سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس پلیس فتای قم هشدار داد؛

کلاهبرداری مجازی در پوشش حراج ویژه آخر سال

رئیس پلیس فتای قم درباره ارسال لینک‌های جعلی تحت عنوان فروش حراج ویژه آخر سال به کاربران هشدار داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، سرهنگ علی موالی،رئیس پلیس فتای استان قم اظهار کرد: مجرمان سایبری با تبلیغات گسترده در فضای مجازی، با ارائه فروش کالا‌های ارزان قیمت و طرح‌های وسوسه انگیز و تخفیفات چشمگیر البسه، کیف، کفش، در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی قصد تطمیع شهروندان را داشته و از این طریق کلاهبرداری می‌کنند.

او افزود: مجرمان سایبری با مهندسی اجتماعی و چرب زبانی اعتماد خریدار را جلب کرده و از او می‌خواهند نیمی از پول کالای سفارشی خود را را واریز کرده و پس از دریافت کالا مابقی وجوه را واریز کنند.

موالی ادامه داد: متاسفانه هموطنان بعداز واریز وجوه به حساب کلاهبردار هیچ گونه کالایی دریافت نکرده و شخصی پاسخگو نبوده و یا کالای تحویلی به آن‌ها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی می‌باشد.

رئیس پلیس فتای استان قم در خصوص دیگر ترفند این مجرمان سایبری گفت: در پی تبلیغات فروش ویژه آخر سال شاهد ارسال درگاه‌های جعلی و فیشینگ در کانال‌ها و شبکه‌های‌اجتماعی هستیم که با سرقت اطلاعات بانکی شهروندان حساب بانکی آن‌ها را خالی می‌کنند.

او به شهروندان توصیه کرد: فریب برخی از پیام‌ها و آگهی‌های منتشر شده در فضای مجازی، کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های اجتماعی با وعده‌های حراج آنلاین، تخفیف ویژه آخر سال، قیمت‌هایی باور نکردنی را نخوره و اگر قصد خرید آنلاین را دارند حتما از فروشگاه‌های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند، زیرا این فروشگاه‌های اینترنتی در عین مجاز و معتبر بودن ملزم به رعایت قوانین ن می‌باشند

موالی تاکید کرد: در خرید‌های اینترنتی شهروندان از پرداخت‌های اینترنتی از طریق شبکه‌های اجتماعی به افراد ناشناس جدا خودداری کنند.

او افزود: برخی از مجرمان سایبری نیز با جمع‌آوری اطلاعات شهروندان در سایت‌های جعلی به دنبال اهداف بلند مدت مجرمانه خود مثل اخاذی و باج‌گیری از شهروندان هستند که در پی داشتن اطلاعاتی که قبلا از آن‌ها جمع‌آوری کرده‌اند، می‌تواند اعمال مجرمانه خود را پیش ببرند.

رئیس پلیس فتای استان قم تاکید: در هنگام خرید آنلاین حتما توجه کنند که درگاه بانکی فیشینگ نباشد؛درگاه پرداخت بانکی به نشانی https:‎//xxx.shaparak.ir است و هرگونه درگاه بانکی که shaparak.ir را نداشته باشد می‌تواند درگاه فیشینگ باشد که برای سرقت اطلاعات بانکی شهروندان طراحی شده است.

او در پایان از شهروندان درخواست کرد: توصیه‌های پلیس فتا را جدی گرفته و آن‌ها را به کار ببندید تا در معرض این‌گونه کلاهبرداری قرار نگیرید و در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir لینک مرکز فوریت‌های سایبری  درمیان بگذارند.

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.