به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این یک غذای اصیل یزدیه که خیلیم خوشمزه است. پیشنهاد میدم امتحانش کنید.
مواد لازم
برنج ۲ پیمانه
آرد نخود ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۴ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق غذا خوری
بیشتر بخوانید
طرز تهیه
برنج را به مدت۳_۴ساعت خیس کنید.
سپس با گوشت چرخ کرده، آرد نخود، تخم مرغ، دو پیاز رنده شده و نمک مخلوط کنید و یه ساعت داخل یخچال بگذارید.
مواد رو مانند کتلت دونه دونه سرخ کنید و بعد کف یک قابلمه بزرگ بچیندشون.
یدونه پیاز کوچیک رو سرخ کرده، رب گوجه رو بهش اضافه کنید و تفتش بدید. این مواد رو به همراه آب روی کوفته کباب بریزید. (مقدار آب باید جوری باشه که با ردیف رویی کوفته کبابا مماس بشه.)
بعد از اینکه جوش اومد، حرارتو کم میکنیم البته جوری که کمی قل بخوره و اجازه بدید تا آبش تموم بشه. میتونید بعد از اینکه یکم قل خورد آبشو بچشید و اگه دوست دارید کمی نمک اضافه کنید.
سایر نکات
۱_مواد نه باید خیلی سفت باشه نه خیلی شل؛ تقریبا مثل مایه کتلت. اگه شل بود یکم ارد نخود اضافه میکنیم. اگه سفت بود دستمونو خیس میکنیم چند بار و مواد ورز میدیم تا حدود یک قاشق غذاخوری آب قاطی مواد بشه.
۲_سعی کنید قابلمهای بردارید که بعد از چیندن کوفته کبابها داخل اون، بیشتر از دو ردیف نشه.
۳_در اصل این غذای یزدی به جای رب با سرکه و شیره درست میشده (ولی امروزه با رب هم درست میکنن)، به این صورت که به جای پیاز داغ و رب گوجه، نعنا داغ (یه ق غ خ زردچوبه و سه تا ق غ خ نعنا) رو به همراه یه لیوان سرکه، نصفی لیوان شکر و آب میریزیم روی کوفته کبابهایی که از قبل داخل قابلمه چیدیم. اگه غذای ترش و شیرین میپسندین این مدلیش را هم امتحان کنید.
منبع: پاپیون
انتهای پیام/