سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییسی مطرح کرد؛

توانایی واکسیناسیون ۲۰ میلیون ایرانی در ماه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ما ظرفیت تزریق ماهانه ۲۰ میلیون واکسن کرونا در کشور را داریم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مراسم قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور که به صورت ویدیوکنفرانس و با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: همواره هر زمان مشکلی پیش می‌آید اعم از سیل و زلزله و... و. ، ما به محض اینکه یادمان می‌آید که یک نظام شبکه منسجم داریم، خیالمان راحت می شود و با اعتماد به نفس بسیار بالا به دلیل حضور بهورزان‌ وضعیت را مدیریت می کنیم، بهورزان مانند یک ارتش آماده، قوی، شجاع و کاردان در حوزه سلامت نقش آفرینی می‌کنند. حوادث زیادی از کشور اعم از سیل و زلزله در کشور داشتیم. خاطرم هست که در زمان زلزله کرمانشاه از طریق سامانه الکترونیکی اولین کاری که کردیم این بود که بهورزان استان کرمانشاه را حضور و غیاب کنیم. بهورزانی داشتیم که خانه‌هایشان خراب شده بود، اما دست از خدمت برنداشته بودند. بهورزی داشتیم که اعضای خانواده‌اش را از دست داده بود، اما بلافاصله بعد از خاکسپاری در حیطه خدمت حضور یافته بود و خدمت ارائه می‌داد. فداکاری‌های زیادی را در این حوزه دیده‌ایم که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.

وی گفت: در نظام شبکه سه ویژگی اصلی داریم، جامعه نگرترین کارکنان در حوزه سلامت، بدون تردید بهورزان و مراقبین سلامت هستند، اصلی‌ترین ویژگی بهورزان ما بومی بودن‌ آنهاست؛ بهورزان از دل مردم منطقه و با همان فرهنگ و زبان هستند و همانجا زندگی می‌کنند. اگر در طی این سال ها هنوز انسجام شبکه به صورت قدرتمند حفظ شده، به دلیل همین ویژگی بوده و بیش از ۳۰ سال است که آن را تجربه می‌کنیم. کلمه بهورز در هیچ کجای دنیا نیاز به ترجمه ندارد و دنیا بهورز را با همین عنوان می‌شناسد. بهورز فراتر از یک شغل، یک سیستم است. دومین ویژگی بهورز بحث توسعه‌محور بودن نظام بهورزی است. بهورزان ما نه تنها در حوزه‌های مستقیم بر سلامت بلکه در سایر حوزه‌ها هم نقش آفرینی می‌کنند. ویژگی سوم بهورزان ما در حوزه مهارت آموزی است. یکی از ویژگی‌های جمهوری اسلامی در نظام آموزش ما ادغام نظام آموزش پزشکی با ارائه خدمت است، اما با این وجود کسانی که در آموزشگاه‌های بهورزی ما آموزش می‌بینند، آموزش‌هایشان مبتنی بر نیاز جامعه است.

رییسی با بیان اینکه از سال ۲۰۱۰ به بعد سازمان بهداشت جهانی بحث مراقبت های بهداشتی اولیه را مطرح کرد، گفت: این موضوع را از قبل در قالب نظام پزشک خانواده در سطح روستا و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر قسمت بزرگی از آن را انجام داده بودیم و نظام ارجاع و پزشک خانواده از مصادیق مراقبت های بهداشتی اولیه بوده که در چندین استان پایلوت شده و در حال گسترش است. در عین حال پزشک خانواده شهری هم دارد استقرار می‌یابد که این‌ها به هم وصل می‌شوند و این یکی از نمادهای مراقبت های بهداشتی اولیه (UHC) است. یکی از اقداماتی که انجام شد، بحث نظام تحول شهری یا پزشک خانواده شهری به ویژه بحث حاشیه‌ها بود که ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر حاشیه‌نشین شهرها را تحت پوشش قرار دادیم و برایشان بهورز و مراقب سلامت تعیین کردیم تا این پوشش کامل شود. یکی از اقدامات دیگری که انجام شد، بحث خانه بهداشت عشایری است که عشایر کوچ رو خانه بهداشت سیاری که طراحی شده داشته باشند و بهورز از دل خود همان افراد انتخاب شده است. طرح هر خانه یک پایگاه سلامت هم مطرح شد که ما را یک سطح جلوتر آورد. اگر قبلا سطح یک ما شبکه بود، یک سطح پایه و جدید در خانواده‌ها ایجاد کردیم و یک حلقه جدیدی است که ایجاد شده و یک مرحله سنگرمان را جلوتر بردیم.

وی گفت: در زمینه مدیریت کووید-۱۹، اگر اکنون تفاوتی بین کشور ما و جاهای دیگر وجود دارد و موفق عمل کردیم، علت این است که به جای تکیه بر درمان، بر حوزه بهداشت و پیشگیری تکیه کردیم و چهار گام غربالگری انجام شد. به عنوان گام پنجم هم بحث واکسیناسیون را داریم. شاید یکی از معضلات کنونی در دنیا، علاوه بر بحث تهیه واکسن، سرعت انجام واکسیناسیون است، اما ما در کشور یک ماشین بسیار قدرتمند انسانی به نام شبکه بهداشتی و درمانی داریم و اصلا نگران سرعت واکسیناسیون در کشور نیستیم. به محض اینکه واکسن به دست ما می‌رسد، واکسیناسیون یکی از نمایش‌های قدرت ما خواهد بود و دنیا در آینده خواهد دید که ما  ظرفیت تزریق ماهانه ۲۰ میلیون واکسن کرونا در کشور را داریم. این قدرت را در ۲۵۰۰ مرکز روستایی و شهری و ۵۰۰ بیمارستانی که مجموعا ۳۰۰۰ مرکز است، پیش‌بینی کردیم، قدرت انجام این میزان واکسیناسیون را داریم.

وی گفت: به جرات اعلام می‌کنم که تقریبا در هیچ روستای هزار نفره‌ای در کشور نداریم که خانه بهداشت نداشته باشد، بدون شک داریم. نکته دیگر بحث بازسازی و نوسازی مراکز است که در این زمینه بسیار موفق بودیم. عمر مراکز بهداشتی ما در حوزه بهداشت حدود ۲۶.۷ سال بود که اکنون به زیر ۱۰ سال رسیده است و تجهیزاتمان هم کامل است. از همه عزیزان اعم از مربیان، ستاد، بهورزان، مراقبین سلامت، ماماهای نظام سلامت، کارشناسان و... و. تشکر می‌کنم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
زهرا فیروزی گلوجه دانشجوی روانشناسی از تبریز
۱۹:۵۳ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
مردم را واکسینه کنید تا شر کرونا برود در تابستان جشن سلامتی است
ناشناس
۱۶:۴۹ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
به بچه های دوازدهمی بزنید که خرداد امتحانات نهایی حضوری دارند