سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همراهی نهاد‌های حمایتی برای مراقبت بهتر از بیماران اوتیسمی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با اشاره به بالا بودن هزینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی خصوصا در بخش دهان و دندان به بیماران اوتیسم، مطلوبیت خدمات ارائه شده به این بیماران را نیازمند همراهی کامل نهاد‌های حمایتی دانست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالرسول همتی گفت: اختلالات اوتیسم گروهی از اختلالات تکاملی، روانی عصبی است که از حدود سن سه سالگی مشهود است، اما می‌تواند در ۱۸ ماهگی و زودتر از آن نیز بروز کند.

او افزود: سه ویژگی اساسی این بیماران، اختلال در تعاملات اجتماعی، ایجاد مشکل در ارتباطات و طیف محدود علاقه مندی‌ها و خصوصیات رفتاری تعیین شده است.

همتی درباره اختلالاتی که با این بیماری همراه است، گفت: اثرات دارو‌های تجویز شده، افزایش یا کاهش بزاق در دهان، عادت‌های غذایی ناسالم، عادت‌های دهانی زیانبار مثل دندان قروچه، پیش آمدگی زبان، گاز گرفتن لب‌ها و مراقبت‌های دهانی ضعیف است که می‌تواند ریسک پوسیدگی و بیماری‌های لثه‌ای در کودکان مبتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

او ادامه داد: علاوه بر نشانه‌های اصلی این بیماری، برخی دچار اختلالات رفتاری جدی نظیر خودآزاری، پرخاشگری، بیش فعالی و لج بازی در پاسخ به نیاز‌های معمولی روزانه هستند، همچنین آن‌ها واکنش‌های اغراق آمیز غیرطبیعی به محرک‌های حسی مانند صدا، رنگ‌های روشن و لمس دارند که تمامی ناتوانی‌های یاد شده، ارائه خدمات دندانپزشکی را پیچیده می‌سازد.

معاون بهداشت دانشگاه به والدین این بیماران توصیه کرد تا با معاینه‌های دوره‌ای و خدمات پیشگیری مانند فلورایدتراپی و فیشورسیلنت و همچنین عادات تغذیه‌ای سالم، سطح سلامت دهان و دندان آن‌ها را ارتقا بخشند تا از بروز مشکلات پیچیده بعدی و افزایش هزینه‌های درمان جلوگیری شود.

او اعلام کرد: در راستای ارائه خدمات مراقبتی دهان و دندان این افراد، کارشناسان دفتر سلامت دهان و دندان و واحد HSR معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با مشارکت انجمن حامیان اوتیسم و با هدف ارزیابی وضعیت سلامت دهان و دندان و نیاز‌های درمانی دندانپزشکی کودکان مبتلا به اوتیسم در شیراز، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اقدام به ارائه خدمات مراقبتی سطح اول به ۴۰ بیمار اوتیسم کردند.

همتی افزود: در این معاینه‌ها ضمن انجام بررسی‌های دقیق، آموزش‌های لازم به پدر و مادر‌ها ارائه شده و بیماران نیازمند به دریافت خدمات تخصصی، به مراکز ارائه دهنده این خدمات ارجاع شدند.

معاون علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه ارائه خدمات دهان و دندان به این گروه به دلیل شرایط خاص آنان، هزینه‌های سنگینی دارد، ابراز امیدواری کرد تا با حمایت ارگان‌های حمایتی بتوان راهکار‌های عملی برای انجام ارایه خدمات به عزیزان تدوین کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.