سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌های حقوقی؛

شریک جرم کیست؟

بر اساس قانون شریک جرم به معنای همکاری در جرم است و مجازات مخصوص به خود را دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه داشت این است که بدانیم شریک جرم چه کسی است، حال اگر  بخواهیم این موضوع را به زبان ساده تعریف کنیم می‌توانیم بگوییم که مشارکت در جرم به معنای شریک جرم بودن است.

البته باید در ادامه گفت که بر اساس قانون شریک همان مجازات مباشر یعنی فاعل اصلی جرم را باید طی کند.

در قانون مجازات اسلامی موارد قانونی شریک جرم آمده است مطابق با ماده ۱۲۵ قانون مجازات اسلامی هر کسی با شخص یا اشخاص دیگر در عملیات اجرایی جرمی مشارکت کند و جرم، مستند به رفتار همه آن‌ها باشد خواه رفتار هر یک به تنهایی برای وقوع جرم کافی باشد، خواه نباشد و خواه اثر کار آنان مساوی باشد خواه متفاوت، شریک در جرم محسوب و مجازات او مجازات فاعل مستقل آن جرم است.

همچنین بر اساس قانون در مورد جرایم غیرعمدی نیز چنانچه جرم، مستند به تقصیر دو یا چند نفر باشد مقصران، شریک در جرم محسوب می‌شوند و مجازات هر یک از آنان، مجازات فاعل مستقل آن جرم است.

همچنین در تبصره این ماده آمده است که اعمال مجازات حدود، قصاص و دیات در مورد شرکت در جنایت با رعایت مواد کتاب‌های دوم، سوم و چهارم این قانون انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
عمار
۰۷:۵۰ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
هر کسی که در جرمی یا گناهی مشارکت می کند بهش میگن شریک جرم البته باید تحقیق کرد و جدا سازی و آنالیز کرد که فرد شریک جرم خواسته و به عمد شریک جرم شده و همدستی کرده در جرم یا گناهی یا ناخواسته و غیر عمد توی تور خلافکارها گیرش انداختند مثلا به عنوان اینکه شغل آبرومندانه بهت می دهیم و از این کلکها و شیرها که سر افراد سادلوح می مالند تا به عنوان شریک جرم ازشون سوءاستفاده های مختلفی کنند برای وقتی که گیر می افتند در دستان قدرتمند عادلانه قانون اسلامی اون بدبختهای ساده لوح رو طعمه قرارشون می دهند تا کله گندهاشون گیر نکنند .
والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .