سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با بالا رفتن سن احتمال ابتلا به سرطان پروستات بالا می‌رود

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با بیان اینکه همه مردان در خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند، گفت: شانس ابتلا به سرطان پروستات با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، شراره نیک‌سیرت، مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی استان همدان بابیان اینکه حدود دو سوم موارد سرطان پروستات در مردان بالای ۶۵ سال دیده می‌شود، گفت: اگر مردی سابقه سرطان پروستات در خانواده و بستگان نزدیک او مثل پدر و برادر وجود داشته باشد و به ویژه اگر آن افراد در سنین کمتری مبتلا به سرطان پروستات شده باشند احتمال ابتلا سرطان پروستات در آن بالا می رود.

او افزود:افرادی که سابقه مصرف مقدار زیادی گوشت قرمز یا لبنیات پرچرب مصرف کننده را داشته باشد و همچنین میزان مصرف روزانه سبزی و میوه وی کم باشد، احتمال بیشتری برای ابتلا به این سرطان را دارد.

نیک سیرت با بیان اینکه هنگامی که غده پروستات شروع به بزرگ شدن می‌کند، بزرگ شدن خوش خیم پروستات گفت: این بزرگ شدن موجب تنگ شدن مجرای ادراری که از وسط غده پروستات عبور کرده می‌شود و در نتیجه مشکلات ادراری از جمله تکرر ادرار، قطره قطره شدن  و فوریت در دفع ادرار در مردان به وجود می‌آید.

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان افزایش مصرف روزانه میوه و سبزی، داشتن فعالیت بدنی منظم و کنترل وزن را ازجمله راه‌های مهم برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات دانست و افزود: سرطان پروستات در مراحل زودرس اغلب هیچ علامتی ندارد؛ مشکلات ادراری در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می‌شود، ولی اغلب این مشکلات ادراری به علت بزرگ شدن خوش خیم پروستات ایجاد می‌شود.

نیک سیرت یادآور شد: وجود خون در ادرار، درد کمر، لگن، دنده و استخوان‌های بدن، ضعف و بی حسی پا‌ها یا کف پا‌ها و کاهش کنترل دفع ادرار و مدفوع را علائم سرطان پروستات در مراحل پیشرفته است.

او افزود: شروع غربالگری این نوع سرطان از ۵۰ سالگی است که شامل اندازه گیری سالیانه  آنتی ‍‍‍ژن اختصاصی پروستات (PSA) در خون و انجام سالیانه معاینه انگشتی رکتال توسط پزشک است.      

این پزشک ادامه داد: مردانی یکی از بستگان درجه اول آنان قبل از سن ۶۵ سالگی به سرطان پروستات مبتلا هستند، باید غربالگری را از سن ۴۵ سالگی شروع و مردانی که بیش از یکی از بستگان درجه اول آنان قبل از سن ۶۵ سالگی به سرطان پروستات مبتلا هستند، باید غربالگری را از سن ۴۰ سالگی شروع کنند.

نیک سیرت در رابطه با درمان سرطان پروستات بیان کرد: روش‌های مختلفی درمانی مانند جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی و هورمون درمانی برای درمان سرطان پروستات وجود دارد؛ بسیاری از بیمارانی که سرطان آن‌ها در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود با درمان‌های امروزی به طور کامل مداوا و بهبود می‌یابند.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.