره خود را خواسته یا ناخواسته در معرض محرک‌های زیبا، شگفت انگیز و حتی چندش آور و دلهره زا قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  پس از ماه ها مسدود بودن موزه ها و مراکز فرهنگی در سراسر جهان به دلیل بحران ویروس کرونا، برخی از این مکان ها درهای خود را دوباره به روی مردم البته به صورت محدود و کنترل شده باز می کنند. شناسایی موزه های جالب هنری یا تاریخی و نمایشگاه های جذاب برای بسیاری خوشایند است و حس کنجکاوی هرکسی را برمی انگیزد. اما در مورد موضوعاتی که شاید لزوماً برای مخاطبان روزمره خوشایند نیست، چه می شود؟ انسان همواره خود را خواسته یا ناخواسته در معرض محرک های زیبا، شگفت انگیز و حتی چندش آور و دلهره زا قرار می دهد.  اینجا از مجموعه اجساد مومیایی های حفر شده گرفته تا موزه های عجیب و خاص از هزاران نفر که هر کدام موی خود را به مدت ۳۰ سال کوتاه نکرده اند و از موزه جاسوسی و آشنایی بازدیدکنندگان با باز کردن گاو صندوق تا موزه نودل فوری و نمایشگاه انواع توالت، از جنس همین کنجکاوی هایی هستند که شاید هر انسانی دوست دارد دیدنشان را تجربه کند. اینها غیرمعمول ترین موزه های سراسر جهان هستند.


بیشتربخوانید


موزه بین المللی بشقاب پرنده ها
رازوِل، نیومکزیکو

فقط یک ایالت از منطقه ۵۱ در نوادا قرار دارد، موزه بین المللی بشقاب پرنده است. این مکان در محل مشاهدات بشقاب پرنده های سال ۱۹۴۷ واقع شده، ایستگاه مناسبی برای کسانی است که می خواهند با اطلاعات به روز شده فوق العاده در مورد همه چیزهای دنیای دیگر پژوهش کنند.

موزه مومیایی های گواناجواتو
گواناجواتو، مکزیک

این موزه از اجساد متوفیانی تشکیل شده که نزدیکان دیگر قادر به پرداخت مالیات سنگین نبودند و حالا در ویترین های شیشه ای به نمایش گذاشته شده اند.

در اواسط قرن نوزدهم، در شهر کوچک گوآناخوآتو، یکی از مکان‌های میراث جهانی یونسکو، جسد صدها تن را در کلیسای «سانتا پائولا پانتون» (Santa Paula Pantheon) دفن کردند. اگر خانواده‌ها قادر به پرداخت مالیات خاک‌سپاری نبودند، اجساد را از قبرها بیرون می‌کشیدند. در همان وقت بود که متوجه شدند، اجساد طی یک فرایند طبیعی مومیایی شده‌اند، به احتمال زیاد دلیل آن عوامل منحصربه‌فرد منطقه بوده است.

این اجساد که شامل اجساد نوزادان هم می‌شوند، در حال حاضر در «موزئو دیلاس مومیاس» (Museo de Las Momias) یا موزه مومیایی در معرض نمایش قرار دارند.

موزه بین المللی «کرپتوزولوژی»
پورتلند، مِین

«کرپتوزولوژی» چیست؟ ممکن است در این خصوص برایتان سوال پیش بیاید. «Cryptozoology» مطالعه حیوانات پنهان یا ناشناخته است. اما این نمایشگاه ها فراتر از «پاگنده»(Bigfoot) و «نِسی»(Nessie) است. آنچه که در این مجموعه گنجانده شده شامل نمونه موی آدم برفی بد هیبت و موارد دیگر است. این موزه نمونه هایی از حیواناتی را به نمایش می گذارد که در تحقیقات و مطالعات حیوانی وجود یا بقای آنها مورد اختلاف یا غیرمستند است، مانند هیولای لوخ نسی، «پاگنده» و یِتی.

موزه میکروپیا
آمستردام، هلند

در اینجا نمونه های فوق العاده جالب از محتوای درس علوم دوره راهنمایی در مورد رشد باکتری در ظروف کشت میکروب به نمایش گذاشته شده است. این موزه که به کوچکترین میکروارگانیسم های کوچک اختصاص داده شده، تنها موزه در نوع خود در جهان است.

موزه شکست عشقی
زاگرب، کرواسی

این موزه با جمعیت زیاد در لس آنجلس و نمایشگاه های مسافرتی پر از نامه ها، هدایا و نشانه ها از افراد ناشناس است. این نمایشگاه دل های شکسته را مستند کرده و به نمایش می گذارد. 

بازدیدکنندگان می توانند از ته مانده یک شمع گرفته تا نامه هایی که عشاق از عمق جان برای محبوب نوشته اند و تا تبر یکی از عاشقان برای انتقام از اسباب و اثاثیه منزل خود، دیدن کنند.

موزه شکنجه
آمستردام، هلند

در میان کافه‌ها و هتل‌های موجود در قلب آمستردام، این موزه‌ی منحوس، بازدیدکنندگان را به تاریخ تاریک اروپا می‌برد، همان زمانی که شکنجه و اعدام مرسوم بود. این موزه بیش از ۴۰ ابزار مورد استفاده در بازجویی‌های جنایتکاران مظنون، جادوگران و زندانیان سیاسی از صندلی‌های میخ‌دار گرفته تا تیغ‌های اعدام را به نمایش می‌گذارد. در این موزه همچنین بازدیدکنندگان با شکنجه‌های مدرنی که هنوز هم در حدود ۱۰۰ کشور انجام می‌شود، آشنا و متعهد به حمایت از کنوانسیون سازمان ملل علیه شکنجه می‌شوند.

موزه مو
آوانوس، ترکیه

شاید هیچ کس فکرش را نکند که موهای سر انسان ها که حتی به نوک قلموی یک نقاش می رسند را روزی در یک موزه ببینیم. این مجموعه با بیش از ۱۶۰۰۰ نمونه از بلندترین موهایی که در طول 30 سال رشد کرده اند، تشکیل شده است. جالب اینجاست که برخی از بازدید کنندگان نیز اغلب از موهای خود به این موزه عجیب اهدا می کنند. این سنت پس از ترک دوست یک سفالگر محلی از شهر آغاز شد و موهایش را برای او به یادگار گذاشت.

موزه شیر آب!
پکن، چین

این مکان چیزی بیش از آبی که از شیر آب منزل شما خارج می شود را در خود جای داده است. در این موزه، بازدیدکنندگان به سفری در تاریخ شهر و گسترش سیستم آب لوله کشی می روند، که در اوایل دهه ۱۹۰۰ معرفی شد. از آنجا که توضیحات و اطلاعات کتبی و شفاهی موزه به زبان چینی است، بازدید کنندگان خارجی می توانند از یک راهنما و مترجم کمک بگیرند.

موزه توالت
دهلی‌نو، هند

موزه‌ی بین‌المللی توالت سولابه در پایتخت هند واقع شده است که تاریخچه‌ی بهداشت و درمان را از ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد تا امروز نمایش می‌دهد.

در این موزه، سیر تکاملی توالت در دوره‌های مختلف، از توالت‌های طلای امپراتورهای رومی گرفته تا چهارپایه‌های قرون ‌وسطی به نمایش گذاشته شده است.

موزه نودل
اوزاکا، ژاپن

آنچه امروزه به عنوان یک ماده اصلی آشپزی برای دانشجویان در نظر گرفته می شود بیش از ۶۰ سال پیش در یک سوله توسط «موموفوکو آندو» ساخته شد. وی در سال ۱۹۵۸ یک سال پس از انجام آزمایش‌های مربوطه در حیاط‌ خلوت خانه‌اش، اولین نودل‌های فوری در جهان را اختراع کرد که نام آن «رامن فوری» بود.

این موزه می تواند یک سفر دیدنی عالی و خوشمزه برای هر کسی باشد که از نودل فوری بعنوان یک وعده غذایی آسان پز و ارزان استفاده می کند. موزه نودل اوزاکای ژاپن شامل تمام انواع نودل های موجود در جهان بوده و همچنین فرصتی برای بازدیدکنندگان فراهم می آورد تا در همان محل موزه انواع نودل را پخته و نوش جان کنند.

موزه جاسوسی
واشنگتن دی سی

این موزه جاسوسی دارای بزرگ‌ترین مجموعه‌ از ابزار، آلات و ادوات جاسوسی است. این موزه عجیب یکی از مخفی ترین حرفه های جهان را برای بازدید کنندگان رو می‌کند. دوربین‌های خیلی کوچک مینیاتوری، اسکناس جعلی، سلاح‌های مخفی، و ماشین‌های رمزنگاری شده، همه‌ این‌ها نشان‌دهنده‌ نقش هوش انسان و جاسوسان در طول تاریخ هستند و البته رقابت کشورها و قدرت ها در پیشی گرفتن از رقبای خود. 

بازدیدکنندگان می‌توانند در ماجراهای تعاملی جاسوسی از جمله، پنهان کردن خود و ترفندهای جاسوسی شرکت کنند و داستان‌های پشت پرده‌ فعالیت نخبه ترین جاسوسان جهان را در بین عکس‌های تاریخی و مصاحبه‌های ویدیویی، از نزدیک مشاهده کنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
علی سینا صالحی
۱۶:۱۴ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
واییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی!یا قمر بنی هاشم
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
هم جذاب دیدنی هم ترسناک هم خوشگل بود