سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید بیش از ۱۵ هزار تن قارچ در گلستان

معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان از بیش از ۱۵ تن قارچ دکمه‌ای و صدفی در استان خبر داد.

فرهانی معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: در حال حاضر ۱۷۶ واحد تولیدی سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی پرورش قارچ خوراکی در ۱۴ شهرستان استان به مساحت جمعا ۱۹ هزار و ۱۴۰ مترمربع وجود دارد.

او ادامه داد: این واحد‌های تولیدی با میزان تولید هزار و ۷۲۷ تن قارچ دکمه‌ای و صدفی و ۸ هزار و ۶۳۹ تن کمپوست فعال هستند.

فرهانی گفت: در سال جاری تاکنون چند دوره کشت قارچ خوراکی در استان انجام و از مجموع سطح بهره برداری حدود ۱۵ هزار و ۴۸۸ تن قارچ دکمه‌ای و صدفی تولید و برداشت شده است.


او گفت: کارگاه‌های پرورش و تولید قارچ خوراکی بسته به میزان تجهیزات سالن، ۴ تا ۵ دوره در سال تولید دارند و در هر دوره ۳ تا ۴ چین قارچ خوراکی از آن‌ها برداشت می‌شود.

این مقام مسئول افزود: متوسط برداشت استان در هر چین حدود ۴ یا ۵ کیلوگرم در هر مترمربع بوده و در طی سال ۹۰ کیلوگرم در هر مترمربع قارچ خوراکی دکمه‌ای از سالن‌های پرورش برداشت و به بازار عرضه می‌شود.

او افزود: تعداد پروانه‌های بهره برداری صادر شده امسال ۴۱ فقره بوده که ۳۵ فقره آن برای قارچ دکمه‌ای و ۶ فقره آن برای قارچ صدفی بوده است.

اهمیت توسعه قارچ‌های خوراکی را می‌توان در اهمیت و ارزش غذایی و دارویی هزینه کم تولید و از طرف دیگر تامین منبع پروتئین مورد نیاز جامعه دانست.

به لحاظ آب و هوای مناسب استان گلستان تولید مواد اولیه مانند کاه و کلش و اسپان برای پرورش قارچ‌های خوراکی و دارویی به راحتی امکان پذیر است.
 
انتهای پیام/م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.