سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلاش برای تبدیل محوطه شهر استخر به یک پایگاه پژوهشی

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با اشاره به آغاز کار پروژه مرمتی و حفاظتی در محوطه تاریخی شهر استخر، ابراز امیدواری کرد: این محوطه نیز در آینده به یک پایگاه پژوهشی و حفاظتی دائمی تبدیل شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حمید فدایی، تجهیز کارگاه و آغاز پروژه مرمتی حفاظتی شهر استخر خبر داد و گفت: شهر استخر از نخستین محوطه‌های تاریخی ثبتی کشور بوده و به لحاظ ارزش‌های منحصر به‌فردی که دارد به لحاظ مستندنگاری، ساماندهی و حفاظت، در اولویت‌های این پایگاه است.

او با بیان اینکه محوطه شهر استخر حدود ۶۰ هکتار مساحت دارد و سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است، گفت: این محوطه به دلیل ارایه شواهدی از دوره هخامنشی و رویداد‌های پس از آن به ویژه در دوره ساسانی تا دوران اسلامی از مهمترین شهر‌ها و محوطه‌های تاریخی استان فارس و ایران است.

فدایی گفت: موضوع مستندنگاری، ساماندهی و انجام حفاظت‌های اضطراری از برنامه‌هایی بوده که طی چند ساله گذشته در این محوطه بدان توجه شده است، که از جزییات آن می‌توان به مستندنگاری آثار شاخص محوطه، بهسازی مسیر قبلی دسترسی به آثار محوطه و ایجاد و اضافه کردن مسیری جدید برای دسترسی به آثار کاوش شده در بخش شرقی محوطه و ایجاد کارگاه مرمت بر روی بلندترین جرز سنگی موجود در محوطه اشاره کرد.

او افزود: همچنین انجام تعمیرات اساسی در اتاقک نگهبانی محوطه به منظور ایجاد دید مطلوبتر حفاظتی توسط پرسنل یگان به آثار محوطه، از دیگر اقدامات اصولی انجام شده محسوب می‌شود.

فدایی گفت: برای حضور دایمی کارشناسان حفاظت و مرمت در این محوطه تاریخی، در ماه‌های گذشته نسبت به انجام تعمیرات اصولی و تجهیز و راه اندازی مجدد مرکز مطالعاتی محوطه، اقدام شده و با تکمیل آن، طی چند هفته گذشته گروهی مجرب از کارشناسان حفاظت و مرمت در این محوطه مستقر شده اند و هم اکنون عملیات حفاظت و مرمت اضطراری آثار سنگی محوطه با تمرکز بر تنها جرز سنگی بلند در محوطه آغاز شده است.

او از توسعه پروژه نورپردازی و تکمیل سیستم حفاظت الکترونیک محوطه خبر داد و گفت: با تلاش شبانه روزی همکاران ما در واحد‌های حراست پایگاه و واحد تاسیسات و فن آوری اطلاعات، امیدوار هستیم که کمبود‌های مربوط به اینترنت و خطوط تلفن را نیز مرتفع کنیم.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید گفت: با تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز، در تلاش هستیم که محوطه شهر استخر همچون محوطه نقش رستم به یک پایگاه پژوهشی و حفاظتی دایمی تبدیل شود، چرا که همیشه کمبود زیرساخت ها، از دلایل مقطعی بودن فعالیت‌های کارشناسی در این محوطه بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.