سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام واکسن‌های کرونا بی‌خطر هستند؟

واکسیناسیون عمومی با انواع واکسن‌های کرونا در کشور‌های جهان در حال انجام است و نخستین چیزی که برای مردم مطرح است، بی‌خطر بودن واکسن‌ها است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان مسائل مربوط به بی‌خطر بودن واکسن را در مرحله کارآزمایی بالینی آن بررسی می‌کنند و هنگامی که واکسن پس از کسب مجوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنان عوارض جانبی و خطرات احتمالی آن را زیر نظر دارند. تا به حال تنها عارضه جدی هشداردهنده‌ای که با این واکسن‌ها مشاهده شده است، خطر نادر بروز واکنش‌های شدید آلرژی بوده است.

انواع متفاوتی از واکسن‌های کرونا تایید شده‌اند و عوارض جانبی احتمالی هر کدام آن‌ها متفاوت است - البته داده‌های عمومی بیشتری درباره واکسن‌های مورد استفاده از کشور‌های غربی انتشار یافته است.

کشور‌ها از لحاظ استاندارد‌های واکسن‌شان هم با هم تفاوت دارند و برخی از آن‌ها اجازه استفاده از واکسن‌ها را پیش از آزمایش‌های مرحله نهایی بر روی شمار بزرگی از داوطلبان انجا می‌شود، داده‌اند.

اما در آمریکا، بریتانیا و اتحادیه اروپا سازمان‌های ناظر تنها هنگامی اجازه استفاده از هر واکسنی برای مردم را می‌دهند که واکسن در کارآزمایی‌های بالینی در ده‌ها هزار نفر داوطلب آزمایش شده باشد.

تا به حال آمریکا به واکسن‌های فایزر و مدرنا مجوز مصرف اضطراری داده و بریتانیا و اروپا به این دو واکسن به علاوه واکسن آسترازنکا مجوز داده است.


بیشتر بخوانید

بررسی‌های بزرگ این شرکت‌ها نشان داده است که عوارض جانبی شایع این واکسن‌ها جزئی و مشخصه فعال شدن دستگاه ایمنی هستند: درد در بازو، تب، علائم شبیه آنفلوآنزا مانند خستگی، لرز و سردرد.

اما عوارض بسیار نادر واکسن‌ها ممکن است حتی در کارآزمایی‌های بزرگ مشخص نشوند و تنها هنگامی واکسن مورد استفاده عمومی قرار می‌گیرد، خود را نشان دهند، بنابراین واکسن‌ها حتی پس از گرفتن مجوز باید زیر نظر باشند.

دولت‌های آمریکا و بریتانیا و سازمان دارویی اروپا گزارش‌های ثبت‌شده بوسیله کارکنان بهداشتی و عموم مردم را را درباره عوارض جانبی احتمالی دنبال می‌کنند. یک احتیاط اضافی در آمریکا شامل پیگیری ادعا‌های بیمه‌ای است که ممکن است حاوی نشانه‌های هشداردهنده باشند. همچنین گیرندگان واکسن در آمریکا می‌تواند در برنامه‌ای ثبت‌نام کنند که برایشان پیام‌های متنی می‌فرستد و از آن‌ها درباره اثرات جانی احتمالی پرسش می‌کند.

افراد پس از واکسیناسیون باید برای مدت کوتاهی در محل واکسیناسیون به انتظار بمانند تا در صورتی واکنش آلرژی شدید یا آنافیلاکسی به واکسن بروز کرد، درمان شوند. موارد چنین واکنش‌هایی نادر بوده است و بین ۲ تا ۵ گزارش آنافیلاکسی در هر میلیون دوز واکسن در هفته‌های اول شروع واکسیناسیون عمومی در آمریکا داده شده است.

همچنین مقامات بهداشتی در آمریکا گزارش‌های مربوط به بیماری‌ها و حتی موارد مرگی را که حتی به طور اتفاقی در روز‌ها یا هفته‌های پی از واکسیناسیون رخ می‌دهند (با توجه شمار بالای افراد واکسینه‌شده از جمله افراد سالمند نحیف)، دریافت می‌کنند.

موارد مرگ و بیماری‌های وخیم در افراد واکسینه‌شده بررسی می‌شوند تا احیانا با واکسن ارتباط نداشته باشند.

مقامات بهداشتی در آمریکا همچنین وضع کلی سلامت افراد و شمار موارد بیماری گزارش‌شده بدون واکسیناسیون را در نظر می‌گیرند.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا که تاکنون بیش از ۵۲ میلیون دوز واکسن در آن تزریق شده است، تا به حال هیچ الگویی از مرگ‌ها را که بیانگر مشکلی از لحاظ خطرات احتمالی واکسن باشد، نیافته‌اند.

منبع:همشهری آنلاین

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.