سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روستای تلخاب خوراک سد سیمره/ روستایی که بلعیده می‌شود!

رانش زمین در روستای تلخاب شهرستان بدره و بی‌توجهی مسئولان مربوطه به آن تخریب منازل مسکونی را در پی داشته و خواب را از چشمان اهالی روستا گرفته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛رانش زمین در روستای تلخاب از توابع شهرستان بدره به یک معضل جدی و خطرناک برای اهالی این روستا تبدیل شده که نگرانی و دلهره‌ی بالایی را برای آنان ایجاد کرده و در ادامه نیز موجب شده است که روستاییان سال‌ها با ترس رانش زمین به زندگی خود ادامه دهند.

این حادثه در روستای تلخاب برای اولین بار از اردیبهشت ماه سال ۹۵ آغاز شد که طی این واقعه به طور ناگهانی قسمتی از زمین‌های کشاورزی منتهی به منازل مسکونی رانش کرد و حفره‌های عمیقی در آن ایجاد شد.

با گذر زمان و عدم توجه به احتمال تکرار رانش زمین و پیشبرد آن به مناطق مسکونی موجب شد این اتفاق همچنان ادامه پیدا کند و باعث ترک خوردگی در منازل مسکونی روستاییان شود.

زندگی در زیر چادر‌ها به دلیل شدت خسارت به منازل

به دنبال همین مشکل تعدادی از روستاییان به مهاجرت روی آوردند و خیل عظیمی از آنان نیز که توانایی مهاجرت به شهر را نداشتند، مجبور شدند سال‌ها با ترس و دلهره زندگی کنند که در ادامه نیز به علت افزایش ترک‌ها و تشدید خسارت وارد شده به منازل روستاییان برای امنیت خود مجبور به زندگی در زیر چادر‌ها شدند.

به دنبال پیگیری‌های صورت گرفته برای جویا شدن از علت این پدیده‌ی ناگهانی که خطر جدی برای ساکنان روستای تلخاب به شمار می‌رود احتمال داده می‌شود که عامل اصلی این رانش‌ها احداث و آبگیری سد سیمره است که تاثیر به سزایی در لرزش‌ها و رانش زمین دارد و همواره در اثر رانش و پس لرزه‌های سد، زمین‌های روستایی تخریب شده‌اند.

علی‌رغم اینکه چند سالیست از بروز این حادثه و ادامه یافتن آن می‌گذرد و از سوی مسوولین مربوطه نیز وعده‌هایی متعددی در پاسخ به رفع نگرانی‌های مردم در خصوص رانش زمین داده شده، همواره شاهدیم که هنوز اقدام چشم گیری برای رفع این مشکل و کمک به روستاییان و فهمیدن علت قطعی این رانش‌ها وحفره‌ها در زمین‌های کشاورزی صورت نگرفته است.

شن ریزی به جای بتن ریزی از علل رانش زمین‌های کشاورزی

به گفته‌ جمعی از ساکنان روستا قبل از احداث سد سیمره با قرار گرفتن توربین‌ها در روبروی منازل و زمین‌های کشاورزی قرار بر این بود که زمین‌های پایین دست روستا به علت فشار آب سد سیمره بتن ریزی شوند، اما بر خلاف وعده‌های داده شده فقط به شن ریزی اکتفا شد که در ادامه بی‌توجهی به این مهم سبب رانش زمین‌های کشاورزی روستای تلخاب و ایجاد ترک‌هایی در دیوار‌های منازل آنان شد.

وزارت آب و نیرو کوتاهی می‌کند

یونس آزادی فرماندار شهرستان بدره می‌گوید: طی بررسی‌های اولیه احتمال داده می‌شود که علت رانش زمین در روستای تلخاب آب گیری سد سیمره و فعالیت نیروگاه برق آبی است؛ وزارت آب و نیرو که مسئول سد سیمره است مطالعاتی برای جویا شدن علت مشکل انجام داده که نتیجه‌ قطعی تحقیقات طبق وعده‌های داده شده باید در نیمه‌ دوم سال ۹۸ اعلام شود، اما هنوز پاسخی داده نشده که همین امر تا کنون مانع از انجام اقدامات لازمه برای بازسازی یا جابه جایی روستا و سایر اقدامات لازمه برای رفع مشکل روستاییان شده است.

رانش زمین در روستای تلخاب از جمله مشکلاتی است که زندگی را به کام روستاییان تلخ کرده و موجب ترس و وحشت ساکنان این منطقه شده است.

هنوز علت رانش مشخص نشده است

سعید کریمیان مدیر کل مدیریت بحران بیان کرد: در طی چند سال گذشته مکاتباتی با شرکت آب و نیروی ایران انجام شده که به علت کوتاهی مدیران سد سیمره و طولانی بودن روند تحقیقات هنوز نظریه‌ی نهایی بیان نشده است.

او افزود: در هفته‌ گذشته نیز مکاتباتی با سازمان مدیریت بحران کشوری صورت گرفته است که پس از اعلام نتیجه‌ قطعی اگر مشخص شود که سد سیمره مقصر باشد آب و نیرو باید به این مساله رسیدگی کند و در ادامه بنیاد مسکن نیز باید برای منازلی که تا کنون خسارت دیده‌اند ساخت و ساز جدیدی صورت گیرد.

علی‌رغم اینکه چند سالیست از آغاز این حادثه می‌گذرد و تا کنون نیز خسارت‌های بالایی را به دنبال داشته است هنوز علت آن مشخص نشده و همین امر ترس مردم را افزایش می‌دهد؛ از سوی دیگر به علت اینکه پیامد‌های ناشی از تداوم رانش‌ها با گذر زمان شدیدتر می‌شود اعتراضات و نگرانی‌های مردم نیز به طبع شدت می‌یابد.

منبع : فارس

انتهای پیام/ د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.