به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی مدت زیادی نمیگذرد، اما در همین مدت زمان کوتاه، رکوردهای جدیدی در مبارزه با فساد و رسیدگی قضایی به پرونده مفسدان اقتصادی نمایان شده است.
مطابق با استجازه مقام معظم رهبری، قوه قضاییه در اقدامی جدید این اجازه را پیدا کرد تا دادگاههای مفاسد اقتصادی را به صورت علنی و رسانهای برگزار کند و به پرونده آن دسته از افرادی که با سوء استفاده از موقعیت خویش یا دور زدن قوانین سعی داشتند تا جیب خود را از پولهای نامشروع پر کنند، رسیدگی شود.
پس از توسعه دادگاههای ویژه رسیدگی مفاسد اقتصادی قوه قضاییه، به دلیل اهمیتی که مبارزه با فساد داشت، شعبهای ویژه برای این امر تأسیس کرد.
بهمن سال گذشته و مصادف با دهه فجر مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی توسط قوه قضاییه تأسیس شد و اسدالله مسعودی مقام به عنوان رئیس این مجتمع ویژه تعیین شد؛ این مجتمع وظیفه آن را برعهده دارد تا به تمامی پروندههای مربوط به حوزه فسادهای مالی و اقتصادی رسیدگی کند.
حال پس از گذشت یک سال از تأسیس مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی آمارها حاکی از آن است که در راه مبارزه با فساد این مجتمع و دادگاههای مربوط به آن به خوبی عمل کردهاند و رکوردی جدید در راه مبارزه با فساد ثبت شده است.
البته این مجتمع ویژه نسبت به سایر مجتمعها از مزیتهایی برخوردار است؛ این مجتمع توانسته در مدیریت زمان و تسریع فرآیند پیگیری پروندهها به خوبی نقش آفرینی کند و رسیدگی تخصصی و فنی را در دستور کار خود قرار دهد که نتیجه آن صدور احکام قاطع و عادلانه شده است.
البته در کنار تمامی اقداماتی که این مجتمع انجام میدهد، وظایفی هم برای آن تدوین شده است؛ از جمله وظایفی که برای مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تعیین شده مبارزه و مقابله قاطع با مجاری فساد است، این عمل باعث میشود تا سر منشأ فساد قطع شود و فرد دیگری دست به انجام فسادهای مالی نزند.
یکی دیگر از وظایف که مجتمع مبارزه با مفاسد اقتصادی بر عهده دارد پیشگیری از وقوع مفاسد و جرایم اقتصادی است، این مجتمع باید با در نظر گرفتن موارد مختلف از وقوع دوباره فساد جلوگیری کند و همچنین به وظیفه دیگر خود یعنی تدوین سیاست کیفری مناسب و بازدارنده و همچنین حمایت از سرمایهگذاریهای سالم برای جلوگیری از فساد عمل کند.
باتوجه به وظایفی که بر عهده مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی قرار گرفته، این مجتمع توانسته در دوره یک سالهای که از افتتاح آن میگذرد کارنامه خوبی از خود به نمایش بگذارد.
بر اساس آمارهای موجود شعب دادگاههای ویژه اقتصادی توانستهاند به مجموع ۲۳۲ پرونده رسیدگی کنند.
از سوی دیگر با توجه به اهمیتی که رسیدگی به پروندههای اقتصادی دارد این مجتمع در مدت زمان بسیار طولانی توانسته به هر یک از پروندهها به صورت کاملاً تخصصی رسیدگی کند، بر اساس آمار موجود این مجتمع به طور کلی ۶۶۰۰۰ دقیقه را صرف رسیدگی به پروندهها کرده است.
همچنین این مجتمع برای رسیدگی به پروندهها ۳۰۰ مورد وقت رسیدگی تعیین کرده است.
مبارزه با فساد و رسیدگی قاطع به پروندههای فساد اقتصادی از جمله موضوعات مهمی است که در فرمایشات مقام معظم رهبری و سخنان رئیس دستگاه قضا بارها مطرح شده است و البته خواست تمام افراد جامعه هم مبارزه با فساد و برخورد قاطع با مفسدان است.
ایجاد مجتمع تخصصی ویژه برای رسیدگی به پرونده مفسدان و برخورد قانونی با آنها توانسته این اطمینان خاطر را ایجاد کند که مبارزه با فساد ادامه دار خواهد بود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
دم قوه قضاییه گرم
يك اپسيلون وظيفه شون رو درست انجام دادند .
تا عدالت علي فاصله زياد است .
همه تخلف ها و تشكيل پرونده ها از بي قانوني و بي نظمي است .
به تخلف بورس و از بين رفتن دارايي مردم هم توجه شود .