سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه شیرینی بژی؛ سوغات خوشمزه کرمانشاه؛ بدون نیاز به فر

در گزارش زیر طرز تهیه شیرینی بژی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این شیرینی مخصوص کرمانشاه است واگر به این شهر زیبا آمدید حتما از این شیرینی‌ها که در شیرینی پزی‌های سوغات کرمانشاه درست میکنند بخرید، چون خیلیییی خوش مزه است وهمه خانوم‌های کرمانشاهی دستور پخت این شیرینی را به خوبی بلدند (امید وارم شما هم بتونید به خوبی ما درست کنید).
مواد لازم
شیر۱ لیتر
شکر ۱ پیمانه
روغن حیوانی ۱/۲ لیوان
آرد به مقدار لازم
بیکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱/۲ قاشق چای خوری
پودر رازیانه ۱ قاشق غذا خوری
وانیل‏ ۱/۴ قاشق چای  خوری
هل ۱/۲ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری
گلاب ۱/۳ پیمانه


بیشتر بخوانید

طرز تهیه
شیر وشکر راباهم جوشانده وپس از این که به جوش آمد شعله گاز راخاموش کرده وبعد روغن حیوانی رابه آن اضافه کرده ومواد را کنار گذاشته تا خنک شود خنک که شدند.

هل، زردچوبه، بکینگ پودر، وانیل، رازیانه، نمک وگلاب رابه مواد اضافه کرده وکمی با قاشق مخلوط کرده

سپس آرد رابه آرامی به آن اضافه کرده وبعد آن را ورز میدهیم تاجایی که خمیر یک دستی به دست آید و خمیر به دست هایتان نچسبد

بعد از نیم ساعت استراحتی که به خمیر داده ایم خمیر آماده سرخ شدن است داخل ماهیتابه روغن میریزیم به مقداری که بژی‌ها در آن غوطه ور شوند

روغن که داغ شد خمیر‌ها رابه اندازه گردو جدا جداکرده وآن‌ها را با انگشت هایتان به کف صافی فشار داده تا شکل به خود بگیرد .

سایر نکات
-حتما یادتان نرود شیر که خنک شد بعد آرد را به آن اضافه کنید-آردبه مقداری اضافه کنید که خمیرتان نه سفت شود ونه شل فقط به دستتان نچسبد کافیست-هنگام سرخ کردن بژی فقط باید خام نباشد، چون خیلی زود درست میشه باید زود به زود برگردونید وگرنه سریعا میسوزد-بژی‌ها که سرخ شدند آن‌ها را درون قابلمه بریزد و هر کدوم که درست کردید در قابلمه رابسته تا نرم شوند.

منبع: پاپیون

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
با عرض سلام ممنون از مطلب که گذاشتین اما باید یه نکته رو بدونین که این شیرینی مختص جای خاصی نیست اغلب مناطق کوردنشین کشور در غرب به ویژه در شهر های شمالی ایلام و شهر های جنوبی کرمانشاه پخته میشه البته وانیل و بیکینگ پودر رو جدیدا اضافه کردن و از روش پخت قدیمی خودش کمی فاصله گرفته و از مزه اصیل خودش دور شده معمولا مادر ها وقت سربازی واسه پسراشون میپزن چون ماندگاری زیادی داره و هم انرژی زا و مقوی هست. .
ببخشید مطلبم طولانی شد
ناشناس
۰۴:۱۹ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
خیلی خوشمزه است البته ب شرطی که خوب درست بشه. )این شیرینی مخصوص لکستان است . اسمش هم هست (برساق)
ناشناس
۰۴:۱۴ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
این فکر کنم (برساق )مال لکستانه (نورآباد،کوهدشت،ایلام،نهاوند،و....
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
شایدجاهایی از ایران این شیرینی رو درست کنن اما در اصل مال افغانستانه که توش یکم تعقیرات ایجاد کردن وبه اسم شهرهای ایران ثبت شده
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
شایدجاهایی از ایران این شیرینی رو درست کنن اما در اصل مال افغانستانه که توش یکم تعقیرات ایجاد کردن وبه اسم شهرهای ایران ثبت شده
رضا جوام
۰۴:۱۴ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
این شرینی خوشمزه مخصوص ایلام و شیروان ایلام هستش مث روغن محلی که به اشتباه تاکید دارید کرمانشاهی ..با احترام به مردم کهن و بافرهنگ کرمانشاه عزیز وسایر هم میهنان عزیز ایرانی باید بگم که برساق ایلامی واز شیروان ایلام هستش روغن محلی هم ایلامیه دوستان گرامی هم میهن ایرانی
ناشناس
۲۳:۳۹ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
شاید جاهای دیگه هم این شیرینی رو داشته باشن ولی این بژیه و مال کرمانشاه
ناشناس
۲۳:۳۵ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
توی عربستان هم این شرینی هست اسمشم هست البزی والبرساق. چون ژ ندارن ولی بژی تلفظ میشه
ناشناس
۲۱:۴۴ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اسم این شیرینی برساقه و متعلق به نورآباد لرستانه
Parvaneh
۲۰:۱۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
بابا ما فقط ی بژی و داشتیم اونم صدتاصاحب پیدا کرد،بیا اینم واسه شما دست از سر مابردارین
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
این اسمش برساق و در اصل مال نوراباد لرستان
بهار
۰۰:۰۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
این شیرینی اسمش بُسراق هست و برای افغانستان هست .
فقط ما زردچوبه و رازیانه نمیریزیم.
...
چقدر عجیب که شما میگید اسمش برساق هست و برای شهرهای دیگه. اما ما در افغانستان، بُسراق تلفظ میکنیم و شکلش هم دقیقا همینطوره.
این نشونه این هست که افغانستان (که زمان قاجار از ایران جدا شد توسط انگلیس استعمارگر،) چقدر با سایر شهرهای دیگه ایران اشتراکات فراوان داره.
ناشناس
۰۴:۱۷ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
بهار ببخشید این شیرینی رو لک زبانان بهش میگن برساق . قوم لک یکی از اصیل ترین اقوام ایران است میتونید در مورد این قوم عزیز سرچ کنید بعد میدونید .سپاس
ناشناس
۰۴:۱۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۹
کسرا بهتره بگی لکستان .نه ایلام .
Kasra
۰۹:۱۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
این شیرینی بژی برساق هست که مال ایلامه،کله کنجد،ترخینه،شلکینه اینا مال ایلامه لطفاً به جاهای دیگه ربط ندین،اطلاعات غلط هم به مردم ندین،سوغاتی های کرمانشاه،کاک،نان برنجی،نان خرمایی،روغن کرمانشاهی،کلانه و... هستند.
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اسمش بیرساق تو مازندران هم هست
Parvaneh
۱۹:۵۸ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
بابا ما فقط ی بژی داشتیم اونم حالا صدتا صاحب پیدا کرد،اینم برا شما دست از سرمون بردارید
ناشناس
۲۰:۰۹ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
اتفاقا کردستان هم اینو داره بهش میگیم برساق از قدیم بوده