به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند. از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
قُلْ أَتُعَلِّمُونَ اللَّهَ بِدِینِکُمْ وَاللَّهُ یَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ ۚ وَاللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ
بگو: آیا شما میخواهید خدا را به دین خود آگاه سازید (که اظهار دیانت میکنید)؟ و حال آنکه خدا آنچه در آسمانها و زمین است همه را میداند و به کلّیّه امور عالم داناست.
فایل صوتی تلاوت آیه ۱۶ سوره حجرات
تفسیر آیه ۱۶ سوره حجرات
گروهی با سوگند به پیامبر اکرم (ص) گفتند که ایمان ما صادقانه است. این آیه نازل شد که نیاز به سوگند نیست، خداوند به همه چیز آگاه است.
بیشتر بخوانید
عرضه عقائد خود به اولیای خدا، اگر برای ارزیابی واصلاح ویا کسب اطمینان باشد، بسیار پسندیده است، چنانکه حضرت عبدالعظیم حسنی عقائد خود را به امام هادی علیه السلام عرضه کرد. امّا اگر عرضهی عقائد ریاکارانه باشد، جای سرزنش وتوبیخ است.
پیامهای آیه ۱۶ سوره حجرات
۱- تظاهر نزد پیامبر (ص) در حقیقت تظاهر نزد خداست. با این که این گروه نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله تظاهر کردند، ولی قرآن میفرماید: «أَ تُعَلِّمُونَ اللّهَ»
۲- در برابر خداوندی که همه چیز را میداند، ادّعا و تظاهر نداشته باشیم. «أَ تُعَلِّمُونَ ... وَ اللّهُ یَعْلَمُ»
۳- خداوند، هم به وجود اشیا آگاه است وهم خصوصیّات هر چیزی را میداند. «یَعْلَمُ ... وَ اللّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ»
انتهای پیام/