سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی:

بازگشت به توافق هسته‌ای ایران باید با اقدامات همزمان انجام شود

مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی معتقد است بازگشت به توافق هسته‌ای ایران باید با گام‌های همزمان واشنگتن و تهران انجام شود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، هانس بلیکس، مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به این که آمریکا ابتدا توافق هسته‌ای ایران را نقض کرد و همه طرف‌ها می‌خواهند به این توافق بازگردند تاکید کرد این کار باید از طریق اقدامات همزمان انجام شود.

وی در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت: کاملا مشخص است که همه طرف‌های توافق هسته‌ای ایران می‌خواهند به آن بازگردند، ولی مشکل آن است که ایران می‌خواهد آمریکا گام اول را بردارد حال آن که آمریکا از ایران می‌خواهد قبل از لغو تحریم ها، به تعهدات خود در این توافق بازگردد.

بلیکس با تاکید بر نقش میانجی قطر در بازگشت همزمان ایران و آمریکا به توافق هسته‌ای افزود: حل این مشکل به حصول پیشرفت‌هایی از طریق برداشتن گام‌های همزمان براساس تلاش‌های دیپلماتیک کمک می‌کند. قطر می‌تواند در این تلاش‌ها نقش داشته باشد.

بلیکس ادامه داد: کاملا روشن است که دولت بایدن می‌خواهد گامی بردارد و ایران هم می‌خواهد رو به جلو حرکت کند و همین مسئله درباره اروپا هم صدق می‌کند؛ اما سوال این است که چه کسی باید گام اول را بردارد؟ به نظر من این کار باید از طریق اقدامات همزمان انجام شود، اما چگونه؟ این مسئله یک کار دیپلماتیک است که قطر می‌تواند به انجام آن کمک کند.

بلیکس اظهار داشت ادعا‌هایی که آمریکا درباره ضرورت توقف دخالت‌های ایران در امور منطقه مطرح کرده، مسئله‌ای مهم است، اما به توافق هسته‌ای ربطی ندارد. پایبندی به توافق هسته‌ای برای حفظ ثبات منطقه خاورمیانه، مسئله‌ای است که فعلا باید همه توجه‌ها بر آن متمرکز شود.

بلیکس گفت: تخلف اصلی (خروج از توافق هسته‌ای) را آمریکا مرتکب شده است. برای برقراری ثبات در منطقه، باید به توافق هسته‌ای که تحت نظر شورای امنیت سازمان ملل به دست آمده است بازگشت؛ بنابراین هدف اصلی، تضمین ثبات منطقه خاورمیانه و عاری بودن آن از سلاح‌های هسته‌ای است. ایران در چارچوب توافق عمل کرد و برنامه هسته‌ای خود را برای اعتمادسازی، کاهش داد. اگر کاهش بازرسی‌ها که درباره آن صحبت می‌شود (توقف اجرای پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته ای) و اتفاقات دیگر، روی دهد این اعتماد از بین می‌رود؛ بنابراین باید به توافق سال ۲۰۱۵ پایبند بود.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
حسنک دبیر
۲۳:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۴۰۰
این آقا هانس هم یکی به نعل میزنه یکی به میخ !!!
ضمنا میون دعوا نرخ هم تعیین میکنه!
یه تریپ بی طرفانه و مثلا خیرخواهانه هم به خودش میگیره ولی معلومه پس ذهنش و هدفش چیه.
مثلا میفرمایند:
"موضوع دخالت های منطقه ای ایران مسئله مهمی است ! ولی ربطی به موضوع هسته ای نداره" !!!!!
عجب !!!!
یا اینکه:
"چون آمریکا ابتدا از توافق خارج شده حالا باید دو طرف همزمان اقداماتشان را شروع کنند" !!!
چرا اونوقت ؟؟؟؟؟!!!!!!
دیگه دست شما اروپائی های مزور و حیله گر و عهد شکن برای ما رو شده !!!!
حناتون برای ما رنگی نداره دیگه !!
دریغ از یک جو صداقت و راستی در شما ها !!!!
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
"هیهات من الذله"
reza
۱۳:۱۳ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
جناب هانس بلیکس: همین الآن رژیم منحوس و کودک کش صهیونیستی اسرائیل در حال توسعه و تحکیم تاسیسات هسته ای دیمونای واقع در بیابانهای نقب فلسطین است چرا؟ فرانسه و آلمان و انگلیس و آمریکا هیچ تعصب و نگرانی از این زرادخانه هسته ای که با انباشت تسلیحات هسته ای منطقه را تهدید جدی میکند هیچ کاری ندارند؟ و هیچ اعتراضی ندارند؟ چرا؟ به آزمایشات تسلیحات هسته ای و موشک های حمل کننده کلاهک های هسته ای در منطقه ی ما ندارند؟ هند....پاکستان....روسیه....چین.....اسرائیل... جناب هانس بلیکس اگر به شرق و غرب و شمال کشور ایران توجه کنید همه در حال انجام آزمایشات تسلیحات هسته ای و انباشت تسلیحات هستند تنها کشوری که تحت شدیدترین بازرسی ها و عمل به تعهدات پادمانی سازمان انرژی اتمی قرار دارد ایران است در حالی که اسرائیل هنوز عضو پادمانی سازمان انرژی اتمی هم نیست و آمریکا صریح و شفاف این کشور را شریک راهبردی خود در منطقه میداند.......
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
چهار ساله که ایران گام برداشته است و حالا نوبت آمریکا و اروپا است. دوباره به فکر فریب و حقه هستند
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اگه امریکا واقعا میخواد به توافق هسته ای برگردد چه دلیل دارد که اول تحریم هارا برندارد؟! معلومه که یه فکرایی تو ذهنشه