به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، جعفر وحدت مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه ستاد استانی مبارزه با سن غلات که همزمان به صورت وبینار با چهار شهرستان استان که در سالن جلسات ساختمان شماره دو سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد، اظهار کرد: در سال زراعی ۹۸-۹۹، در بیش از ۲۳۲ هزار هکتار از مزارع غلات استان مبارزه با علفهای هرز غلات انجام گرفت که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود افزایش قابل توجهی یافته است.
او ادامه داد: در سال زراعی گذشتهُ ۵۳ درصد مزارع غلات آذربایجان غربی بر علیه علفهای هرز سمپاشی شد.
وحدت بر لزوم مبارزه همگانی با آفت سن غلات با توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت همه جانبه برای کنترل و مهار به موقع این آفت در سطح استان تاکید وخاطر نشان کرد: یک آفت سن غلات میتواند۵۰ تا ۵۵ دانه گندم رو از بین برده وخسارت وارد کند.
او با بیان اینکه در سال گذشته جمعیت نرمالی در مورد افت سن مزارع داشتیم، اظهار کرد: ۱۸۷ هزار و۷۹۰ هکتارمبارزه با سن غلات درسطح استان انجام گرفت وطبق اعلام کارشناسان وزارتی ۲۶۰ درصد میزان سن زدگی نسبت به سال قبل کاهش یافته بود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال وضعیت نامناسب مزارع غلات استان به دلیل عدم بارندگی مناسب پاییزه و بهاره، عدم تغذیه مناسب کودی وعدم استمرار یخبندان باعث افزایش جمعیت وتراکم بالای افت سن غلات در مزارع غلات استان خواهد شد.
وحدت با بیان اینکه طبق بازدیدهای کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی از مزارع و گزارش آنان، مزارع گندم استان جزو پاکترین مزارع کشور از نظر مبارزه با علفهای هرز در سال گذشته بودند، اظهار کرد: مبارزه نکردن با عوامل خسارت زای گیاهی باعث وارد شدن خسارت بیش از ۳۰ درصدی به مزارع میشود و میتواند افت کمی و کیفی محصول را در پایان فصل برداشت به همراه داشته باشد.
او یاد آور شد: مبارزه علیه آفت سن اعم از سن مادر و پوره نقش مهمی در ارتقای کیفیت محصول در مزارع گندم دارد.
او با تاکید بر اینکه کشاورزان مبارزه به موقع با آفت سن غلات را جدی بگیرند، افزود: سازماندهی، همکاری و مشارکت شبکههای مراقبت بخش خصوصی و دولتی در استانها برای انجام مبارزه به موقع با آفت سن غلات لازم و ضروری است.
وحدت اظهارکرد: با توجه به عملکرد خوب سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در سالهای اخیر در مهار آفت سن غلات، امیدواریم امسال نیز درصد خسارت این آفت در استان با حمایتهای استانداری و فرمانداریهای شهرستانها و همکاری عوامل مربوط به حداقل برسد.
انتهای پیام/