سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهانگیری: مدیریت کشور در دوره تحریم شاهکار کرد

معاون اول رئیس جمهور گفت: در دوره تحریم، مدیریت کشور شاهکار کرد و عده‌ای به اسم سربازان اقتصادی به صحنه نبرد آمدند.

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه) در مراسم تقدیر از منتخبان سیزدهمین دوره جشنواره کارآفرینان برتر ملی با اشاره به سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: لازم است در این ایام که به نظر می‌رسد به پایان جنگ اقتصادی علیه کشورمان نزدیک هستیم، ارزیابی واقع بینانه و نه دور از انصاف و اغراق آمیز نسبت به عملکرد اقتصاد مقاومتی به خصوص در سه سال اخیر داشته باشیم.

معاون اول رئیس جمهور افزود: به عنوان کسی که مسئولیت بیشتری در اقتصاد مقاومتی دارم و به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور شاید بتوانم بهتر از دیگران در خصوص این عملکرد اظهار نظر کنم.

جهانگیری در ادامه با یادآوری تحریم‌های مختلف در سالیان اخیر خاطرنشان کرد: کشور در دو دوره در تحریم قرار گرفت که یکی از این دوره‌ها سال ۸۹ بود که تحت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفتیم و محدودیت‌های جدی برای بخش نفت، بانک و حمل و نقل کشور ایجاد شد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: این تحریم‌ها که تحت عنوان تحریم‌های شورای امنیت بود و تصویب کشور‌های ۱+۵ را نیز داشت هر شش ماه یکبار مجوز صادرات و فروش نفت کشور را کاهش می‌داد.

جهانگیری اضافه کرد: در شهریور سال ۹۲ ایران مجوز فروش یک میلیون بشکه نفت در روز را داشت و با وجود آنکه امکان جابجایی پول محدود شده بود، اما با فروش این میزان نفت، درآمد خوبی نصیب کشور می‌شد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آغاز تحریم‌ها سال ۹۰ بود و در شرایطی که هنوز کاهش فروش نفت صورت نگرفته بود، روزانه ۲ و نیم میلیون بشکه نفت به فروش می‌رسید خاطرنشان کرد: حدود ۱۱۹ میلیارد دلار در سال ۹۰ درآمد نفتی برای کشور حاصل شد و پس از آن این درآمد‌ها به دلیل تحریم‌ها در سال ۹۱ و سپس در سال ۹۲ رفته رفته کاهش پیدا کرد.

جهانگیری افزود: این‌ها تحریم‌های مرحله نخست بود که منجر به اتفاقاتی در نرخ ارز و شاخص‌های اقتصادی شد که همه این اتفاقات ثبت و ضبط است و می‌توان بر اساس این اطلاعات مدیریت آن دوره را تحلیل و ارزیابی کرد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه از سال ۹۲ تا ۹۴ مذاکرات برجامی سرعت و شدت بیشتری گرفت، اظهار داشت: در تیرماه سال ۹۴ توافق برجام نهایی و در دی ماه ۹۴ عملیاتی شد.

جهانگیری با اشاره به اینکه با عملیاتی شدن برجام رفع تحریم‌ها آغاز شد، گفت: با رفع تحریم‌ها مجوز صادرات نفت برای ایران صادر شد و بانک‌ها نیز آماده گشایش اعتبار شدند و کشتیرانی و شرکت‌های حمل و نقل نیز فعالیت خود را آغاز کردند. البته در دوره تحریم نیز این فعالیت‌ها وجود داشت، اما از طریق دور زدن تحریم‌ها و به نام شرکت‌ها و کشور‌های دیگر بود، اما پس از رفع تحریم‌ها به صورت رسمی و به نام ایران فعالیت‌ها انجام می‌شد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در سال‌های ۹۵ و ۹۶ به دور از تحریم‌ها بودیم، اما از فروردین سال ۹۷ با تحریم‌های یکجانبه آمریکا توسط شخص ترامپ روبرو شدیم و جهت گیری آمریکا این بود که فروش نفت ایران را به صفر برساند و اجازه همکاری‌های حمل و نقل، کشتیرانی و بانکی با ایران را به هیچ کشوری نمی‌داد.

جهانگیری با تأکید بر اینکه آمریکا در اجرای این تحریم‌ها به شدت مصمم بود و رسماً اعلام کرده بود که جنگ اقتصادی را برای فروپاشی اقتصاد و نظام جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته است، تصریح کرد:‌آمریکایی‌ها می‌خواستند درآمد‌های نفتی ما را به صفر برسانند. البته موفق نشدند به صفر برسانند، اما تا زمانی که آمریکا به تعهدات خود بازنگشته و تحریم‌ها لغو نشده نمی‌توانم بازگو کنم که میزان موفقیت آن‌ها در کاهش درآمد‌های نفتی ما چه میزان بوده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه امروز ترامپ و تیم او رفته اند، اما ملت و نظام ایران سرفراز هستند و اقتصاد کشور نیز سرپا ایستاده است، خاطرنشان کرد: این دستاورد‌ها در نتیجه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بوده است، البته قبول داریم که مردم در این سال‌ها مقاومت کردند و آسیب‌های زیادی دیدند.

جهانگیری با یادآوری اینکه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از بهمن ماه سال ۹۲ در اختیار دولت قرار گرفت، خاطرنشان کرد: دولت ابتدا برای اجرای این سیاست‌ها ستاد مدیریت اقتصاد مقاومتی ایجاد کرد، اما مقام معظم رهبری تأکید کردند که این ستاد باید ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باشد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: مهمترین جهت گیری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی شناسایی گلوگاه‌هایی بود که در اثر تکانه‌های خارجی می‌توانست به اقتصاد کشور آسیب وارد کند که یکی از این موارد امنیت غذایی بود و تلاش کردیم تا حد امکان امنیت غذایی به ظرفیت‌های داخل متکی باشد. در سال ۹۲ میزان واردات گندم شش میلیون تن بود و شاید کسی باور نمی‌کرد که در سال ۹۴ بتوانیم به خودکفایی گندم برسیم.

جهانگیری ادامه داد: یکی از محصولات وارداتی که می‌توانست آسیب زیادی به کشور وارد کند واردات بنزین بود چرا که آمریکا می‌توانست نبض واردات بنزین را در دست بگیرد و مانع از واردات بنزین به کشور شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا در این سال‌ها از هیچ اقدامی علیه کشور فروگذار نکرد و برای اینکه مانع از فعالیت‌های کشور ما شود به پست‌ترین کار‌ها دست زدند گفت: دولت آمریکا با کاپیتان نفتکشی که نفت کشور ما را حمل می‌کرد تماس می‌گرفت و در مقابل وعده رشوه از او می‌خواست که نفتکش را به محل مورد نظر آمریکا هدایت کند و کاپیتان آن نفتکش انسان شریفی بود که این وعده آمریکا را نپذیرفت، اما با اینحال آمریکایی‌ها همان نفتکش را در جبل الطارق به بهانه‌های واهی توقیف کردند.

جهانگیری اضافه کرد:‌آمریکا وقتی به نفتکش ما هشدار می‌داد و او قبول نمی‌کرد، نیرو‌های خود را به داخل نفتکش می‌فرستادند تا موتور نفتکش را منفجر کنند. آمریکا در این دوره کار‌های عجیب و غریبی را با همراهی و همدستی اسرائیل و سعودی‌ها علیه ملت ایران انجام داد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ارز مورد نیاز کشور با وجود همه توطئه‌ها و تحریم‌ها تأمین شد و بر اساس اولویت بندی که سال ۹۷ صورت گرفت، تمرکز اصلی دولت بر این معطوف شد که کالا‌های مورد نیاز مردم تأمین شود و اولویت بعدی ادامه حیات تولید و فعالیت کارخانه‌ها و اشتغال کارگران بود.

جهانگیری با بیان اینکه در این دوره عده‌ای تحت عنوان کارآفرینان و فعالان اقتصادی ایستادند و به کشور خدمت کردند، گفت: البته گاهی حرف‌های نامربوط شنیدند و عده‌ای به این عزیزان انگ زدند، اما با این حال اجازه ندادند که جریان واردات و صادرات کشور متوقف شود و با پذیرفتن ریسک‌های بزرگ توانستند کالا‌ها را صادر کنند و در مقابل کالا به کشور وارد کنند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: وقتی عملکرد دوره تحریم‌ها با دوران وفور درآمد‌های نفتی مقایسه شود می‌توان در خصوص عملکرد مدیریتی کشور اظهار نظر کرد. فقط در میدان مشترک گازی پارس جنوبی در پایان دولت آقای خاتمی میزان برداشت ایران با طرف مقابل که کشور قطر بود به یک اندازه بود و روزی که در سال ۹۲ دولت تدبیر و امید روی کار آمد، کشور قطر ۵۶۰ میلیون متر مکعب در روز برداشت می‌کرد و میزان برداشت کشور روزانه کشور ما ۲۸۰ میلیون متر مکعب بود که خوشبختانه امروز میزان برداشت کشور ما به ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و قطری‌ها همان ۵۶۰ میلیون متر مکعب را برداشت می‌کنند. حالا باید براساس این شاخص‌ها مقایسه کرد که کدام مدیران کارآمد بودند و کدام مدیران ناکارآمد.

جهانگیری با بیان اینکه در میدان مشترک نفتی غرب کارون وضع به همین منوال بود گفت: منابع و دارایی‌های ملت ایران را در بخش‌های کلیدی نظیر میادین مشترک نفتی و گازی می‌بردند و حالا کسانی که فریاد فساد فساد سر می‌دهند اگر محاسبه کنند که منابع کشور در این دوران به چه میزان هدر رفته است مشخص می‌شود که چه میزان از منابع ملت ایران غارت شده است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کشور از استعداد، توانمندی و ظرفیت‌های فراوانی برخوردار است، گفت: اگر بتوانیم قید و بند‌ها را از دست کارآفرینان و جوانان کشور باز کنیم قادر خواهیم بود به توسعه یافته‌ترین کشور منطقه تبدیل شویم.

جهانگیری همچنین از عملکرد مدیران کشور در دوره اخیر قدردانی کرد و گفت: البته هر مدیری به نقد و ارزیابی عملکرد نیاز دارد که یکی از بهترین ابزار‌ها برای نقد همین کاریکاتور‌هایی است که امروز در این مراسم به نمایش گذاشته شد که با زبان طنز می‌تواند عملکرد‌ها را مورد نقد قرار دهد.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تقدیر از محسن خلیلی عراقی از پیشکسوتان صنعت ایران، گفت: ایشان حق بزرگی به گردن صنعت کشور دارد و یکی از ویژگی‌های ایشان این است که از سال‌های گذشته انجمن و تشکل داشت چرا که نهادسازی یکی از شاخصه‌های توسعه یافتگی است.

جهانگیری افزود: واحد‌های صنعتی آقای خلیلی عراقی که اشتغالزایی زیادی برای جوانان کشور ایجاد کرده است همواره به روز شده اند و توانسته اند طی سالیان دراز ادامه حیات دهند.

معاون اول رئیس جمهور افزود: برخی تصور می‌کنند وقتی کارخانه‌ای راه اندازی می‌شود هیچ وقت نباید بمیرد، اما هر کارخانه‌ای اگر نتواند خود را با شرایط روز و فناوری‌های نوین تطبیق دهد از صحنه خارج می‌شود.

جهانگیری افزود: این ویژگی‌ها در کارخانه‌های آقای خلیلی عراقی وجود داشته است و ویژگی دیگر ایشان توسعه یافتگی است که به خوبی می‌داند در یک کشور برای اینکه بتواند حرف خود را به کرسی بنشاند باید نهاد ایجاد کند. یک صنعتگر به تنهایی نمی‌تواند حرف خود را به حکومت بزند، اما وقتی نهاد و تشکل داشته باشد می‌تواند سیاست‌ها را نقد و زمینه اصلاح را فراهم کند.

در این مراسم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی کشور گفت: استقرار عدالت اجتماعی با توسعه فعالیت کارآفرینان محقق می‌شود و کارآفرینی در رشد اقتصادی نقشی موثر و تعیین کننده دارد.

در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از تلاش‌ها و اقدامات مهندس محسن خلیلی عراقی پیشکسوت صنعت ایران قدردانی و از تمبر یادبود اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی نیز رونمایی شد.

همچنین با حضور جهانگیری از کارآفرینان برتر ملی و برگزیدگان جشنواره کاریکاتور کارا تقدیر به عمل آمد و سه کتاب توسعه روستایی، نظام حکمرانی و آثار برگزیده جشنواره کاریکاتور کارا رونمایی شد.

گفتنی است معاون اول رئیس جمهور پیش از حضور در این مراسم از نمایشگاه کاریکاتور کارا که در حاشیه این مراسم برپا بود، بازدید کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
حسن کاشانی فرد
۲۲:۵۸ ۲۸ تير ۱۴۰۰
خواب می‌بینی؟ ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۹:۲۴ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
باباشاهکار .دمت گرم .
محمود
۰۸:۵۸ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ایجاد طبقه جهانگیری با ارز 4200 هم از شاهکارهای شماست
ناشناس
۰۵:۰۵ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
واقعا شاهکار بود من خودم با چندتا بچه اگه اسنپ نرم گشنه میمونم اجاره خونه هم که یه سالی هست عقب مونده فکر نکنم تا ابد در تاریخ ایران دیگه کسی مثل شما از این شاهکارها انجام بده ارزش پول ملی خیلی رفته بالا واقعا عالیه .
ناشناس
۰۰:۰۱ ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
ها ها ها ها !!! چقد این مَرده بامزست!!
اگه کسی نشناسدش فکر می کنه از روی خودشیفتگی این حرف رو گفته