سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت:

۴۰ درصد از خوابگاه‌های ملکی فرسوده هستند

لاری گفت: ۴۰ درصد از خوابگاه‌های ملکی فرسوده و ۱۱ درصد نوساز هستند، همچنین ۴۹ درصد نیاز به بازسازی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در مراسم نوزدهمین آیین پویش ره سلامت با هدف بهره برداری از پروژه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: از روز اول که مسئولیت قبول کردم یکی از تاکید‌های مهم شخص وزیر بهبود زیرساخت‌های دانشجویی و خوابگاه‌ها بود. من در جمع‌های دانشجویی می‌بینم که دانشجویان شما را فرمانده مقابله با کرونا و خود را سربازان این مقاومت می‌دانند.

لاری بیان کرد: ما می‌دانیم که خوابگاه، جایگزین خانواده دانشجو می‌شود. اگر کیفیت مناسبی در خوابگاه وجود داشته باشد، رشد علمی و معنوی دانشجو هم افزایش می‌یابد و اثرات مثبت آن را شاهد خواهیم بود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت افزود: در روز‌های سخت مقابله با کرونا از دانشجویان علوم پزشکی خواستیم تا در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند. باوجود اینکه برخی از آن‌ها بیمار شدند، خوشبختانه ویروس نتوانست تعرضی به جان هیچ کدام از دستیاران و دانشجو‌یان ما وارد کند. ما مدیون کمک این عزیزان، معاونان و روسای دانشگاه‌ها هستیم که به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دقت کردند. این دانشجویان بدون شکایت حضور یافتند و در تمام جبهه‌ها تلاش کردند و امروز هم در طرح شهید سلیمانی کنار ما هستند.

لاری ادامه داد: ما ۳۱۳ خوابگاه مجردی، متاهلی و ملکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داریم که ۷۲ هزار نفر ظرفیت دارد و ۹۰۰ هزار متر مربع متراژ این خوابگاه‌هاست. ۴۰ درصد از خوابگاه‌های ملکی فرسوده و ۱۱ درصد نوساز هستند، همچنین ۴۹ درصد نیاز به بازسازی دارند. معمولا ۴۵ درصد از دانشجویان غیر بومی را باید در خوابگاه اسکان دهیم که اگر بخواهیم برای ۱۰۰ درصد آن‌ها اسکان دهیم، روسای دانشگاه‌ها مجبورند ۱۷۴ خوابگاه استیجاری، مشارکتی و خودگردان استفاده کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت افزود: علی‌رغم آنکه دانشگاه‌های علوم پزشکی در دفترچه‌های خود قید کردند که موظف به ارائه خوابگاه به همه دانشجویان نیستند، اما غیرت می‌کنند و تمام تلاش خود را برای ارائه خوابگاه به کار می‌بندند، حتی از درآمد اختصاصی خود برای این کار هزینه می‌کنند.

ظرفیت ۹۰۰ میلیارد تومانی برای وام ایجاد شد

لاری ادامه داد: ما ۷۸ پروژه نیمه تمام خوابگاهی داشتیم که با استفاده از بند الف تبصره ۹ بودجه، مذاکره کردیم و ظرفیت ۹۰۰ میلیارد تومانی برای وام ایجاد شد که ۳۵ دانشگاه در حال بهره گیری از آن هستند و حدود ۵ دانشگاه وام را دریافت کردند و مابقی در حال آماده کردن مدارک هستند.

او افزود: بانک‌های ملت، تجارت، رفاه با ما همکاری خوبی کردند. ۱۴ پروژه با ایجاد ۲۳۰۰ ظرفیت خوابگاهی در این مدت بهره برداری شده است که در شرایط کووید و تحریم، کاری بی سابقه است. ما ۳۰ پروژه خوابگاهی دیگر داریم که با ظرفیت وام‌ها اگر ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر تا پایان دولت به ما برساند، می‌توانیم ۱۰ هزار دانشجوی دیگر در کل کشور اسکان دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در این مدت ۵ سالن غذاخوری در کشور بهره برداری شده است که صصنعتی سازی آنها از اولویت‌های ما است؛ هدف گذاری کردیم تا پایان دولت ۹۰ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی را صنعتی سازی کنیم، همچنین ۱۰ فضا ورزشی تکمیل شده است.

او با اشاره به توسعه خوابگاه‌های متاهلی بیان کرد: ما حدود ۸۴۰ واحد متاهلی در کشور داشتیم و الان حدود ۱۰۰۰ واحد متاهلی در کشور داریم که اگرچه کم است اما در این مدت با تمام مشکلات کار خوبی است. قرار است ۱۱۵ واحد دیگر هم آماده بهره برداری شود.

لاری تصریح کرد: اگرچه در این مدت افزایش حقوق دانشجویان با تورم و تلاش آن‌ها همخوانی نداشته اما اقدام مهمی است که نشان از توجه وزیر به دانشجویان دارد.

او با بیان اینکه ردیف بودجه برای وام دستیاری ایجاد شد، گفت: اکنون ۵۰۰۰ دستیار وام گرفتند و امیدواریم ۲۰ هزار دانشجوی دیگر بتوانند این وام ۱۵ میلیون تومانی را دریافت کنند. البته ما از ظرفیت خیرین هم استفاده کردیم و جلسات متعددی با آن‌ها داشتیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.