سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماموریت بالگرد مریخی ناسا چیست؟

بالگرد «نبوغ» که به همراه مریخ نورد جدید ناسا به سیاره سرخ فرستاده شده است، نسل جدیدی از کاوش‌های فضایی را پدید خواهد آورد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اولین هلیکوپتری که به آن سوی زمین فرستاده شده پس از جان سالم به در بردن در «هفت دقیقه وحشت» که بر روی مریخ نورد استقامت ناسا فرود آمد، در سیاره سرخ بسیار خوب عمل می‌کند.

هلیکوپتر «اینجنیوتی» به معنای نبوغ که روز پنجشنبه (۱۸ فوریه) به همراه «استقامت» در مریخ فرود آمد، هوشیار بوده و با کنترل کننده‌های زمین در ارتباط است.

رهبر عملیات بالگرد «اینجنیوتی» در کنترل کننده‌های آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL)، در بیانیه‌ای روز جمعه گفت: به نظر می‌رسد که هر دو عالی کار می‌کنند. با این گزارش مثبت، ما فردا با شارژ باتری‌های هلیکوپتر پیش خواهیم رفت. برای این منظور شش باتری لیتیوم یون «روتور کرافت» را تقریبا ۳۰ ٪ از ظرفیت برنامه ریزی شده آن شارژ کرده و داده‌ها برای تصمیم گیری در مورد آینده به زمین ارسال می‌شوند.

در حال حاضر JPL قصد دارد ظرف چند روز دیگر باتری‌ها را تا ظرفیت ۳۵ ٪ شارژ کند و سپس جلسات شارژ هفتگی را برای گرم نگه داشتن هلیکوپتر روی سطح سرد مریخ و آماده سازی نهایی آن برای پرواز طی چند ماه، انجام دهد. «نبوغ» فعلا از پرسیورنس (مریخ نورد استقامت) نیرو می‌گیرد، اما وقتی مریخ نورد هلیکوپتر را رها کند، با استفاده از صفحات خورشیدی پهپاد به طور کامل شارژ می‌شود.

JPL در بیانیه‌ای گفت: پس از «استقامت» برای استفاده از «نبوغ» در سطح مریخ، هلیکوپتر به مدت ۳۰ روز مریخی معادل با ۳۱ روز زمین مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. بر خلاف زمین، یک روز در مریخ ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه است و کنترل کننده‌ها طی ۹۰ ماموریت اولیه روی این پروژه مشغول خواهند بود.

JPL افزود: اگر «نبوغ» بتواند در شب‌های استخوان شکن مریخ که دمای آن به منفی ۱۳۰ درجه فارنهایت معادل با منفی ۹۰ درجه سانتیگراد می‌رسد، جان سالم به در ببرد و موفق شود در اولین تیک آف خود پرواز کرده و در هوا معلق بماند، بیش از ۹۰ درصد اهداف پروژه محقق خواهد شد و تیم هدایت کننده به ماموریت خود ادامه خواهد داد. اگر موتور روتور با موفقیت فرود بیاید و همچنان قابل استفاده باشد، می‌توان حداکثر چهار پرواز دیگر انجام داد که هرکدام می‌توانند موفقیت ماموریت را رقم بزنند.

پرواز‌های اینجنیوتی می‌تواند نسل جدیدی از کاوشگران سر به فلک کشیده مریخ باشد که به طور مستقل یا در کنار ماموریت‌های فرود انسان در آینده‌ای نزدیک کار کند. بالگرد‌های بدون سرنشین در مریخ می‌توانند برای شناسایی بهترین مسیر‌ها از مریخ نوردان پیشی گرفته و یا برای انجام مطالعات علمی در جهان فراسوی زمین به پرواز درآیند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۵ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
سلام سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه داریم از ناسا خیلی فاصله می گیریم خواهشا یک کاری کنید.