سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کینوا چیست و چه خواصی دارد؟

دانه کینوا شبه غله‌ای سرشار از پروتئین و مواد مغذی است که می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای افراد گیاهخوار یا کسانی که به هر دلیلی از گوشت قرمز استفاده نمی‌کنند، باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: در سال‌های اخیر، استفاده از کینوا در سراسر جهان از جمله ایران افزایش یافته است.

نسرین نسیمی افزود: کینوا دانه خوراکی است که به خاویار گیاهی نیز شهرت دارد و مصرف آن در کشور‌های غربی، به عنوان جایگزین سالم‌تر غلاتی از جمله گندم رواج یافته است. پروتئین، آمینواسید، فسفر، آهن، امگا ۳ و همچنین منیزیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در دانه‌های این گیاه وجود دارند.

ویژگی‌های کینوا

۱- یک پروتئین کامل است و جزو معدود گیاهان خوراکی است که تمامی آمینواسید‌های ضروری بدن را دارد.

۲- به صورت طبیعی بدون گلوتن است. از این رو گزینه بسیار مناسب برای رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری سلیاک و عدم تحمل گلوتن محسوب می‌شود.

۳- مقدار بالای فیبر غذایی دارد. از این رو مصرف آن می‌تواند به پیشگیری از پرخوری و اضافه وزن و همچنین کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت کمک کند.

۴- سرشار از ریبوفلاوین، منیزیوم و منگنز است که می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.

۵- سرشار از آنتی اکسیدان‌های گیاهی است که مزایای بسیاری بر سلامتی انسان از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.

اثرات کینوا بر سلامتی

با توجه به ویژگی‌های کینوا، مطالعات نشان داده اند که کینوا می‌تواند تاثیرات مثبتی بر سلامت قلب، کاهش سطح کلسترون خون، کاهش سطح قند خون، بهبود عملکرد سیستم گوارش، کاهش اشتها و وزن داشته باشد. همچنین اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی نیز دارد.

انواع کینوا

به طور کلی کینوا سه رنگ سفید، سیاه و قرمز دارد. در واقع انواع کینوا تفاوت بسیار اندکی از نظر مواد مغذی و ارزش غذایی دارند و تفاوت اصلی آن‌ها در طعم، بافت و زمان پخت آن‌ها است.

کینوا سفید پس از پخت بافت نرم تری از انواع دیگر کینوا دارد و نسبت به انواع دیگر آن در دسترس‌تر است.

کینوا سیاه شیرین‌تر از دانه‌های سفید است و رنگ سیاه خود را بعد از پخته شدن حفظ می‌کند.

کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوه‌ای دیده می‌شود و کمی شیرین است. کینوا قرمز برای تهیه سالاد سرد انتخاب بهتری است؛ زیرا شکل خود را بعد از پخت حفظ می‌کند.

نحوه مصرف کینوا

کینوا خیلی سریع‌تر از سایر غلات پخته می‌شود و پخت آن اغلب بین ۱۲ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. روش پخت کینوا مانند پخت برنج است.

 از کینوا پخته می‌توان در تهیه سالاد، کتلت، برگر، پاستا، سوپ و دیگر غذا‌ها استفاده کرد.

 کینوا خام را می‌توان برای تهیه جوانه، در سالاد‌ها استفاده کرد.

 از آرد کینوا می‌توان در آشپزی بدون گلوتن برای تهیه نان، کیک و کوکی‌ها استفاده کرد.

در کنار مزایای بسیاری که برای کینوا ذکر شد، باید توجه داشت که کینوا مقدار قابل توجهی اگزالات دارد که جذب کلسیم را کاهش می‌دهد و می‌تواند برای برخی از افراد که مشکل سنگ کلیه دارند، مناسب نباشد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.