سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد:

اکنون زمان مناسبی برای حذف دفترچه های درمانی نیست

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد گفت:اجرای طرح نسخ الکترونیک بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم و در شرایط همه گیری کرونا درست نیست.

به گزارش خبرنگار. گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، دکتر عاطفه سمایی, معاون درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با اشاره به اینکه مقدمات نسخه نویسی الکترونیک و حذف دفترچه های درمانی از سال های گذشته در وزارت بهداشت کلید خورده افزود:سال گذشته مقدمات آن به سبب سامانه و کدینگ دارو در کل کشور رقم خورده است که دانشکده علوم پزشکی اسدآباد نیز در این طرح در سطح استان پیشرو است و ما امروز در بیمارستان برای بیماران بستری به صورت همزمان پرونده حقیقی و الکترونیک آن را اجرا می کنیم.

او افزود:مقرر شده بود که از فروردین امسال در پذیرش بیماران سرپایی نیز این اتفاق صورت بگیرد که این اتفاق به دنبال شیوع کرونا و حجم بالای مراجعات در کل مراکز وابسته به وزارت بهداشت به حالت تعلیق درآمد زیرا فشار مضاعف بر کادر درمان و افزایش زمان ویزیت و تجمع مردم را به دنبال داشت.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد ادامه داد:در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی به صورت یک طرفه این طرح را عملیاتی کرده و به نظر می رسد با توجه با تناقض شیوه تبادل اطلاعات سازمان تامین اجتماعی با اسناد بالادستی از یک طرف و از سوی دیگر فراهم نبودن زیرساخت ها از جمله مشکلات پهنای باند ، کندی سرعت سامانه ها بویژه با افزایش بار سیستم ، قطعی سامانه ها و نیز عدم آمادگی همکاران در تبدیل نوشتن نسخه به روش الکترونیک، خروجی نهایی، موجب ایجاد صف انتظار در مراکز درمانی ، مطب ها و داروخانه ها و ازدحام مردم خواهد شد که در شرایط فعلی به صلاح نیست.

سمایی همچنین عنوان کرد:متاسفانه سازمان تامین اجتماعی بدون نیازسنجی واقعی، اتفاق را رقم زده و بار مالی آن بدون شک بر مراکز دولتی و خصوصی و مردم تحمیل خواهد شد، زیرا در مراکز با توجه به ازدحام و نگرانی بابت شروع پیک چهارم که در کل کشور همزمان با گسترش انواع جهش یافته آغاز شده است ناگزیر هستیم در هر درمانگاهی یک پرستار قرار دهیم و انبوهی هزینه جهت سرنسخه ها و ... به بیمارستان هایی تحمیل کنیم که به جهت کرونا در شرایط اقتصادی مناسبی نیستند.

او افزود:فرای مباحث مالی و اخلاقی که  اجرای طرح بدون  زیرساخت لازم مردم و بیمارستان ها را دچار مخاطره جدی می کند مقوله مهم مدیریت داده ها و حفظ اسرار پزشکی بیماران و امنیت سامانه ها و ... نیز حائز اهمیت است.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی اسدآباد بیان کرد:پرونده های الکترونیک سلامت زمانی وجاهت دارند که به جای سازمان های بیمه گر در بستر سامانه ما در در وزارت بهداشت نشسته باشند .

سمایی همچنین تصریح کرد:ما به تمام مراکز شیوه نامه های این موضوع را ابلاغ و حتی همکاران را مکلف به اجرا کرده ایم، اما واقعیت این است که در یک سال گذشته وزارت بهداشت و مراکز دولتی درمانی و حتی کادر درمان در مراکز خصوصی، در غایت مظلومیت و غربت در کنار مردم برای تداوم سلامت جامعه جهاد کرده اند، و این حرکت یک طرفه تحمیل رنجی مضاعف بر مدافعان سلامت و مردم است زیرا باید تمرکز همه ما بر مدیریت و مهار همه گیری کرونا باشد.

او در پایان گفت:در کل کشور و دانشگاه ها و مراکز درمانی اجرای این طرح دچار چالش جدی در اجرا است و به مدیریت درمان لطمه زده است.

انتهای پیام/غ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.