مهشید فکری روانشناس کودک ونوجوان در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: جداکردن محل خواب کودک از والدین ازجمله مسائل مهمی است که از یک رده سنی به بعد والدین باید به انجام اقدام کنند. اما برخی از والدین به دلیل نگرانی بیش از حد نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.
او افزود: بهتر است جدا کردن محل خواب کودک بصورت گام به گام انجام شود و به این صورت که در ابتدا برای مدتی کودک در اتاق والدین، اما با فاصله بیشتری از مادر خوابانده شود.
او گفت: بهترین زمان برای جداسازی اتاق کودک از والدین حدود ۷ تا ۱۸ ماهگی است، زیرا در این سن کودک هنوز به والدین وابستگی بیمارگونه پیدا نکرده است و ترس از تاریکی برای او مفهومی ندارد.
فکری با اشاره به اینکه جدا خوابیدن کودکان به اجتماعی شدن او بسیار کمک میکند، تصریح کرد: انجام این کار باعث میشود تا کودکان اعتماد بیشتری نسب به والدین خود پیدا کنند همچنین این کار منجر به تقویت احساس عزت نفس و استقلال در کودکان نیز خواهد شد. درواقع زمانی که اتاق خواب کودک جدا میشود این حس به کودک انتقال داده میشود که یک فضای شخصی دارد و برخی از کارها و فعالیتها را میتواند به تنهایی انجام دهد.
این روانشناس کودک و نوجوان گفت: والدین به هنگام جدا کردن محل خواب کودکشان باید شرایط روحی کودک را در نظر بگیرند درواقع اگر فرزند شما دچار اضطراب جدایی است این کار باید تحت نظر یک روانشناس صورت بگیرد و والدین نباید کودک را برای انجام این کار تحت فشار قرار دهند.
او افزود: والدین به هیچ وجه بعد از جداسازی محل خواب نباید کنار تختخواب فرزندشان بخوابند بلکه اگر قصد همراهی دارند باید کنار تخت کودک، با قصه گویی به فرزندشان کمک کنند تا به خواب برود.
فکری اظهار کرد: برای جداسازی محل خواب کودک بهتر است والدین طبق یک برنامه پیش بروند و در اجرای آن برنامه مصمم باشند و به هیچ وجه به کودشان اجازه خوابیدن در کنارشان را ندهند زیرا اگر والدین یک بار از موضع خود کوتاه بیایند کودک به این رفتار عادت میکند و مجددا این در خواست خود را تکرار می کند.
این متخصص و روانشناس کودک و نوجوان گفت: والدین برای انجام این کار نباید عجله کنند زیرا برای کودک یک اتفاق بزرگ است که باید مرحله به مرحله انجام شود و در غیراینصورت نتیجه خوبی را به دنبال نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/