سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون شرکت آب منطقه‌ای اصفهان:

توسعه گردشگری جاذبه‌های آبی اصفهان نباید به بارگذاری جدید منجر شود

ابراهیمی گفت: توسعه گردشگری مبتنی بر ظرفیت و جاذبه‌های آبی در استان اصفهان نباید به بارگذاری‌های جدید بر روی منابع آبی استان به ویژه رودخانه و سد زاینده‌رود منجر شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، بابک ابراهیمی معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان امروز در سومین همایش " گردشگری محور توسعه استان اصفهان با محوریت گردشگری آبی " که به صورت حضوری و مجازی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد گفت: سرمایه‌گذاران این گونه طرح‌ها باید نکته‌ای اساسی و مهم را مدنظر قرار دهند که تنها آب آشامیدنی و بهداشت برای آن‌ها اختصاص خواهد یافت و تخصیص آب برای توسعه فضای سبز چنین مراکزی نخواهیم داشت.

او ادامه داد: بنابراین توسعه گردشگری بر محور جاذبه‌های آبی باید بیشتر بر مبنای زیبایی‌های طبیعی و چشم انداز‌هایی که منابع آبی ایجاد می‌کند باشد و استفاده مضاعف از ذخایر آبی در دستور کار نیست.

معاون برنامه‌ریزی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه توسعه گردشگری مبتنی بر منابع آبی نباید با هدف ایجاد هتل‌های بزرگ در محدوده‌ها و اراضی حریم رودخانه‌ها، سد‌ها و پهنه‌های آبی باشد گفت: بر همین مبنا باید برای استقرار مسافران و گردشگران از جوامع محلی و اقامتگاه‌های بومگردی مستقر در روستا‌ها و شهر‌های نزدیک به آن‌ها استفاده شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه چشم‌انداز‌هایی که در اطراف پهنه‌های آبی وجود دارد به توسعه گردشگری طبیعی کمک می‌کند اظهارکرد: بنابراین هرگونه موردی که منجر به کاهش منابع آبی شود نمی‌تواند و برای توسعه مفید باشد.

او بر لزوم تشکیل کمیته هماهنگی چند جانبه با محوریت نهاد‌های مرتبط با آب و محیط زیست و منابع آبی طبیعی تاکید کرد و افزود: اخذ مجوز‌های لازم در هر بخش ضروری است و به تسهیل و توسعه گردشگری آبی کمک خواهد کرد.

او درباره تالاب بین‌المللی گاوخونی اصفهان به عنوان یکی از پهنه‌های آبی و تاکید همگانی بر احیای کامل آن خاطرنشان کرد: بارگذاری‌های بیش از حد در بخش‌های آشامیدنی، کشاورزی و صنعت سبب خشک شدن بخش‌هایی از تالاب شده و نیاز است که از بارگذاری جدید و استفاده‌های بیشتر بخش‌های مصرف کننده ممانعت کرد.

سومین همایش سالانه گردشگری محور توسعه پایدار استان اصفهان با محوریت گردشگری و جاذبه‌های آبی به صورت حضوری و مجازی با حضور مسئولان شرکت آب منطقه‌ای، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری، اتاق بازرگانی و دانشگاه صنعتی اصفهان به میزبانی اتاق بازرگانی این شهر برگزار شد.

بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در محیط‌های پیرامونی پهنه‌های آبی از جمله سدها، جاذبه‌های تاریخی آبی استان، قابلیت‌های گردشگری در جوار پهنه‌ها و تاسیسات آبی از جمله محور‌های این همایش بود.

در بیانیه پایانی این همایش مقرر شد که همایش آتی در سال آینده به صورت بین‌المللی برگزار شود تا از ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها، نتایج و تحقیقات کشور‌های دیگر نیز استفاده شود.

سد زاینده‌رود به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تامین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زردکوه سرچشمه می‌گیرد و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و در نهایت به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.