سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز درباره مصرف میوه و سبزی

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: هیچ منعی در زمان مصرف میوه و سبزی برای افراد وجود ندارد، اما در میزان مصرف سبزیجات باید دقت کرد.

نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: میوه و سبزی دو گروه اصلی برای مواد غذایی هستند و میزان چربی به عنوان یک ویژگی مهم در آن‌ها صفر است.

او افزود: مقدار انرژی به دست آمده از این محصولات بر پایه کربوهیدارت هاست که در میوه بیشتر از سبزی است. تامین انرژی از طریق قند‌های ساده یا نشاسته‌ای نیز در این دو گروه به وجود می‌آید.

جوزدانی تصریح کرد: میوه و سبزی تامین کننده بزرگ ویتامین C هستند و باید به صورت تازه مصرف شوند، اما به برخی از بیماران گوارشی توصیه می‌شود تا این آن‌ها را به صورت کاملا پخته میل کنند.

او با بیان اینکه این محصولات تامین کننده فولات برای بدن هستند، تاکید کرد: فولات یا ویتامین B۹ یکی از اساسی‌ترین ویتامین‌ها به خصوص در بانوان در سنین باروری مهم بوده که باید مصرف شوند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: نکته مهم در مصرف میوه و سبزی این است که هر چه تنوع بیشتر باشد از خواص آن‌ها بهره زیادی خواهیم برد. توصیه می‌شود از سبزیجات برگ تیره یا رنگی در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنید تا خواص بیشتری به بدنتان برسد.

جوزدانی بیان کرد: مصرف سبزیجات، هویج، بروکلی و انواع کلم‌ها در این روز‌ها بسیار مهم است. سیر در گروه سبزیجات قرار گرفته و در کنترل فشار خون، کنترل قند خون و ... تاثیر زیادی دارد.

جوزدانی درباره فواید زنجبیل گفت: زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی بوده و به صورت دمنوش یا در کنار غذا می‌توان مصرف کرد. نخود سبز حدود ۵۰ درصد کربوهیدرات دارد و از سبزیجات خوب نشاسته‌ای و پروتئینی به حساب می‌آید. سیب زمینی‌های شیرین هم یکی دیگر از گروه‌های سبزیجات بوده که منبع قوی از پیش ماده ویتامین A محسوب می‌شوند و می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

به گفته او سبزیجات، تکمیل کننده اکثر ریزمغذی‌ها در شاخه ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره فواید تربچه گفت: کشور‌های آسیای جنوب شرقی و چین بیشتر از تربچه استفاده می‌کند، انرژی تربچه بسیار پایین است و باعث بهبود زخم در بیماران گوارشی و یبوستی می‌شود، تامین کننده منبع خوبی از پتاسیم، فولات و ویتامین B۶ و همچنین خواص ضدقارچی دارد و می‌تواند از رشد بیماری‌های قارچی در قسمت‌های مختلف بدن جلوگیری کند.

جوزدانی با بیان اینکه سدیم باعث افزایش فشار خون می‌شود، تاکید کرد: پتاسیم کاملا برعکس سدیم عمل می‌کند و می‌تواند فشار خون را کنترل کرده و از بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کند، بنابراین افراد مستعد ابتلا به این بیماری باید از میوه و سبزی بیشتری در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره میزان مصرف میوه و سبزی در طول روز گفت: هیچ منعی در زمان مصرف وجود ندارد اما در میزان مصرف سبزیجات باید دقت کرد، برای مثال افراد تیروئیدی باید سبزیجات را پخته بخورند تا دچار مشکلات جدی نشوند.

جوزدانی تاکید کرد: یک فرد بالغ روزانه باید بین دو تا حداکثر ۴ میوه مصرف کند، با توجه به اینکه بیشتر افراد جامعه در رده وزنی ۶۰ تا ۸۰ کیلو هستند بیشتر از دو میوه در طول روز نباید استفاده کنند چرا که قند موجود در آن‌ها باعث ذخیره چربی و افزایش وزن در افراد خواهد شد، اما افراد بالای ۹۰ کیلو می‌توانند از ۴ میوه در طول روز استفاده کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره منع مصرف میوه برای افراد دیابتی گفت: هیچ منعی برای مصرف میوه وجود ندارد، حتی افراد دیابتی هم می‌توانند از موز و انبه استفاده کنند اما باید میزان آن را بسنجند، یعنی یک در طول روز کیوی، نصف سبب و نصف موز مصرف کنند و مابقی افراد هم باید تنوع میوه را در لیست برنامه غذایی خود حتما قرار دهند.

جوزدانی گفت: آب میوه بسیار چاق کننده بوده چرا که ترکیبی از چند میوه است و مصرف آن بسیار چاق کننده خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.