سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به دورهمی لیگ برتر خوش آمدید!/نقل و انتقال کادر فنی، پدیده‌ای نادر مختص لیگ ایران

قبل از شروع نیم فصل دوم مسابقات لیگ برتر فوتبال با پدیده جدیدی به نام انتقال مربیان از تیمی به تیم دیگر روبه‌رو شده‌ایم.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،  نیم فصل دوم لیگ برتر فوتبال ایران از روز دوشنبه آغاز می‌شود تا دوباره شاهد برگزاری مسابقات باشیم. شاید مهمترین اتفاقی که قبل از شروع نیم فصل دوم رخ داد و باعث تعجب اهالی فوتبال شد، ترانسفر مربیان از تیمی به تیم دیگر بود. انتقال مربیان از تیمی به تیم دیگر در میانه فصل اتفاقی نادر و عجیب در کل جهان است؛ زیرا معمولا قراردادها تا پایان سال منعقد می‌شوند.

در این بین رسول خطیبی که با آلومینیوم در جایگاه ششم قرار گرفت و بدون شک رهبر تیم شگفتی ساز لیگ برتر بود، راهی تبریز شد تا تراکتور زنوزی را از بحران نجات دهد. مجتبی حسینی، سرمربی نیم فصل اول نفت مسجد سلیمان نیز راهی ذوب آهن شد. نفت در نیم فصل اول با ۱۸ امتیاز در مکان دهم قرار گرفت. جدیدترین مورد هم مربوط به ماشین سازی بود. مهدی پاشازاده که سرمربی پاس همدان بود، جانشین محمد سعید اخباری شد تا شاید فرشته نجات سبزپوشان تبریزی شود.

این موضوع را می‌توان از جهات مختلف بررسی کرد. دلیل اصلی این موضوع به زمان امضای قرارداد و توافق بین مدیر و مربی برمی‌گردد. به احتمال زیاد ابتدای فصل بندهایی در قرارداد مربی لحاظ شده اند که این مربی با هر پیشنهادی می‌تواند تیم خود را تغییر دهد.

البته در این قراردادها و ترانسفرها نمی‌توان از نقش مدیر برنامه‌ها و دلال‌ها به سادگی گذشت؛ زیرا این افراد در صندلی مقابل مدیران می‌نشینند. طی یکی ۲ سال اخیر اتفاقی که زیاد رخ داده، فسخ یک طرفه قرارداد بازیکنان بوده است.

شاید بدعهدی مربیان، آخرین تکه پازل از اتفاقات عجیب در لیگ برتر باشد؛ زیرا یک تیم وقتی با یک سرمربی استارت می‌زند تمام برنامه‌های خود را بر اساس تفکرات آن مربی ترتیب می‌دهد. بنا بر این جدایی آن مربی ضربه مهلکی به آن باشگاه وارد می‌کند. هر چند هنوز پرونده شکایت تیم‌ها از مربیان و بازیکنان به پایان نرسیده است؛ اما با توجه به زیاد بودن تعداد پرونده‌ها در کمیته تعیین وضعیت، رسیدگی به این موارد زمان بر خواهد بود.

در فوتبال روز دنیا کمتر چنین مواردی را شاهد هستیم؛ اما شاید برایتان جالب باشد که امسال یک نمونه مشهور اروپایی تقریبا نزدیک به مدل ایرانی شاهد بودیم. توماس توخل به محض اخراج شدن از پاری سن ژرمن، مورد توجه چلسی قرار گرفت و به این تیم پیوست. البته آبراموویچ مالک چلسی پس از اخراج لمپارد و جانشینی توخل مورد انتقادات زیادی قرار گرفت.

مارکو رز، سرمربی جدید دورتموند آلمان نیز در اواخر فصل به جمع زنبورها اضافه می‌شود. او تا آخر فصل هدایت تیم سابقش یعنی مونشن گلادباخ را بر عهده دارد.

واعظ آشتیانی: قرارداد با مربیان برای نیم فصل است یا یک فصل؟

واعظ آشتیانی، مدیرعامل سابق استقلال در خصوص ترانسفر مربیان در نیم فصل، اعتقاد داشت: درباره مربیان با یک پدیده جدید روبه‌رو هستیم که تیم‌های خود را رها می‌کنند و به تیم دیگر منتقل می‌شوند. من نمی‌دانم قرارداد این افراد چگونه نوشته می‌شود. برای نیم فصل است یا یک فصل؟ اگر برای یک فصل بسته می‌شود، این قرارداد چه بندی دارد که مربی می‌تواند قرارداد خود را یک طرفه فسخ کند.

او افزود: چه در مورد مربیان و چه در خصوص بازیکنان، ضعف مدیریتی وجود دارد. یکی، ۲ فصل است که مربیان در نیم فصل یا قبل از نیم فصل با یک پیشنهاد دیگر به راحتی جا به جا می‌شوند. باید دید در قرارداد آن‌ها چه بندهایی وجود دارند.

واعظ آشتیانی ادامه داد: نکته مهم‌تر این است که کمیته انضباطی و کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال چه نقشی در این موضوع دارند. آیا باید تماشاگر یک اتفاق نادر در این زمینه مخصوصا برای مربیان باشیم؟! واقعا جای تاسف دارد اگر مدیر در قرارداد با مربی بندی اضافه کرده باشد که با هر پیشنهادی برود. هیئت مدیره باشگاه در این مورد باید با مدیر خاطی برخورد کند. اگر هیئت مدیره هم کوتاهی کرد، مجمع باشگاه باید رسیدگی کند. این اتفاق جدید نشانه یک نا به سامانی در قرارداد مدیران با بازیکنان و مربیان است.

او تکمیل کرد: جدایی بازیکن در نیم فصل جای توجیه دارد؛ اما در خصوص مربی تعجب برانگیز و جزء نوادر است. وقتی فدراسیون فوتبال درباره این موضوع سکوت می‌کند، به معنای مجاز بودن آن است. آن‌ها باید این موضوع را رسانه‌ای کنند که آیا کار درستی است یا خیر.

قاسمپور: قرارداد آبکی، دلیل انتقال مربیان از تیمی به تیم دیگر است

ابراهیم قاسمپور، کارشناس فوتبال کشورمان در خصوص انتقال مربیان از تیمی به تیم دیگر، اعتقاد داشت: اگر مربی یا بازیکنی که با یک تیم قرارداد داشته است، به تیم دیگر منتقل شود، از نظر اخلاقی جالب نیست و به دور از مرام پهلوانی است؛ مرامی که ما سنگش را به سینه می‌زنیم. حتما آن قرارداد آبکی است که مربی وسط فصل جدا می‌شود. باشگاه ذوب آهن نسبت به نفت مسجدسلیمان از وضعیت مالی بهتری برخوردار است. باید بندهایی در قرارداد قید شوند که مربی یا بازیکن به راحتی تیم را ترک نکنند. یا به قرارداد بستن وارد نیستیم یا این که نقش دلال‌ها در این موضوع پر رنگ است.

او اضافه کرد: این موضوع مثل جامعه است. یک روز می‌گویند گوشت گران شد، روز بعد می‌گویند روغن گران شد و این داستان ادامه پیدا می‌کند. فوتبال هم به همین شکل است. ما ایرادها را می‌گوییم و راهکار هم ارائه می‌دهیم اما کسی گوش شنوا ندارد. یک زمان منشوری‌ها را به لیگ یک فرستادند و با نظارت کم موضوع بدتر شد.

لطیفی: چند مدیر برنامه قوی مربیان و بازیکنان را جابجا می‌کنند

لطیفی در مورد جا به جایی مربیان از تیمی به تیم دیگر در اواسط فصل، گفت: رسول خطیبی با آلومینیوم نتیجه گرفت و تبریزی است؛ بنا بر این به تراکتور پیوست اما رفتن مجتبی حسینی از نفت مسجدسلیمان به ذوب آهن با این شکل و شمایل را نمی‌پسندم. مدیران نفت و مجتبی حسینی علیه یکدیگر صحبت کردند که اتفاق خوبی نبود. به طور کلی اگر مربیان نتیجه بگیرند و جا به جا شوند، مشکلی نیست؛ اما اگر یک مربی باعث سقوط تیمی شود و فصل بعد هدایت تیم سوم لیگ برتر را بر عهده بگیرد، حرف و حدیث خواهد داشت. چند مدیر برنامه قوی بازیکنان و مربیان را جا به جا می‌کنند.

او افزود: استراماچونی از اینتر به استقلال رسید و سیر نزولی را طی کرد. در فوتبال اروپا نمی‌توان نتیجه نگرفت و در سطح یک مربیگری کرد. مدیران اگر می‌خواهند مربیان را بشناسند، باید از بازیکنان بپرسند. بازیکنان به خوبی مربیان را می‌شناسند. این یک واقعیت است که مدیران باید بدانند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
بنظرم فوتبال رو تعطیل کنیم و اینایی که در فوتبال مشغولن رو با پول مردم، بفرستیم هر کشوری که میخوان یا فکر میکنن متونن فوتبال بازی کنن، برن اونجا پیشرفت کنن ما هم خلاص شیم از شرشون.
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
حالا تو چرا میسوزی
سیامک قهاری
۱۴:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
هم وطن ! نمی دونم منظورِ حرفِ شما من هستم یا افرادی که گزارش بالا رو تنظیم کردن و یا مصاحبه دادن . ولی به نظر شما از این همه شلختگی و بی بند و باری که توی فوتبال و کلاً توی بیشتر فعالیت های حرفه ای ، صنعتی ، مدیریتی ، اقتصادی و ... هست نباید بسوزیم ؟! سوختن که هیچی داریم آتیش میگیرم و دردی هم دوا نمیشه ...
سیامک قهاری
۱۱:۵۵ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام و وقت بخیر
در تایید کلیات این گزارش عرض می کنم که بنده بیاد می آورد در دوران نوجوانی ما در دهه 60 ، مسابقات گل کوچک بین محلات هم بسیار جدی برگزار می شد و افرادی که عضو یک تیم بودند ، چند سال در کنار هم بازی می کردند . اما لیگ برتر ما شده شبیه تمرین ها و بازی های سالنیِ جمعی از رفقا . که بعد از پایان هر دست یا هر بازی ، نفرات جابجا می شوند صرفا برای شوخی و خنده و تفریح . مثلا فلانی تو بیا با ما بهمانی با اونا . از پارسال و آن شیوه ی غیرمنصفانه ی انتقال یحیی به پرسپولیس تا جابجایی فکری از نساجی به استقلال ، 20 روز قبل از شروع بازی های امسال ، تا الان هم که بین 2 نیم فصل جابجایی های یک شبه مجتبی حسینی و رسول خطیبی و تکرار مکررات . درست می فرمایید برادر ، بیشتر شبیه دورهمی است تا لیگ برتر