سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگزاری نشست شورای فرهنگ عمومی/فردا اختتامیه هجدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا

نشست شورای فرهنگ عمومی با موضوعات مختلفی مانند دلایل خشونت در کرمانشاه، مدیران آرمان‌گرا و آرزومند، دلایل خشن جلوه‌دادن کرمانشاه و تجلیل از مفاخر و بزرگان استان برگزار شد.

به گزارش  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، بهرام فاضلی‌زاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در خصوص آخرین اقدامات فرهنگی استان گفت : از ۲۲ آذر ماه تاکنون بزرگداشت شهید سلیمانی، یوم‌الله ۹ دی، راه‌پیمایی ۲۲ بهمن با رویکردی متفاوت و اولین جشنواره کالا‌ها و محصولات فرهنگی را در استان برگزار کردیم.

او با اشاره به اینکه اختتامیه هجدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا فردا برگزار می‌شود، گفت : علاوه بر این‌ها ۲ هزار و ۱۰۰ نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه عضو صندوق اعتباری هنر هستند که به یک هزار و ۷۹۰ نفر از آن‌ها کمک بلاعوض یک و نیم میلیون تومانی معادل ۲ میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان پرداخت شد.

او «احمد عزیزی» را یکی از شاعران بزرگ و صاحب سبک کرمانشاهی دانست و افزود: عزیزی برای اولین بار مباحث اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را در سبک‌های نوین بیان کرد و او از این منظر سرآمد عصر خویش بود و امروز برگزاری بزرگداشتی برای این شاعر بزرگ مطالبه عمومی همه مردم و اصحاب فرهنگ و هنر است که امیدواریم مسئولان استانی حمایت‌های لازم را از آن داشته باشند .

کرمانشاهی‌ها به مفاخر خود می‌بالند

رئیس سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری کرمانشاه گفت: متاسفانه مشکلات و آسیب‌های موجود در کرمانشاه آنچنان برجسته‌سازی می‌شود که در سایر استان‌های کشور این‌چنین دربرگیری ندارد و این اخبار منفی باعث ناامنی روانی در افکار عمومی می‌شود.

مهدی عبدالمالکی، یکی از چالش‌های اصلی فرهنگی کرمانشاه را برجسته‌سازی نکات منفی و نداشتن حس تعلق خاطر شهروندان به شهر دانست و افزود: مردم کرمانشاه در این خصوص نگرانی‌های جدی دارند و اگر در رسانه‌ها و فضای مجازی برنامه نداشته باشیم با شرایط سخت‌تری مواجه می‌شویم.

او با اشاره به ایجاد اتاق فکر برای برنامه‌ریزی ایجاد حس تعلق خاطر شهروندان به داشته‌هایشان و برجسته‌سازی آن‌ها افزود: شعار ما این است که کرمانشاهی‌ها به مفاخر خود می‌بالند، چون شخصیت‌های معاصر کرمانشاهی در تاریخ اسطوره‌های کشور نظیری ندارند و سعی کردیم در گام اول این بزرگان را به مردم معرفی کنیم.

معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه از تهیه تقویم ۳۶۵ روزه برای داشته‌های فرهنگی و هنری کرمانشاه خبر داد و گفت: ۳۶۵ روز برای نام‌گذاری سرمایه‌های انسانی، مکانی و ناملموس کرمانشاه کم است، اما تاکنون ما توانستیم برای استاد کزازی، محمدعلی سلطانی، میرزارضا کلهر، یارمحمدخان کرمانشاهی، میرزا احمد الهامی و تعدادی از مفاخر پزشکی آیین گرامیداشت برگزار کنیم.

عبدالمالکی با اشاره به ساخت هشت سردیس برای مفاخر کرمانشاه ادامه داد: قرار است سردیس‌ها را به ۱۵ عدد برسانیم و برای ۱۱ تن از بزرگان این شهر المان‌های سنگی ساخته شده که قرار است در بوستان مشاهیر و در بهار ۱۴۰۰ نصب شوند.

او ایجاد پلاک افتخار را یکی دیگر از اقدامات فرهنگی شهرداری عنوان کرد و افزود: این پلاک‌ها ۹ خانه نور، فاطمی، عالم، قرآنی، جوانمرد، حسینی، قهرمان و شهید را مشخص می‌کند که از کاشی‌های پخته براساس طرح تکیه معاون ساخته و بهار ۱۴۰۰ در سر در منزل مفاخر شهر نصب می‌شود.

نام‌گذاری ۲۰ خیابان به نام بزرگان و افزایش آن به ۴۰ خیابان، راه‌اندازی بنیاد جوانمردان و تجلیل و قدردانی از سرتیپ خلبان فرج‌الله براتپور فرمانده بزرگترین عملیات هوایی دفاع مقدس و ساخت سردیس برای او از دیگر برنامه‌هایی بود که عبدالمالکی به آن‌ها اشاره کرد.

کرمانشاه به لحاظ خشونت در وضعیت هشدار قرار دارد

عضو هیات علمی و مدیر گروه جامعه‌شناسی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه به ریشه‌های خشونت در کرمانشاه پرداخت و گفت: آمار‌های رسمی، غیررسمی و مصاحبه‌های مدیران نشان می‌دهد که خشونت در کرمانشاه وجود دارد، اما برعکس تصور موجود و طبق تحقیقات به عمل آمده تنها ۱۸ درصد از خشونت و پرخاشگری موجود در جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری است.

 بیتا حامد با اشاره به تحقیقی که دکتر رنانی در کرمانشاه انجام داده است، گفت: این پژوهش یکی از عوامل خشونت را تنوع و تعدد قومیتی می‌داند و می‌گوید جایی که گفتمان به راحتی شکل نمی‌گیرد خشونت ایجاد می‌شود و یا مثلا تحقیق دکتر احمدی می‌گوید عتاب شخصیتی و آداب و رسوم‌های دست و پاگیر کرمانشاه یکی از عوامل خشونت در جامعه است که احساس تعلق خاطر را از شهروندان می‌گیرد.

او ادامه داد: تحقیق دیگری در پنج سال پیش دیگری‌سازی را عامل ایجاد خشونت دانست که چون خشونت در مادران نهادینه شده است آن‌ها این خشونت را بازتولید و به فرزندان خود هم منتقل می‌کنند و وقتی این خشونت در لایه‌های پنهان خانواده وجود داشته باشد در جامعه هم انتظار خشونت و تعارض را باید داشته باشیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امروز کرمانشاه به لحاظ خشونت در وضعیت هشدار قرار دارد، گفت: این موارد یک دفعه به وجود نیامده است و رهبر معظم انقلاب هم سال ۹۰ فرمودند که انتظار دارم در حوزه آسیب‌های اجتماعی به صورت فوق‌العاده کار کنید و امروز هم باید برای حل این مشکلات یک اراده جمعی بین همه مردم، مسئولان و متخصصان دانشگاهی باشد تا این هشدار به بحران تبدیل نشود.

شورای فرهنگ عمومی از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کند

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه بر ظرفیت‌های علمی و آموزش عالی کشور تاکید کرد و گفت: قبل از انقلاب ۲۰۰ هزار دانشجو در کشور داشتیم، اما امروز بیش از چهار میلیون دانشجو داریم و قبل از انقلاب مقطع تحصیلات تکمیلی نداشتیم، اما امروز ۱۰۰ هزار دانشجوی دکتری داریم یعنی ۱۰۰ هزار تحقیق و پژوهش در حال انجام است.

 ابراهیم اعلمی آل‌آقا با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی استان باید از این ظرفیت‌های علمی و تحقیقی بهره ببرد افزود: ما لب دریا نشسته، ولی تشنه‌ایم، ولی امروز در مسیر توسعه مشکلات فراوانی داریم و این شورا باید بتواند در بحث توسعه دانش‌بنیان بودن امور خیلی بیشتر کار کند.

او استان کرمانشاه را یکی از ۱۰ استان برتر کشور در آموزش عالی دانست و گفت: شورای فرهنگ عمومی باید در زمینه‌های تحقیقاتی و پژوهشی ارتباط بیشتری با دانشگاه داشته باشد و این در حالی است که سهم کرمانشاه از ۲ هزار میلیارد تومان قراداد پژوهشی در دانشگاه‌ها فقط ۹۰۰ میلیون تومان است.

مدیران به جای آرزو کردن باید کار عملیاتی و اجرایی انجام دهند

استاندار کرمانشاه گفت: مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید در جامعه و کف خیابان خودش را نشان دهد، اما متاسفانه در این جلسات بیشتر موارد خاص مطرح می‌شود تا موارد عام به عنوان مثال ما بعد از سه سال نفهمیدیم کار ثبت روز ملی کرمانشاه و ثبت آن در تقویم که یکی از مطالبات مردم و اصحاب فرهنگی است به کجا رسید؟

هوشنگ بازوند، ریشه انقلاب اسلامی را فرهنگی دانست و گفت: متاسفانه بعد از انقلاب ما بیشتر درگیر سخت‌افزار‌ها شدیم و آزادراه، بزرگراه، پتروشیمی و کار‌های عمرانی را توجه بیشتری کردیم، اما باید بدانیم که زیربنای همه این‌ها مسایل فرهنگی است و حواشی‌های به وجود آمده در جامعه ناشی از بی‌توجهی به مباحث فرهنگی است که منجر به دروغ و توجه نکردن به اخلاق می‌شود.

او با اشاره به اینکه امروز مدیران ما آرزومند شدند و به دنبال کار اجرایی نیستند، گفت: مدیران باید به جای تصور یک کرمانشاه ایده‌آل و آرزو داشتن برای آن در مقابل عملکرد خود پاسخگو باشند و کار عملیاتی و اجرایی انجام دهند.

مقام عالی دولت در استان کرمانشاه ادامه داد: به عنوان مثال ۲ هفته پیش کرمانشاه به عنوان امن‌ترین استان برای سرمایه‌گذاری معرفی شد، اما در فضای مجازی کوچکترین اشاره‌ای به آن نشد در حالی که اگر برعکس بود این اخبار منفی به سرعت در فضای مجازی پخش می‌شد.

بازوند در خصوص کار‌های پژوهشی هم گفت: توسعه بدون دانشگاه هزینه بسیار سنگینی دارد و به کندی پیش می‌رود و البته کار‌های پژوهشی هم باید قابلیت اجرایی داشته باشند و در کنج کتابخانه‌ها خاک نخورند و این پژوهش‌ها باید در کف جامعه و سر سفره مردم خودش را نشان دهد والا هیچ سودی ندارد.

پراکنده کار نکنید

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: در حوزه فرهنگی باید از پراکنده‌کاری دوری کنیم و چند موضوع مشخص را پیگیری و به نتیجه برسانیم به عنوان مثال امروز کرمانشاه در فضای مجازی بد معرفی می‌شود در حالی که این چنین نیست.

آیت‌الله مصطفی علما، دوری از تلویزیون، رادیو، اینترنت و فضای مجازی را غیرممکن دانست و گفت: امروز نمی‌توانیم دیواری دور خود بکشیم و از این فضا‌ها دوری کنیم و کسی هم نمی‌تواند جلوی آن را بگیرد، اما باید داشته‌های خود را برجسته و از منفی‌بافی اجتناب کنیم.

او ادامه داد: کشور‌های عربی برای ماه رمضان مانند عید نوروز ما به استقبال آن می‌روند لباس‌های نو می‌پوشند و ما هم در این ماه و یا برای عید فطر باید شرایط را مساعد کنیم و مژده فرا رسیدن این ماه مبارک را به مردم بدهیم امید که برای رفع مشکلات فرهنگی این شهر همه دست به دست هم دهیم تا اوضاع بهتر شود .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.