سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرطان پوست قابل پیشگیری است/طولانی مدت زیر نور آفتاب قرار نگیرید

سرطان پوست قابل پیشگیری است و حضور طولانی مدت در زیر نور خورشید و اشعه ماورای بنفش زمینه بروز این بیماری را فراهم می‌کند.

شراره نیک سیرت، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان همدان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان گفت: یکی از سرطان‌های شایع به ویژه در بین مردان سرطان پوست است، پوست خارجی‌ترین پوشش بدن است که ما را در برابر گرما، نور، صدمه و عفونت حفظ کرده و دمای بدن را متعادل، آب، چربی و ویتامین دی را ذخیره می‌کند و وسیع‌ترین عضو بدن است.

نیک سیرت افزود: در بیماری سرطان پوست سلول‌های طبیعی با سرعت زیادی تقسیم شده و بدون هیچ قانونی رشد می‌کنند در نتیجه بافت زیادی تولید شده و تومور‌ها شکل می‌گیرند.

او یادآور شد:سرطان پوست در مردان استان همدان ۱۷۸ و در کشور ۶۴۷۸ نفر گزارش شده است.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان همدان گفت: انواع سرطان پوست به سه قسمت سلول‌های پایه ای، سلول‌های سنگفرشی و ملانوم بدخیم تقسیم می‌شوند.

او در ادامه گفت: سرطان سلول‌های پایه‌ای به شکل برجستگی‌های پوستی قرمز براق با حاشیه مروارید مانند هستند که با گذر زمان خوب نمی‌شوند.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی استان همدان عامل اصلی ایجاد سرطان پوست را اشعه ماورای بنفش خورشید (UV) دانست و ابراز داشت: با این وجود منابع مصنوعی این اشعه از قبیل لامپ‌های خورشیدی هم می‌توانند باعث سرطان پوست شوند.

نیک سیرت با اشاره به راه‌های پیشگیری بیماری سرطان پوست گفت: از ساعت ده صبح تا ۴ عصر در معرض نور شدید آفتاب قرار نگیرید و درصورتی که مجبورید در تماس طولانی مدت با تابش آفتاب باشید از کرم ضدآفتاب، کلاه آفتاب گیر و عینک آفتابی، استفاده کنید.

او یادآور شد:افرادی که دارای پوست حساس هستند باید در بیرون از منزل پیراهن آستین بلند و لباس‌های رنگ روشن استفاده کنند.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی استان همدان اضافه کرد:در صورت تغییر بر روی پوست، ایجاد زخم یا زایده‌ی جدید که بهبود نمی‌یابد به پزشک مراجعه کنید.

نیک سیرت با بیان اینکه سرطان پوست بیشتر در قسمت‌هایی از بدن که در معرض نور خورشید هستند دیده می‌شود افزود: برای درمان سرطان پوست می‌توان انواع جراحی، پیوند، پرتو درمانی و شیمی درمانی موضعی را انجام داد.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.