سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ناصحی خبر داد؛

عدم نیاز به دفترچه کاغذی بیمه سلامت از اردیبهشت ۱۴۰۰

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: سازمان بیمه سلامت مصمم است که روند الکترونیکی شدن را به نحوی دنبال می‌کند که از اردیبهشت ۱۴۰۰ نیازی به دفترچه کاغذی نباشد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به تکالیف قانونی در بند ج تبصره ۱۷ قانون بودجه سال جاری مبنی بر جایگزینی ابزار‌های الکترونیکی بجای دفترچه، بیان کرد: براساس زمانبندی اعلام شده قبلی سازمان بیمه سلامت ایران، قرار بود تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ حذف دفترچه کاغذی اتفاق بیفتد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: از لحاظ زیرساختی و آمادگی سازمان بیمه سلامت ایران از هم اکنون نیز امکان حذف دفترچه کاغذی وجود دارد، اما به لحاظ ایجاد آمادگی لازم در موسسات و مراکز ارائه دهنده خدمات و همچنین اطلاع رسانی مناسب به بیمه‌شدگان زمان بیشتری مدنظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه طرح تک برگی شدن دفترچه بیمه سلامت یکی از راهکار‌های پیشنهادی برای گذار از وضعیت فعلی تا حذف کامل دفترچه است، گفت: با توجه به تغییر زمانبندی در حال حاضر نیازی به دفترچه تک برگ وجود ندارد بنابراین از وضعیت فعلی تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به سمت کاهش برگ دفترچه خواهیم رفت.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: با پیشرفت پروژه الکترونیک سلامت و استقرار کامل نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی شاهد صرفه‌جویی‌های مستقیم و غیر مستقیم هزینه‌های سلامت خواهیم بود. در بخش هزینه‌های مستقیم علاوه بر افزایش سرعت و دقت در نسخه نویسی و نسخه‌پیچی نیاز به دفترچه کاغذی هم منتفی می‌شود که در حال حاضر براساس هزینه سال گذشته تنها از محل حذف دفترچه حدود صدو ده میلیارد تومان صرفه‌جویی اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه در برنامه نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک سه وضعیت در نظر گرفته شده است، بیان کرد: در وضعیت اول یا اولویت یک خدمات تمام الکترونیک آنلاین است که پزشک نسخه الکترونیکی تجویز می‌کند و این نسخه در سایر مراکز ارائه دهنده مانند داروخانه، آزمایشگاه و ... به صورت الکترونیکی رویت و خدمت ارائه می‌شود.

ناصحی افزود: اولویت دوم که خدمات نسخه نیمه الکترونیک نامیده می‌شود چنانچه به هر دلیل پزشک نسخه کاغذی تجویز کند در مقصد مانند داروخانه ابتدا نسخ کاغذی به صورت الکترونیکی تبدیل و سپس خدمت الکترونیکی به بیمه شده ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: اولویت سوم خدمات الکترونیک به صورت افلاین ارائه می‌شود به عبارت دیگر چنانچه به هر دلیل قطعی اینترنت داشته باشیم خدمات پزشکی به صورت کاغذی انجام می‌شود و در اولین فرصت برقراری ارتباط به صورت آفلاین وارد سیستم می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۸ اسفند ۱۳۹۹
پیشنهاد. پزشکها باید پوز مخصوص نسخه نویسی داشته باشند. بیمار کارت ملی یا کارت مخصوص پزشکی که مثل سیمکارت موبایل به اسم خودش ثبت شده رو در داخل پوز قرار میده یا میکشه. یا کد ملی رو دستی وارد کنه. بعد دکتر اقلام دارویی رو با قلم دیجیتال یا دکمه های حروف مینویسه و ثبت نهایی میکنه. در داروخانه نیز به وسیله پوز، گردش نسخه های بیمار استعلام میشه و اقلام ارایه شده در دستگاه ثبت میشه. فاکتور به طور اتوماتیک در مطب و داروخانه ایجاد میشه و به طور نقد یا توسط شماره حساب متصل به کارت ملی یا... پرداخت میشه. مالیات دکتر و داروخانه هم در لحظه به حساب خزانه واریز بشه. خود بیمار هم میتونه با درخواست در مطب یا داروخانه ها، درخواست نسخه چاپی از دستگاه پوز رو داشته باشه. مثل موجودی گرفتن از کارت. حتی با کشیدن کارت در پوز مطب و داروخانه میشه نوبت هم تعیین کرد. و کلی کارهای دیگه. این روش برای مغازه ها و مشاغل ایجاد شده. چرا برای پزشکها و داروخانه ها شدنی نباشه؟ در واقع منظور ایجاد حساب پزشکی مثل حساب بانکی و کارت بانکی و پوز برای مردمه.