سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند روش برای تهیه گوجه شور خوشمزه و پرطرفدار

در گزارش زیر طرز تهیه چند نوع گوجه شور را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه قصد داریم شما را با طرز تهیه  گوجه شور آشنا کنیم.

روش اول

مواد لازم:

گوجه فرنگی رسیده به مقدار لازم

سیر چند حبه

فلفل سبز تند به میزان دلخواه

نمک به میزان لازم

شوید خشک مقداری

برگ درخت انگور مقداری

برگ درخت آلبالو مقداری (دلخواه)

طرز تهیه:

سعی کنید از گوجه‌هایی استفاده کنید که کوچک، قرمز رنگ و رسیده باشد، در ضمن دم سبز انتهای گوجه فرنگی نیز گرفته نشود.

ابتدا به اندازه مصرف خود گوجه فرنگی تازه تهیه کنید. گوجه فرنگی با دم گوجه شور را زیباتر و با کیفیت‌تر می‌کند.

ابتدا گوجه‌ها را بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.

مقداری برگ درخت انگور و برگ درخت آلبالو اگر در دسترس داشتید تهیه کنید و آن‌ها را بشویید.

مقداری نمک را در آب سرد حل کنید طوری که آب شور شود. اگر حل کردن نمک در آب سرد برایتان مشکل است مقداری آب و نمک را بجوشانید و بگذارید سرد شود. مقدار آب بستگی به مقدار گوجه‌ها دارد. شوری آب نیز بستگی به ذائقه شما و اینکه چه مدت می‌خواهید گوجه شور را نگهدارید و مصرف نکنید دارد. هرچه گوجه شور، شورتر باشد و عبور هوا به داخل آن مسدود شود عمر گوجه شور بیشتر می‌شود.

فلفل سبز تند را کمی خرد کنید. اگر تندی را دوست ندارید از فلفل‌های شیرین استفاده کنید.

دبه یا شیشه مورد نظر را انتخاب کنید و ابتدا یک لایه گوجه فرنگی در آن قرار دهید سپس مقداری برگ درخت انگور و برگ درخت آلبالو و چند عدد سیر و فلفل روی آن قرار دهید. سپس یک لایه دیگر گوجه فرنگی قرار داده و دوباره مقداری برگ درخت انگور و آلبالو سیر و فلفل را روی آن قرار دهید اینکار را تا تمام شدن گوجه فرنگی‌ها انجام دهید.

بعد از اینکه تمام گوجه‌ها را در ظرف قرار دادید روی آن آب نمک بریزید تا ظرف کاملا پر شود، درب ظرف را محکم کنید. می‌توانید پلاستیک فریزر تمیزی را روی ظرف قرار دهید بعد درب آن را ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. گوجه شور را در جای خنک قرار دهید بعد از مدت تقریبا دو ماه گوجه شور‌ها آماده خوردن می‌باشند.

روش دوم

مواد لازم:

گوجه فرنگی به مقدار لازم

شوید تازه نیم کیلو

سیر ۲۰۰ گرم

فلفل سبز تند بسته به ذائقه

نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

همان طور که در قسمت اول ذکر شد گوجه فرنگی‌ها باید کاملا رسیده و آبدار باشند.

ابتدا گوجه‌ها را تمیز بشویید و اجازه دهید آب آن کاملا گرفته شود.

شوید‌ها را پاک کرده و خرد کنید. می‌توانید با چاقوی مناسب یا با استفاده از خردکن‌های دستی یا غذاساز اینکار را انجام دهید.

سیر‌ها را پاک کرده و همراه با شوید خرد کنید.

فلفل سبز‌ها را نیز خرد کنید.

شوید، سیر و فلفل خرد شده را با هم مخلوط کنید.

ابتدا تمامی گوجه‌ها را از وسط به دو نیم کنید. ظرف مورد نظر را انتخاب کنید و یک لایه گوجه فرنگی داخل آن قرار دهید گوجه‌ها را طوری قرار دهید که مغز گوجه‌ها به طرف بالا باشد سپس با استفاده از قاشق یک لایه از مواد مخلوط شده در بالا را روی آن بریزید و مقداری نمک روی گوجه‌ها بپاشید. اینکار را می‌توانید با نمک پاش یا قاشق انجام دهید.

لایه بعدی گوجه فرنگی را روی آن قرار دهید دوباره مقداری از مخلوط شوید و سیر را روی آن ریخته و دوباره نمک بزنید اینکار را تا تمام شدن گوجه‌ها انجام دهید.

سپس درب ظرف را ببندید و در جای خنک قرار دهید. بعد از گذشت تقریبا یک ماه گوجه شور‌ها آماده خوردن هستند.

گوجه شور همانند ترشی‌ها همراه با غذا‌هایی مانند برنج‌های مخلوط مثل استانبولی، لپه پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، همین طور آبگوشت، کوکو، ماکارانی و بسیاری از غذا‌ها مصرف می‌شود.

گوجه شور (شور گوجه فرنگی)

مواد لازم

گوجه فرنگی کوچولو ۱۰۰ گرم

سیر حبه شده ۶ عدد

فلفل سبز ۳ تا ۵ تا ۶ عدد

شوید و مرزه از هر کدام چند شاخه

آب جوشیده سرد به اندازه شیشتون

نمک هم به اندازه‌ای که بچشین شوریش اندازه باشه

طرز تهیه

گوجه؛ سیر؛ فلفل؛ سبزی‌ها را شسته و کنار میذاریم.

گوجه‌ها رو باندازه‌ی یک سوم شیشه پر کرده و از سیر و فلفل و سبزی‌ها میذاریم روش و دوباره گوجه تا شیشه پر بشه.

در آخر سر هم آب نمک آماده رو که خنک شده تو شیشه میریزیم تا فضا‌های خالی کاملا پر بشه.

نکته:

حتما شیشه در فلزی باشه.

سر شیشه حتما یه نایلون گذاشته و محکم ببندین و تو محیط معمولی آشپزخونه نگه دارین.

این گوجه شور ۳ تا ۴ روزه آماده است.

بعد از باز کردن درب شیشه درون یخچال نگهداری بشه.

منبع: کی آشپزه

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.