سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

علت گنبدی شدن کیک خانگی چیست؟

درادامه به شما خواهیم گفت علت گنبدی شدن کیک چیست و راه حل این مشکل را هم به شما معرفی خواهیم کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی پخت کیک خانگی گنبدی شدن کیک بعد از پخت است. بعد از صرف چند ساعت زمان برای پخت کیک، به جای اینکه کیک صاف و زیبا از درون فر بیرون بیاید، گنبدی شکل می‌شود و تمام زحمت‌های شما به هدر می‌رود. ناامید کننده است، نه؟ پخت کیک به صورت یکنواخت و صاف یکی از چالش‌هایی است که تقریبا همه افرادی که به شیرینی‌پزی و کیک‌پزی علاقه دارند با آن مواجه شده‌اند. درادامه به شما خواهیم گفت علت گنبدی شدن کیک چیست و راه حل این مشکل را هم به شما معرفی خواهیم کرد.


بیشتر بخوانید:


مشکل گنبدی و محدب شدن کیک وقتی خودنمایی می‌کند که قرار باشد چند لایه کیک را روی هم بگذارید و خامه کشی کنید. یک راه برای حل این مشکل این است که قسمت‌های برجسته کیک را جدا کنید و بعد کیک‌های را روی هم قرار بدهید و خامه‌کشی کنید. این روش ساده‌ترین راهی است که احتمالا به ذهن همه ما رسیده است! اصلا علت گنبدی شدن کیک حین پخت در فر چیست؟

وقتی مایه کیک درون فر در حال پخت است، دو اتفاق در حال رخ دادن است! یک اینکه مایه کیک پف می‌کند و حجمش زیاد می‌شود و دوم اینکه رطوبت خود را از دست می‌دهد. وقتی مایه کیک رطوبت خود را از دست داد، سفت می‌شود و فرآیند حجیم شدن و پف کردن آن متوقف می‌شود. این روند در اطراف و لبه‌های قالب کیک سریع‌تر اتفاق میافتد، چون دما در آن قسمت بالاتر است. همچنین در قسمت وسط قالب که بیشتر حجم مایه کیک در آن متمرکز است، دما پایین‌تر است و هنوز روند از دست دادن رطوبت آغاز نشده است. به همین دلیل فرآیند پف کردن مایه کیک در مرکز قالب ادامه پیدا می‌کند و کیک حالت گنبدی شکل و محدب پیدا می‌کند.

برای پخت کیک به طور یکنواخت، باید لبه‌های قالب را به شکلی عایق بندی کنید. جلوگیری از افزایش سریع دمای خمیر در لبه‌های قالب باعث می‌شود تا زمان پخت کیک در همه نقاط آن افزایش پیدا کند. زمانی که لبه‌های کیک با مرکز آن سرعت پخت یکسانی داشته باشند، دیگر کیک حالت گنبدی شکل پیدا نخواهد کرد. برای حل این مشکل می‌توانید از نوار‌های مخصوصی (نوار ویلتون) که برای این کار تولید می‌شوند استفاده کنید. این نوار‌های قالب کیک را باید قبل از قرار دادن قالب داخل فر خیس کنید و به دور قالب بپیچید. این نوار‌ها مانند یک عایق عمل می‌کنند و باعث می‌شوند تمام نقاط کیک به صورت یکسان پخته شوند.

منبع: فودوتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
من الان کیک درست کردم ام گنبدی شده و میخوام خامه کشی کنم .چی کار کنم که خامه صاف در بیاد وگنبدی بون کیک معلوم نباشه ؟ ممنونتون میشم جوابمو بدید .