سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مرکز غربالگری متکدیان، معتادان و کارتن‌خواب‌های قم چه می‌گذرد؟

رئیس اداره نظارت بر رفع تخلفات شهری قم آخرین وضعیت متکدیان، معتادان و کارتن‌خواب‌های قم را تشریح کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، مجید مهربان ،رئیس اداره نظارت بر رفع تخلفات شهری شهرداری قم با اشاره به فعالیت مرکز غربالگری اظهار کرد: طبق بخشنامه و دستورالعمل فعالیت غربالگری لازم است که از نهاد‌های مختلف ازجمله بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و نهاد‌های ذی‌ربط یک نماینده در این مرکز حضور داشته باشند.

او با اشاره به همکاری مناسب نیروی انتظامی با مرکز غربالگری افزود: طبق مصوبه شورای عالی اداره کشور در سال ۷۸ مقرر شد که شهرداری مکانی را برای نگهداری و اسکان متکدیان در سطح شهر تأسیس و تجهیز کند.

مهربان با بیان این که در ابتدا شهرداری با توجه به رسالت در امور شهری جمع‌آوری متکدیان را آغاز کرد، افزود: در سال اول با نیروی امانی و در سال دوم طبق قراردادی که با شرکت مربوطه منعقد کردیم، مرکز را واگذار کردیم تا در بحث ساماندهی متکدیان بتوانیم به شکل بهتری عمل کنیم.

مهربان  با اشاره به ثبت اطلاعات شخصی مراجعان در دفاتر و سیستم عنوان کرد: تنها بحث جمع‌آوری افراد به عهده شهرداری است، اما درمان آن‌ها با دانشکده علوم پزشکی، اشتغال آنان با اداره کار، تیمار کردن و دادن مشاوره بر عهده بهزیستی و آموزش دادن و ارائه مدرک بر عهده اداره کل فنی و حرفه‌ای است.

رئیس مرکز غربالگری شهرداری قم با تأکید بر نقل‌ و انتقال متکدیان اعصاب و روان به مراکز مربوطه عنوان کرد: با توجه به شرایط کرونایی و تأثیر این بیماری بر چهره شهر و همچنین حمایت شهردار، معاونت خدمات شهری و زحمات اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری نسبت به جمع‌آوری متکدیان و اقدامات خاصی که انجام شد، توانستیم محل تجمع و آلونک سازی‌های سطح شهر را جمع‌آوری کرده و با همکاری شورای هماهنگی مواد مخدر استان، معتادان را شناسایی کرده و در جهت درمان این بیماران گامی برداریم.

مهربان با قدردانی از مقامات قضایی، شهرداری و شورای اسلامی شهر قم در خصوص تأمین بودجه مورد نیاز تصریح کرد: استان قم شاه‌ راه مواصلاتی ۱۷ استان است و با توجه به ظرفیت‌های مهاجرپذیری و زیارتگاهی استان، تصمیم داریم این موارد را به‌نوعی ساماندهی کنیم که به احوالات کنونی کشور خدمتی کرده باشیم.

او با تأکید بر نگهداری بیش از ۴۰ متکدی حرفه‌ای و کارتن‌ خواب سطح شهر در ایام شیوع کرونا اضافه کرد: از زمان ورود کرونا به کشور مشکلات خاصی برای نگهداری و جمع‌آوری متکدیان داشتیم و به همین منظور  همکاران در اداره کل تخلفات شهری تلاش بسیاری انجام دادند.

رئیس اداره نظارت در رفع تخلفات شهری شهرداری قم با بیان این که متأسفانه برخی از دستگاه‌ها از مسئولیت خود در این زمینه شانه خالی می‌کنند، گفت: با پیگیری‌های فراوانی که با فرمانداری و ریاست دادگاه انقلاب انجام دادیم توانستیم چند نفر از متکدیان را که جمع‌آوری کردیم تحویل بدهیم و همین تلاش شبانه‌روزی همکاران سبب شد تا شهر قم به شهری نرمال تبدیل شود.

مهربان ادامه داد: بیش از یک هزار نفر از ابتدای امسال جمع‌آوری و به مرکز غربالگری منتقل‌شده‌اند که حجم قابل‌توجهی از این افراد غیربومی بوده‌اند که به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) بلیت برای آنان تهیه‌شده و متکدیان را به شهر‌های خود بازگرداندیم.

او یادآور شد: هرسال با تلاش همکاران در ستاد اداره کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری، پاکسازی متکدیان و کارتن‌خواب ها را آغاز کردیم که طبق آمار اعلام‌شده در سال اول حدود ۳ هزار نفر و امسال یک هزار و ۴۰۰ نفر متکدی و کارتن‌ خواب جمع‌آوری و اسکان داده‌شده است.

رئیس مرکز غربالگری شهرداری قم با اشاره به انتقال متکدیان مسن به خانه سالمندان عنوان کرد: با توجه به مصوبه‌ای که به ما ابلاغ‌ شده نگهداری متکدیان بیش از ۲۴ ساعت امکان‌پذیر نیست. 

انتهای پیام/ش

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.